ReviewsBird

Generelt

Shopping på nettet er praktisk fordi du kan surfe rundt, finne de beste prisene og få pakkene dine levert rett til døren uten å måtte forlate huset. Men for å finne et godt tilbud på nett så må du gjøre mer enn bare å finne den laveste prisen. Du ønsker selvfølgelig at produktene ankommer i tide, at kvaliteten lever opp til dine forventninger, at varene kommer med riktig garanti, og at du har mulighet til å returnere produkter eller få støtte hvis du har spørsmål eller problemer. Bruk disse tipsene for å forbedre sikkerheten til handleopplevelsen din.

Hvis datamaskinen ikke er beskyttet mot en potensielt skadelig programvare, risikerer du å få økonomisk informasjon og passord stjålet (og alt annet du lagrer på datamaskinen eller gjør på Internett). Dette konseptet er så grunnleggende at bare en brøkdel av den amerikanske befolkningen har god nok beskyttelse for datamaskinene sine. Bruk en sikker tilkobling, og kontroller at datamaskinens brannmur er aktivert.

Hvis du lagrer på nettet over et trådløst nettverk, bør det krypteres slik at ingen som lurer utenfor kan fange opp dataene dine. Unngå finansielle transaksjoner over et offentlig nettverk, da du kanskje ikke vet om det er kompromittert.

Hvis du allerede kjenner butikken så er det veldig trygt å handle der inne. Du kan alltid kontakte den lokale butikken hvis det oppstår problemer, og hvis du kjenner andre som har hatt konsekvent positive erfaringer med nettbutikken, kan du være sikker på kvaliteten på nettstedet.

Hvis du ikke kjenner butikken, kan den fortsatt være det beste valget, bare ta noen flere forholdsregler. Gjør din egen bakgrunnssjekk ved å se på nettsteder som omhandler netthandelsanmeldelser. Hvis butikken ikke er vurdert eller ikke har noen positive anmeldelser så bør du ikke bestille fra nettstedet.

Enhver nettbutikk som lover for mye til for lav pris er mistenkelig. Hvis prisen er for lav, sjekk om butikken har kjøpt varene lovlig, om du noen gang vil motta varene du betalte for, om varene faktisk er det oppførte merket eller en billig erstatning, om varen fungerer, om du kan returnere skadede varer - eller om butikken tjener ekstra ved å selge din økonomiske informasjon. Useriøse nettbutikker - som fysiske butikker - kan tilby en absurd lav pris og deretter hevde at varen er utsolgt for å selge deg noe annet - en klassisk svindel.

Hvis gavekortet er til noen andre, må du sørge for at virksomheten er anerkjent, at personen vil bruke virksomheten, og at det ikke finnes noen problemer knyttet til å bytte.

Forvent å oppgi en betalingsmåte, leveringsadresse, telefonnummer og e-postadresse, men hvis forhandleren ber om mer informasjon, må du styre unna. Oppgi aldri bankkontoinformasjon, personnummer eller førerkortnummer. Noen selskaper stiller spørsmål om interessene dine, men disse bør alltid være valgfrie, og du bør være forsiktig med å oppgi denne informasjonen. Vil virksomheten videreselge, leie ut eller dele informasjonen din? Sjekk nettstedets personvernerklæring for å forstå hvor åpen informasjonen din kan være. Mange butikker sier tydelig at de ikke deler, selger eller leier kundenes informasjon – andre sier at de eier informasjonen din og kan bruke (eller misbruke) den slik de ønsker. Hold deg til selskapene som respekterer personvernet ditt.

Ofte blir du bedt om å opprette en konto med et passord når du foretar et kjøp. Vanligvis kan du velge å ikke gjøre det, og hvis du ikke bruker nettbutikken bør du ikke måtte opprette en konto. Hvis du velger å opprette en konto, må du passe på å bruke et unikt og sikkert passord.

Før du skriver inn personlig informasjon eller kredittkortinformasjon på et shoppingnettsted, må du sørge for at nettadressen begynner med "https:" og ikke "http:". De små "s" betyr at nettstedet er sikkert og dataene dine er kryptert. ReviewsBird vil gjøre sitt beste for å gi deg en klar oversikt over folks opplevelse i forskjellige selskaper, slik at du kan ta et informert valg.