33 selskaper

Vitaminer og Kosttilskudd

...

  Vitaminer og Kosttilskudd

  Noen mennesker har allerede et stort utvalg av spisevaner for å få i seg nok vitaminer, mineraler og næringsstoffer fra måltidene, men det er mange som ikke har det slik. Føler du deg ofte syk, syk eller har litt energi på grunn av mangel på visse vitaminer? Da kan det være lurt å ta vitamintilskudd for å sikre at kroppen får i seg alt den trenger.

  I følge noen studier er det slik at jo høyere en persons sosioøkonomiske status (SØS) er, desto mer sannsynlig er det at de er ved god helse, har god utdannelse, får en godt betalt jobb og har råd til god helsehjelp i tider med sykdom eller skade. De hevder også at personer med lav sosioøkonomisk status er mer sannsynlig å oppleve stress på grunn av dagliglivet, som økonomiske vanskeligheter, samlivsbrudd og arbeidsledighet.

  Sosiale faktorer kan også påvirke risikoen for dårlig helse for personer med lavere SØS, som marginalisering og diskriminering. En lav SØS betyr ofte redusert tilgang til helsetjenester. En studie fra 2018 i Frontiers in Pharmacology indikerte at mennesker i utviklede land med universell helsehjelp har lengre forventet levealder enn de i utviklede land uten universell helsehjelp. Kulturelle problemer kan påvirke helsen. Tradisjonene og skikkene i et samfunn og en families reaksjon på dem kan ha en god eller dårlig innvirkning på helsen.

  I følge Seven Countries Study studerte forskere mennesker i utvalgte europeiske land og fant at de som spiste et sunt kosthold hadde en lavere dødsrate på 20 år. Studien viste at personer som spiste et sunt kosthold hadde større sannsynlighet for å innta høye nivåer av frukt, grønnsaker og oliven enn personer som regelmessig spiste hurtigmat. Studien fant også at personer som fulgte middelhavsdietten hadde en lavere 10-års dødelighet av alle grunner. I følge International Journal of Environmental Research and Public Health kan denne dietten bidra til å beskytte en persons hjerte og redusere risikoen for flere sykdommer, inkludert diabetes type 2, kreft og sykdommer som får hjernen og nervene til å brytes ned.

  Hvordan en person håndterer stress vil også påvirke helsen. I følge National Institute of Mental Health er det mer sannsynlig at personer som røyker tobakk, drikker alkohol eller tar ulovlige stoffer for å takle stressende situasjoner får helseproblemer enn de som takler stress gjennom et sunt kosthold, avspenningsteknikker og trening.


  Vitaminer og Kosttilskudd

  På denne siden kan du se hvilke selskaper som selger vitamintilskudd for et sunnere liv. Du kan også gjennomgå uttalelser fra andre kunder som har vært i kontakt med det gitte selskapet. Ved å lese anmeldelser, erfaringer og klager fra andre kunder er det enkelt å finne ut om du bør handle fra et bestemt selskap eller ikke. Hvis anmeldelsene primært er positive, vet du at dette er et godt selskap å henvende seg til. Hvis det derimot er flere negative anmeldelser og klager, så vet du at det nok er bedre å kontakte en annen leverandør. Bruk anmeldelser, erfaringer og klager for å finne den beste leverandøren av vitaminer og legg gjerne igjen din egen.

  Du er kanskje klar over at verdens helseorganisasjon (WHO) definerer helse som "en tilstand av fullstendig fysisk, mentalt og sosialt velvære og ikke bare fravær av sykdom eller svakhet". Men vet vi hvor nøyaktig beskrivelse er dette og hva det betyr for oss? Tenk på noen som har diabetes og takler medisiner, eller noen som har vondt i ryggen som de takler med fysioterapi. Disse menneskene er tydeligvis ikke i en tilstand av fullstendig fysisk velvære. Men gjør det dem usunne?

  Helse: Alt eller ingenting?

  Kanskje kan svakhet og sykdom sameksistere med helse. Dette vil bety at det ikke er en "sunn" eller "usunn" tilstand, men snarere et spektrum. I våre liv opplever vi alle perioder med god og dårlig helse. Og vi kan til og med oppleve de to statene samtidig. Huber og kolleger antyder at problemet med WHO-definisjonen er absoluttheten til "fullstendig" velvære. Dette, antyder de, bidrar utilsiktet til 'overmedisinering' av befolkningen. Det gir en plattform for industri, medisinsk teknologi og fagfolk for å omdefinere helsestatusen vår. Faktisk kan det bety at ingen er "friske" til enhver tid, og alle trenger et behandlingsnivå for en gitt tilstand. Den lar ikke den enkelte definere sin egen helse og sine egne helsemål.

  Resiliens og lederskap

  Da WHO definerte helse i 1948, var det revolusjonerende i sitt syn på at helse betyr mer enn fravær av sykdom. Imidlertid er det uenighet om denne definisjonen er passende for formålet på grunn av vår aldrende befolkning og det økende fokuset på å håndtere smittsomme sykdommer. De foreslår å flytte vekten av helse mot evnen til å tilpasse seg og takle sosiale, fysiske og emosjonelle utfordringer. Dette gjenspeiler begrepet motstandskraft, som har blitt definert som 'befolkningens evne til å holde ut, tilpasse seg og generere nye måter å tenke og fungere på i sammenheng med endring, usikkerhet eller motgang'.

  Ditt liv, din helse

  Takket være medisinske fremskritt og sykdomsbehandling omfatter helsebegrepet nå mer enn tradisjonelle definisjoner innkapsler. Det er et helsenivå som hver enkelt av oss kan strebe etter å oppnå. Hver person blir utsatt for en unik rekke fordelaktige og ugunstige omstendigheter gjennom livet. Til syvende og sist er det hvordan vi håndterer – og tilpasser oss – disse omstendighetene som definerer helsetilstanden vår.