3 selskaper

Bilutleie

...

  Bilutleie

  Ønsker du en biltur for helgeturen eller en limousin til bryllupet? Hvordan velger du egentlig bil og hvordan finner du det beste alternativet for turen? I dag finnes det et stort antall bilutleiefirmaer og det kan være vanskelig å vite hvor man skal henvende seg.

  Utleie gir fordeler for både kjøpere og selgere. For kjøper vil leasingbetalingene vanligvis være lavere enn betalinger på et billån ville vært. I de fleste stater er det bare moms som skal betales på hver månedlig betaling, i stedet for umiddelbart på hele kjøpesummen som ved et avbetalingssalg eller et lån. Noen forbrukere foretrekker kanskje leasing da det lar dem bare returnere en bil og velge en ny modell når leasingavtalen utløper, slik at en forbruker kan kjøre et nytt kjøretøy med noen års mellomrom uten å være ansvarlig for å forhandle om bytteverdien eller salgsprisen på gammelt kjøretøy, eller eventuelle reparasjonskostnader etter utløpet av produsentens garanti. En leietaker trenger ikke å bekymre seg for den fremtidige verdien av kjøretøyet mens en kjøretøyeier gjør det. Nesten alle leieavtaler inkluderer en fast kjøpesum ved utløpet av leieavtalen, så hvis kjøretøyet er verdt mer enn antatt verdi, kan leietaker kjøpe det, men hvis det er mindre verdt, kan leietaker returnere det. For en bedriftseier er det skattefordeler å vurdere. Forbrukerleietaker betaler også mindre merverdiavgift i leasingperioden enn ved kjøp av kjøretøyet.

  For selgeren genererer leasing inntekter fra et kjøretøy som selgeren (eller produksjonsselskapet eller dets finansielle datterselskap) fortsatt eier og vil kunne viderelease eller selge gjennom remarketing av kjøretøy når den opprinnelige (eller primære) leasingavtalen har utløpt. Siden forbrukere vanligvis ønsker å bruke et leaset kjøretøy i en kortere periode enn et de kjøper direkte, kan leasing generere returnerende kunder raskere, noe som kan passe inn i ulike aspekter av en forhandlers forretningsmodell. Leietakere har også større lojalitet til samme bilprodusent enn kjøpere


  Bilutleie

  Leasingavtaler setter vanligvis et gebyr for tidlig oppsigelse og begrenser antall miles en leietaker kan kjøre (for personbiler er et standard antall 10 000 miles per år, selv om beløpet kan angis av kunden og kan være 12 000 til 15 000 miles per år). Ved overskridelse av kilometergodtgjørelsen kan det påløpe gebyr. Forhandlere vil vanligvis tillate en leietaker å forhandle om en høyere kilometergodtgjørelse for en høyere leiebetaling. Leasingavtaler spesifiserer vanligvis hvor mye slitasje på kjøretøyet som er tillatt og leietaker kan bli belastet med gebyr dersom denne slitasjen er overskredet. En vedlikeholdsleieavtale (vanligvis kjent i Storbritannia som Contract Hire) kan dekke alle driftskostnader for kjøretøy unntatt drivstoff og forsikring.

  Selve leiebetalingene beregnes på en veldig lik måte som lånebetalinger, men i stedet for en APR bruker selskapet noe som kalles pengefaktoren. Ved slutten av en leieperiode må leietaker enten returnere kjøretøyet til eller kjøpe det fra eieren. Oppsigelse av leieprisen avtales vanligvis når leiekontrakten er signert.

  Vanligvis vil et leasingselskap ha en minimumslengde på leieavtalen, for eksempel 24 måneder opp til 60 måneder. Nylig er et nytt syn på leasing at markedet har vokst for korttidsleasing kalt 'flexi-leasing'. Fleksileasing er når en person kan lease et nytt kjøretøy i 3 måneder og deretter velge å levere tilbake bilen/varebilen eller til og med forlenge leasingkontrakten med en ny periode. Dette er nesten det samme som varebilutleie, men involverer vanligvis finans- eller leasingselskapet som vedlikeholder og er til syvende og sist ansvarlig for kjøretøyet.

  Noen selskaper, som for eksempel AutoTT, tilbyr det som er kjent som korttidsleasing av biler i Europa. Dette produktet er ment å tilby en momsfri billease til ikke-europeiske innbyggere, da bilen er registrert under kundens navn. Programmet er 50 år gammelt og startet med de franske bilprodusentene Renault, Peugeot og Citroën. Tilbudet inkluderer splitter ny bil, fullrisikoforsikring og 24 timers assistanse og ligner på mange måter en leiebil. På slutten av oppholdet returnerer «eieren» av bilen bilen, og har ikke noe annet å betale.

  Kollektive nettsider kan tilby biler til en lavere pris enn bilutleiefirmaet selv, men hvordan vet du egentlig at de er pålitelige og er det noen ulemper å være klar over? I tillegg til den billigste løsningen finner du selvsagt også det beste alternativet – les anmeldelser her hos oss for å finne ut hvilket selskap som tilbyr den leiebilen som passer deg best. Del også dine meninger, klager og ros her med oss!