34 selskaper

Ferie, Reiser og Turer

ReviewsBird

Ferie, Reiser og Turer

Når vi ferierer, kommer vi ofte tilbake friske og oppladet noe som gjør at vi får bedre fokus. Noen selskaper krever til og med at de ansatte tar fri. Ferier kan til og med ha en positiv innvirkning på din personlige bunnlinje: Studier viser at de som tar mer enn 10 dagers ferie, har større sannsynlighet for å få lønnsøkning, og at de som tar regelmessige ferier er mer fornøyde med jobbene sine.

Ferier trenger ikke nødvendigvis å innebære en lang reise. Moroa ligger i å dra til et sted som er forskjellig fra hverdagen din. Det kan være en kort kjøretur hjemmefra, en lengre biltur eller en tur til den andre siden av byen. En venn leide et strandhus 16 km fra hjemmet sitt til familien.

Selv om en spontan utflukt kan være spennende, viser forskning at stresset med en dårlig planlagt ferie kan ødelegge for de positive effektene. Å planlegge en måned i forveien og fokusere på detaljene i stedet for å la det ligge til ferien starter har vist seg å føre til en bedre ferieopplevelse med mer positive resultater. Planleggingen gir oss også noe å se frem til – noe Gretchen Rubin, forfatter av Lykkeprosjektet, sier ikke bare får oss til å føle oss komfortable, men også bringer en "atmosfære av vekst" til livene våre og får oss til å føle oss optimistiske. Selv om du bare skal rett over byen, kan du tenke på hvilke dager du vil ta fri og hva du vil planlegge fremover.

Den ideelle ferien er forskjellig for hver enkelt av oss. Hva er din ide om avslapning? Hva lar deg lade batteriene? Hva gir deg energi? For noen er det å ligge og steke i solen. For andre er det en kreativ aktivitet som å utforske et nytt sted, prøve et nytt kjøkken eller ekstremsport. Når du finner svar på dette så kan du begynne å tenke ut mulige destinasjoner og aktiviteter. Du finner kanskje ikke det rette matlagingskurset midt i byen, men da kan du dra til landsbygda for å få en gourmetopplevelse og lage ny mat.

Forskning viser også at det er gunstig å tilbringe tid i naturen både mentalt og fysisk. Dessuten, enten du er i en nasjonalpark eller en urban park, vil du kunne dra nytte av disse fordelene ved å bruke så lite som to timer i naturen hver uke. Enten du reiser eller blir hjemme så bør du planlegge tid utendørs i ferien, det spiller ingen rolle om det er en morgentur, soling ved en innsjø, å sitte på stranden å se på bølgene eller en piknik i en liten park. Å tilbringe tid utendørs lar deg også dra nytte av store, åpne områder og mer sosial distansering (bortsett fra sporadisk overfylte monument eller besøkssenter).

Ferier er også ideelle for å skape varige, positive minner. Flere studier har vist at å huske lykkelige øyeblikk kan forhindre stress, angst og depresjon - noe som trengs i vårt hektiske liv og dagens verden. Siden det er lett å fange de beste øyeblikkene i ferien vår med smarttelefonene våre, hvorfor ikke spille inn en sang rundt leirbålet mens du spiser pølser? Ta bilder av landskapet, pikniken, fisken eller puslespillet av tusen biter som familien din har satt sammen. Du vil kunne se tilbake på disse minnene med stor glede i månedene og årene som kommer.

Selv om det kan være enkelt å bare fortsette å jobbe å hoppe over ferien så er dette ingen god ide. Ved å følge forslagene ovenfor kan du få en opplevelse som gjør at du blir forfrisket og oppdatert, og du trenger ikke å reise langt for å gjøre det. Så pakk sammen tingene dine og dra i vei. Du kommer ikke til å angre.

Vi gleder oss alle til ferien. Litt planlegging og noen troverdige anmeldelser på ReviewsBird kan nå langt i å gjøre hele prosessen jevn og avslappende.