24 selskaper

Kosthold & Helse

ReviewsBird

Kosthold & Helse

Et godt kosthold er viktig for kroppen og prosessene dine. Det er viktig at du spiser et balansert kosthold som er rikt på alle næringsstoffer for å sikre at du ikke har noen mangler eller hormonelle ubalanser i kroppen. Ernæring er også viktig for å styrke immuniteten din og la deg bekjempe sykdommer. Et dårlig kosthold kan påvirke fysisk og mental helse negativt da et sunt kosthold gjør det mulig for folk å trene mer. To tredjedeler av mennesker som spiser frisk frukt og grønnsaker daglig rapporterer at de ikke har psykiske helseproblemer. Trivsel kan beskyttes ved å sikre at kostholdet vårt er rikt på essensielle fettstoffer, komplekse karbohydrater, vitaminer og mineraler. Immunforsvaret vårt er vårt forsvar mot sykdom og dårlig ernæring er den vanligste årsaken til immunfeil over hele verden. For å holde immunforsvaret oppe, må du spise de rette vitaminene og mineralene. Et balansert kosthold av frukt, grønnsaker og fettfattig mat bidrar til å støtte et sunt immunsystem.

Matvarer som tomater, bær, avokado, nøtter og fisk inneholder visse vitaminer og mineraler som er gode for huden. Tomater inneholder for eksempel vitamin C, som bidrar til å bygge kollagen, som igjen kan få huden til å se fastere ut og bremse tidlig aldring. Bærene er fulle av antioksidanter og vitaminer, og å spise dem fremmer celleregenerering for ny hud. Kroppene våre får energien sin fra maten vi spiser og væskene vi drikker. De viktigste næringsstoffene kroppen vår bruker til energi er karbohydrater, fett og proteiner. Vann er nødvendig for å transportere næringsstoffer, og dehydrering kan føre til energimangel. Jernmangel kan føre til tretthet, irritabilitet og lav energi. Mat rik på jern inkluderer sjømat, fjærkre, erter og mørkegrønne bladgrønnsaker som spinat. For å absorbere jernet fra disse matvarene bedre, er det best å ta vitamin C samtidig. Kroppen din trenger mat for å overleve, men prosessen med å bryte ned næringsstoffer fra mat, kalt metabolisme, legger belastning på kroppen. Overspising betyr mer stress på kroppen og kan føre til kortere levetid. En diett rik på næringsstoffer og fri for bearbeidet mat har vist seg å ha en positiv effekt på forventet levealder.

Hvis du har bestemt deg for at det lønner seg å besøke et nettsted innen kosthold og helse, er det viktig å ha kunnskap om de forskjellige typene. Ikke alle er like kvalifiserte, så gjør en bakgrunnssjekk før du ansetter noen. Noen ernæringseksperter er også autorisert som kostholdseksperter og kan hjelpe deg med å lage en tilpasset ernæringsplan. Ernæringseksperter som ikke er sertifisert som diettister, kan vanligvis bare gi råd på visse områder, for eksempel sportsernæring. Hos ReviewsBird har vi samlet en rekke helse- og kostholdsnettsteder der du også kan lese anmeldelser og erfaringer om disse.