3 selskaper

Hjem og Hage

ReviewsBird

Hjem og Hage

Sliter du noen gang med å finne den perfekte plattformen for hjemme- og hagetjenester? for eksempel ditt hjem og hage heltidsvedlikehold, eller ønsker du å pusse opp hvert rom i hjemmet ditt? På den annen side, kanskje du har en travel livsstil og ikke har tid til å ta vare på hjemmet ditt eller kjæledyret? Heldigvis hjelper noen tjenesteselskaper på denne siden med dette dilemmaet. Andre selskaper kommer inn for enten å rydde opp i hjemmet ditt, pleie hundene dine, totalrenovere stedet ditt eller hjelpe deg med å finne en eiendomsmegler.

Hagearbeid er praksisen med å dyrke og dyrke planter som en del av hagearbeid. I hager dyrkes prydplanter ofte for sine blomster, løvverk eller generelle utseende; Nyttige planter, som rotgrønnsaker, bladgrønnsaker, frukt og urter, dyrkes for konsum, for bruk som fargestoffer eller til medisinsk eller kosmetisk bruk.

Hagearbeid varierer i skala fra frukthager, til lange plantinger med en eller flere forskjellige typer busker, trær og urteplanter, til bakgårder for beboelse, inkludert plener og bakkeplantinger, hele veien til containerhager dyrket inne eller ute. Hagearbeid kan være svært spesialisert, med bare én type plante dyrket, eller involvere en rekke planter i blandede plantinger. Det innebærer en aktiv deltakelse i dyrking av planter og har en tendens til å være arbeidskrevende, noe som skiller den fra jordbruk eller skogbruk.

Skoghagearbeid, et skogbasert matproduksjonssystem, er verdens eldste form for hagearbeid. Skoghager oppsto i forhistorisk tid langs jungelkledde elvebredder og ved den våte foten av monsunregioner. I den gradvise prosessen med familier som forbedrer sitt nærmiljø, ble nyttige tre- og vinarter identifisert, beskyttet og forbedret, mens uønskede arter ble eliminert. Etter hvert ble også fremmede arter valgt ut og innlemmet i hagene.

Etter ankomsten av de første sivilisasjonene begynte velstående individer å lage hager for estetiske formål. Gamle egyptiske gravmalerier fra Det nye riket (rundt 1500 f.Kr.) gir noen av de tidligste fysiske bevisene for hagebruk og landskapsdesign; de representerer lotusdammer omgitt av symmetriske rader med akasie og palmetrær. Et bemerkelsesverdig eksempel på gamle prydhager var Babylons hengende hager - et av de syv underverkene i den antikke verden - mens det gamle Roma hadde dusinvis av hager.