0 selskaper

Hjem og Hage

...

  Hjem og Hage

  Sliter du noen gang med å finne den perfekte plattformen for hjemme- og hagetjenester? for eksempel ditt hjem og hage heltidsvedlikehold, eller ønsker du å pusse opp hvert rom i hjemmet ditt? På den annen side, kanskje du har en travel livsstil og ikke har tid til å ta vare på hjemmet ditt eller kjæledyret? Heldigvis hjelper noen tjenesteselskaper på denne siden med dette dilemmaet. Andre selskaper kommer inn for enten å rydde opp i hjemmet ditt, pleie hundene dine, totalrenovere stedet ditt eller hjelpe deg med å finne en eiendomsmegler.

  Hagearbeid er praksisen med å dyrke og dyrke planter som en del av hagearbeid. I hager dyrkes prydplanter ofte for sine blomster, løvverk eller generelle utseende; Nyttige planter, som rotgrønnsaker, bladgrønnsaker, frukt og urter, dyrkes for konsum, for bruk som fargestoffer eller til medisinsk eller kosmetisk bruk.

  Hagearbeid varierer i skala fra frukthager, til lange plantinger med en eller flere forskjellige typer busker, trær og urteplanter, til bakgårder for beboelse, inkludert plener og bakkeplantinger, hele veien til containerhager dyrket inne eller ute. Hagearbeid kan være svært spesialisert, med bare én type plante dyrket, eller involvere en rekke planter i blandede plantinger. Det innebærer en aktiv deltakelse i dyrking av planter og har en tendens til å være arbeidskrevende, noe som skiller den fra jordbruk eller skogbruk.

  Skoghagearbeid, et skogbasert matproduksjonssystem, er verdens eldste form for hagearbeid. Skoghager oppsto i forhistorisk tid langs jungelkledde elvebredder og ved den våte foten av monsunregioner. I den gradvise prosessen med familier som forbedrer sitt nærmiljø, ble nyttige tre- og vinarter identifisert, beskyttet og forbedret, mens uønskede arter ble eliminert. Etter hvert ble også fremmede arter valgt ut og innlemmet i hagene.

  Etter ankomsten av de første sivilisasjonene begynte velstående individer å lage hager for estetiske formål. Gamle egyptiske gravmalerier fra Det nye riket (rundt 1500 f.Kr.) gir noen av de tidligste fysiske bevisene for hagebruk og landskapsdesign; de representerer lotusdammer omgitt av symmetriske rader med akasie og palmetrær. Et bemerkelsesverdig eksempel på gamle prydhager var Babylons hengende hager - et av de syv underverkene i den antikke verden - mens det gamle Roma hadde dusinvis av hager.


  Hjem og Hage

  I tillegg er du nesten garantert å finne pålitelige hus-og hagetjenester på denne nettsiden, som også vil inkludere anmeldelser for å vise anmeldelser på disse tjenestene for å sikre at du får førsteklasses service fra de beste selskapene. Videre finner du selskaper innen husrengjøring, landskapsrengjøring og design eller interiørdesign som kun gir kundene tjenester av høy kvalitet.

  Rike gamle egyptere brukte hager for å gi skygge. Egypterne assosierte trær og hager med guder, og trodde at gudene deres var glad i hager. Hager i det gamle Egypt var ofte omgitt av murer med trær plantet i rader. Blant de mest populære planteartene var daddelpalmer, platantrær, fikentrær, nøttetrær og piletrær. Disse hagene var et tegn på høyere sosioøkonomisk status. I tillegg dyrket rike gamle egyptere vingårder da vin var et tegn på de høyere sosiale klasser. Roser, valmuer, tusenfryd og iris kan også finnes i egyptiske hager.

  Assyria var også kjent for sine vakre hager. Disse hadde en tendens til å være brede og store, noen av dem brukt til viltjakt – snarere som viltreservat i dag – og andre som fritidssenter. Sypresser og palmer var noen av de mest plantede treslagene. Hager var også tilgjengelige i Kush. I Musawwarat es-Sufra, inkludert den store innhegningen som dateres til det 3. århundre f.Kr. praktfulle hager. Gamle romerske hager ble anlagt med hekker og vinranker og inneholdt et bredt utvalg av blomster - akantus, kornblomster, krokus, syklamen, hyasint, iris, eføy, lavendel, liljer, myrt, narcissus, valmue, rosmarin og fioler samt statuer og skulpturer . Blomsterbed var populære på gårdsplassen til de rike romerne.

  Middelalderen representerer en periode med tilbakegang i hager for estetiske formål. Etter Romas fall ble hagearbeid utført med det formål å dyrke medisinske urter og/eller dekorere kirkealtere. Klostre fortsatte en tradisjon med hagedesign og intense hagebruksteknikker i middelalderens Europa. Generelt besto klosterhagetyper av kjøkkenhager, sykehushager, kirkegårdsplantasjer, klosterhager og vingårder. Noen klostre kunne også hatt en «grønn gård», en tomt med gress og trær hvor hester kunne beite, samt en kjellerhage eller private hager for lydige munker som hadde bestemte poster i klosteret.

  Islamske hager ble bygget etter modell av persiske hager, og de var vanligvis omgitt av murer og delt i fire av bekker. Vanligvis vil midten av hagen ha et reflekterende basseng eller paviljong. Spesifikt for de islamske hagene er mosaikkene og de glaserte flisene som ble brukt til å dekorere sporene og fontenene som ble bygget i disse hagene.

  På slutten av 1200-tallet begynte velstående europeere å dyrke hager for fritid og for medisinske urter og grønnsaker. De omringet hagene med murer for å beskytte dem mot dyr og for å gi tilbaketrukkethet. I løpet av de neste to århundrene begynte europeere å plante plener og heve blomsterbed og espalieroser. Frukttrær var vanlig i disse hagene og også i noen var det torvseter. Samtidig var hagen i klostrene et sted å dyrke blomster og medisinske urter, men de var også et rom hvor munkene kunne nyte naturen og slappe av.

  Hagene på 1500- og 1600-tallet var symmetriske, proporsjonale og balanserte med et mer klassisk utseende. De fleste av disse hagene ble bygget rundt en sentral akse og de var delt inn i ulike deler av hekker. Vanligvis hadde hager blomsterbed lagt ut i firkanter og atskilt med grusstier. Hager i renessansen var utsmykket med skulpturer, toppiary og fontener. På 1600-tallet ble knutehager populære sammen med heklede labyrinter. På denne tiden begynte europeere å plante nye blomster som tulipaner, ringblomster og solsikker.