11 selskaper

Kostholdsråd

...

  Kostholdsråd

  Noen synes det er lett å spise sunt og følge et bestemt kosthold, mens andre sliter med å endre matvaner og få i seg nok næringsstoffer. Men er det så rart? Vi er alle unike med ulike behov og kroppstyper. Samtidig er det mange ulike råd og kostholdsråd som er i stadig endring. Det er alltid ikke så lett å vite hva som faktisk er riktig for deg. Det første trinnet for å finne ut hva som er riktig for deg er å søke støtte og informasjon slik at du kan få gode kostholdsråd for å endre livsstilen.

  I lys av forvirringen rundt helsedefinisjoner er det kanskje mest nyttig å definere helse, god eller dårlig, i termer som kan måles og tolkes med hensyn til individets evne på måletidspunktet til å fungere på en normal måte med respekt. til sannsynligheten for overhengende sykdom. Disse målingene finnes i tabeller over "referanseverdier" trykt i lærebøker i klinisk medisin, diagnose og andre referanser av denne typen. Når en person får en helseundersøkelse, vil undersøkelsen sannsynligvis omfatte en rekke tester. Noen av disse testene er mer beskrivende enn kvantitative og kan indikere tilstedeværelse av sykdom hos en tilsynelatende frisk person. Slike tester inkluderer elektrokardiogrammet for å oppdage noen typer hjertesykdom; elektromyogrammet for primære muskelsykdommer; lever- og galleblærefunksjonstester; og røntgenteknikker for å bestemme sykdom eller funksjonsfeil i indre organer.

  Andre tester gir numeriske resultater (eller resultater som kan tildeles numeriske verdier - som fotometriske fargebestemmelser) som kan tolkes av sensor. Dette er fysiske og kjemiske tester, inkludert blod-, urin- og cerebrospinalvæskeanalyser. Resultatene av testene sammenlignes med referanseverdiene, og legen får ledetråder om pasientens helse og, hvis verdiene er unormale, om metodene for å forbedre pasientens helse.


  Kostholdsråd

  Gode kostholdsråd kan være profesjonelle råd om sunne matvaner, og disse kostholdsrådene får vi vanligvis fra en spesialist på sunn livsstil og kosthold. Ved å lytte til matrådene er det lettere for deg å både spise sunnere og oppnå en sunnere livsstil. Men hvilke selskaper og hvilke konsulenter bør du velge? Vi har laget en liste over alle bedrifter som tilbyr råd om mat og kosthold. Les anmeldelser, erfaringer, meninger og klager fra folk som har vært der før deg, og legg igjen dine egne.

  En stor vanskelighet med å tolke testresultater er den biologiske variabiliteten. Nesten uten unntak er referanseverdier for variabler middelverdier eller justerte middelverdier for store gruppemålinger. For at disse verdiene skal være signifikante, må de anses å ligge et sted nær midtpunktet av et 95 prosent område - dvs. det såkalte ordinære området eller, med forbehold, området fra normal til øvre og nedre grenser. Dermed vurderes de 2,5 prosentene under den nedre grensen og de 2,5 prosentene over den øvre grensen av 95 prosent-området for områder med abnormitet eller kanskje sykdom. Noen områder har brede intervaller på 95 prosent – ​​for eksempel kan blodtrykket variere betydelig i løpet av dagen (f.eks. under trening, skrekk eller sinne) og holde seg innenfor normalområdet. Andre verdier har intervaller så smale at de kalles fysiologiske konstanter. For eksempel varierer en persons kroppstemperatur sjelden (når den tas på samme anatomiske sted) med mer enn én grad (fra oppgang til sengetid) uten tegn på infeksjon eller annen sykdom.

  Overhydrering, også kalt vannforgiftning eller overflødig vann, en tilstand preget av for mye vann i kroppen. Overhydrering oppstår når kroppens evne til å kvitte seg med væske overvinnes av et stort væskeinntak. Det kan også oppstå når mekanismene for å kvitte seg med overflødig væske er defekte, slik tilfellet er når mer vasopressin (antidiuretisk hormon), et hormon som regulerer oppbevaringen av vann i nyrene, skilles ut enn kroppen trenger. Vannforgiftning fra overdreven væskeinntak er sjelden, men kan forekomme hos pasienter med psykose, hos idrettsutøvere og hos personer som inntar store mengder øl (ølpotomani).

  For å oppnå et sunt kosthold er det ønskelig at du inntar tilstrekkelige mengder med frukt og grønt. Dette er mat som tilfører kroppen vitaminer og mineraler som er nødvendige for å leve. Uten disse næringsstoffene kan du oppleve å føle deg slapp, og kan i noen tilfeller ende opp med sykdommer. For å finne ut om du inntar tistrekkelig med diverse næringsstoffer kan du ta en blodprøve hos legen. Der vil du se om du har diverse mangler. For eksempel er vitamin D noe de fleste ikke inntar tilstrekkelige mengder av. Om dette gjelder deg kan et tilskudd være aktuelt. Vitamintilskudd finner du hos ulike nettbutikker eller på ditt lokale apotek.