Slik kan du enkelt lage gode og sunne proteinpannekaker selv

Pannekaker er sannsynligvis en av de enkleste frokostoppskriftene du kan lage, men de er vanligvis karbotunge og gir ikke massevis av proteiner for et tilfredsstillende og mettende morgenmåltid (beklager, bare formidle fakta her). Å legge til proteinpulver kan imidlertid hjelpe helt! Ta for eksempel en titt hos ReviewsBird for å se hva konsumentene selv foreslår at du bruker!

Proteinpannekaker er mye mer mettende enn en grunnleggende bunke med vanlige pannekaker, og de kan være et godt alternativ til å forberede måltider du kan lage i forkant av en travel uke.

For en mettende og lavkarbo frokost, med sunne pannekaker, lag en gruppe av disse fantastisk smakende proteinpannekakene nedenfor, og nyt en porsjon (to pannekaker) hver morgen med en kopp frisk frukt.

Hvordan lage proteinpannekaker

Det er utrolig enkelt. Selv om det er mange måter å pakke pannekaker fulle av protein på, bruker denne oppskriften proteinpulver og gresk yoghurt. Den tilfører til og med ekstra fiber ved å bruke havre i stedet for universalmel (som vanligvis brukes).

Du legger ganske enkelt alle ingrediensene nedenfor i en blender, og koker deretter den resulterende røren på en varm takke.

Hva slags proteinpulver skal du bruke

Et vanlig, myse- eller plantebasert protein vil fungere bra. F-Factors 20/20 Fiber/Protein Unflavored Powder er et godt valg, og hvis du ønsker å tilføre litt smak, prøv Tone It Up's Vanilla eller Chocolate Plant-Based Protein. Se blant annet hos Bodylab for å se utvalget deres av proteinpulver, eller hos Adams Matkasse, hvor de kan ha klare proteinpannekaker for deg å kjøpe

Denne oppskriften krever en skje med pulver, som er omtrent 20 til 30 gram protein. Denne målingen er mindre enn 1/4 kopp, men de fleste proteinpulverposer eller -beholdere bør leveres med en scoop for riktige porsjoner.

Gir 8 til 10 pannekaker (2 pannekaker per porsjon)

Ingredienser:

 • 1 egg
 • 1 skje proteinpulver
 • 1/2 kopp havre
 • 1/4 kopp vanlig gresk yoghurt
 • 1/3 kopp melk
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts kanel
 • 1 ts vaniljeekstrakt

Bland alle ingrediensene i en pulverisert blender.

 • Varm opp en takke på middels varme. Hvis du ikke har takke, bruk en flat panne på komfyren. Spray ned den varme takken (eller pannen) med kokespray, eller smelt en liten mengde smør.
 • For pannekaker i perfekt størrelse, hell 1/4 kopp av blandingen på takken.
 • Når pannekakene begynner å boble på toppen, er det på tide å snu!

Viktigheten av et godt kosthold

Våre kropper reagerer forskjellig basert på det vi spiser. Det er det ingenting rart med, og derfor er det jo også viktig at man tilpasser ens kosthold til din egen kropp. Enten det er snakk om vitaminer og kosttilskudd, om man trenger lavkarbo pannekaker eller annet.

Det er viktig å gjøre det beste ut av situasjonen. Og det gjelder ikke bare dersom du er i trening og ønsker å få ønsket resultat så raskt og så godt som mulig. Det finnes mange ting å tenke på med hva man spiser og hvordan det påvirker kroppen din.

Tenk på at proteinrik mat og proteinpulver ikke er helt det samme. Det er nok noe du kommer til å lære deg med tiden enda bedre. Men det å spise bananpannekaker med havregryn er ikke det samme som å ta seg en proteindrikk. Det å spise sunt og nok er utrolig. Kroppen trenger faktisk å spise mat, og ha nok «drivstoff» til å oppdrive energien du trenger i løpet av en lang dag.

Tenk på hva du spiser

Det å bruke et ord som drivstoff for noe du legger inn i kroppen din er faktisk ganske riktig å gjøre. For det er akkurat som en bil. Dersom bilen din går på diesel så vil den ikke fungere med bensin. Den vil nok kjøre en liten stund, før den stotrer og stopper opp helt til slutt. Det kan virke rart for noen, men bilen er altså laget for diesel.

Det samme kan man si om mennesket. Vi er laget for å spise sunn og naturlig mat, som faktisk har en god effekt på kroppen. Derfor kan også proteinpannekaker være en god løsning, hvor man får proteinene man behøver, samtidig som man også blir mett.

Vi vet at mange har en tendens til å glemme at de må bli mette når de spiser, og bare tenker kalorier og alt det der. Det er greit nok det, men en god balanse i kostholdet kreves.

Det er også noe du kan snakke med legen din om, og du vil få de samme rådene. Så er det klart, at du kanskje ikke liker banan og foretrekker noe annet på pannekakene dine. Det er helt opp til deg, men som sagt er en balanse viktig.

Utfører du det på best mulig måte vil du også se resultatene av det veldig fort. Noe som kan være helt avgjørende for din trening, og for din kropp generelt!

Av Frida