17 selskaper

Vitaminer og Kosttilskudd

ReviewsBird

Vitaminer og Kosttilskudd

Noen mennesker har allerede et stort utvalg av spisevaner for å få i seg nok vitaminer, mineraler og næringsstoffer fra måltidene, men det er mange som ikke har det slik. Føler du deg ofte syk, syk eller har litt energi på grunn av mangel på visse vitaminer? Da kan det være lurt å ta vitamintilskudd for å sikre at kroppen får i seg alt den trenger.

I følge noen studier er det slik at jo høyere en persons sosioøkonomiske status (SØS) er, desto mer sannsynlig er det at de er ved god helse, har god utdannelse, får en godt betalt jobb og har råd til god helsehjelp i tider med sykdom eller skade. De hevder også at personer med lav sosioøkonomisk status er mer sannsynlig å oppleve stress på grunn av dagliglivet, som økonomiske vanskeligheter, samlivsbrudd og arbeidsledighet.

Sosiale faktorer kan også påvirke risikoen for dårlig helse for personer med lavere SØS, som marginalisering og diskriminering. En lav SØS betyr ofte redusert tilgang til helsetjenester. En studie fra 2018 i Frontiers in Pharmacology indikerte at mennesker i utviklede land med universell helsehjelp har lengre forventet levealder enn de i utviklede land uten universell helsehjelp. Kulturelle problemer kan påvirke helsen. Tradisjonene og skikkene i et samfunn og en families reaksjon på dem kan ha en god eller dårlig innvirkning på helsen.

I følge Seven Countries Study studerte forskere mennesker i utvalgte europeiske land og fant at de som spiste et sunt kosthold hadde en lavere dødsrate på 20 år. Studien viste at personer som spiste et sunt kosthold hadde større sannsynlighet for å innta høye nivåer av frukt, grønnsaker og oliven enn personer som regelmessig spiste hurtigmat. Studien fant også at personer som fulgte middelhavsdietten hadde en lavere 10-års dødelighet av alle grunner. I følge International Journal of Environmental Research and Public Health kan denne dietten bidra til å beskytte en persons hjerte og redusere risikoen for flere sykdommer, inkludert diabetes type 2, kreft og sykdommer som får hjernen og nervene til å brytes ned.

Hvordan en person håndterer stress vil også påvirke helsen. I følge National Institute of Mental Health er det mer sannsynlig at personer som røyker tobakk, drikker alkohol eller tar ulovlige stoffer for å takle stressende situasjoner får helseproblemer enn de som takler stress gjennom et sunt kosthold, avspenningsteknikker og trening.