8 selskaper

Bestille På Nett

...

  Bestille På Nett

  Er du redd for å gå til matbutikken etter en lang dag på jobb? Da er det heldigvis like greit å bestille mat på nett. Enten du er i Bergen, Trondheim eller Oslo kan du bestille et måltid på nett, så slipper du turen til butikken, og å være på kjøkkenet resten av kvelden. Å bestille matbokser med hele måltider blir stadig mer populært. En matpakke er en boks eller boks med nok ingredienser og oppskrifter til å holde den i noen dager, eller til og med en hel uke for familien din.

  Frankrike produserte mange av verdens beste kokker, inkludert Georges-Auguste Escoffier, som organiserte kjøkkenene på luksushotellene eid av César Ritz, og utviklet den såkalte brigade de cuisine, eller kjøkkenteamet, bestående av høyt kvalifiserte eksperter hver med tydelig definerte oppgaver. Disse lagene inkluderte en kokk, eller gros bonnet, som hadde ansvaret for kjøkkenet; en saus kokk eller stedfortreder; en entremettier, ansvarlig for å tilberede supper, grønnsaker og søte retter; et rotisserie for tilberedning av steker og stekt eller grillet kjøtt; og hagekrybben, som står for alt av forsyninger og kalde retter. På Escoffiers tid var hver enkelt funksjonærs plikter og ansvar skarpt definert, men i moderne tid har økende lønnskostnader og behovet for raskere service brutt ned slike strengt definerte plikter. På kjøkkenet til selv de ledende moderne restaurantene vil oppgavene på toppen av middagsforberedelsene sannsynligvis overlappe mye, og effektiviteten opprettholdes midt i tilsynelatende kaos og forvirring.

  Franske restauranter på 1900-tallet

  På 1900-tallet, med utviklingen av bilen, ble landrestauranten populær i Frankrike og en rekke fine provinsrestauranter ble etablert. Restaurant de la Pyramide i Vienne, som av mange anses å være verdens fineste restaurant, ble grunnlagt av Fernand Point og beholdt etter sin død i 1955 sin høye status under ledelse av sin enke, Madame ("Mado") Point. Andre ledende franske provinsielle restauranter har inkludert Troisgros i Roanne; Paul Bocuse Restaurant nær Lyon; Auberge de l'Ill i Illhaeusern, Alsace; og Côte d'Or-hotellet, nær Saulieu.

  Utvalgte restauranter over hele Frankrike blir evaluert årlig av Michelin-guiden, en publikasjon dedikert til å undersøke spisesteder og hoteller i mer enn 3400 byer og tildele én, to eller tre stjerner basert på kvalitet. Franske restauranter i dag er vanligvis i en av tre kategorier: bistroen eller brasseriet, en enkel, uformell og rimelig virksomhet; middels priset restaurant; og den mer elegante grand restauranten, hvor de mest intrikate rettene blir utført og servert i luksuriøse omgivelser. Andre nasjoner har også gitt mange betydelige bidrag til utviklingen av restauranten.

  Andre europeiske restauranter

  I Italia oppsto botteghe (kaffebaren) i Venezia på 1500-tallet, hvor det kun ble servert kaffe og senere snacks. Den moderne trattoriaen eller tavernaene tilbyr lokale spesialiteter. The osterie, eller hostelries, er uformelle restauranter som tilbyr hjemmelaget mat. I Firenze serverer små restauranter under gatenivå, kjent som buca, det som verten måtte velge å lage mat på en bestemt dag. Østerrikske kaffehus tilbyr uformelle, komplette måltider, og middagsgjester kan dvele for å nippe til kaffe, lese en avis eller til og med skrive en artikkel. Mange østerrikere besøker sine egne "vanlige restauranter", kjent som Stammbeissl.

  I Ungarn tilbyr csárda, en restaurant ved veien, menyer som vanligvis er begrenset til kjøttretter og fiskegryter. Ølhallene i Tsjekkia, spesielt i Praha, ligner kaffehus andre steder. Mat serveres, med øl som erstatter kaffe. Tyske Weinstube er en uformell restaurant med et stort utvalg av viner, og Weinhaus, en mat- og vinbutikk hvor kundene også kan spise, tilbyr et utvalg mat som spenner fra delikatesser til komplette restaurantmenyer. Schenke er en eiendomstaverna eller hytte-pub som serverer vin og mat. I byene heter et lignende selskap Stadtschenke.


  Bestille På Nett

  I Spania tilbyr barene og kafeene i Madrid et bredt utvalg av forretter, kalt tapas, inkludert ting som reker tilberedt i olivenolje med hvitløk, kjøttboller med saus og erter, saltet torsk, ål, blekksprut, sopp og tunfisk. Tapasene inntas med sherry, og det er en populær skikk å gå på chateo eller omvisning i barer og innta store mengder tapas og sherry på hver bar. Spania tilbyr også marisco bar, eller marisquería, en sjømatbar; asadoro, et katalansk rotisseri; og tasca- eller pubvinbutikken.

  I Portugal er cervejarias populære ølbarer som også tilbyr sjømat. Fado-tavernaer serverer grillpølser og vin, akkompagnert av de klagende portugisiske sangene kalt fados (som betyr "skjebne"). I Skandinavia tilbyr smørbrødbutikker åpne, kunstferdig dekorerte smørbrød kalt smørbrød. Svenske restauranter tilbyr smörgåsbordet, som bokstavelig talt betyr «brød og smørbord», men er faktisk en overdådig, vakkert arrangert fest med sild, reker, sylteagurk, kjøttkaker, fisk, salater, pålegg og varme retter, servert med akevitt eller øl.

  Holland har sandwich-butikker kalt sandwich-butikker som serverer smørbrød, sjømat, varme og kalde retter og oster fra et stort bord. Engelske by- og landpuber har tre typer barer: den offentlige baren, salongen og den private baren. Alle er velkomne i den offentlige baren eller salongen, men den private baren er begrenset til pubens vaner. Pubmat varierer mye i hele England, fra smørbrød og supper til svinepaier, kalve- og skinkepaier, biff- og nyrepaier, bangers (pølser) og en halvliter (øl), bangers og mos (poteter), padder i hullet (pølse). ) i en Yorkshire puddingskorpe), og cornish pasties eller paier fylt med kjøtt og grønnsaker.

  Midtøsten-restauranter

  På tavernaene i Hellas får kundene servert drinker som retsina, en harpiksholdig vin og ouzo, en aperitiff med anissmak, mens de lytter til musikken til bouzouki. I likhet med andre middelhavsland har Hellas dagligvarebutikker hvor du kan kjøpe mat eller spise. Den tyrkiske işkembeci er en restaurant med innmatsuppe og annet innmat; muhallebici-butikker serverer kokt kylling og ris i suppe og melkepudding.

  Vi har laget en oversikt over alle bedrifter som tilbyr matpakke og andre muligheter for bestilling av mat på nett. Ved å lese anmeldelser, erfaringer, meninger og klager fra andre kunder kan du bestemme hvilket selskap du vil bestille fra. Har du allerede bestilt mat, pizza eller matpakke på nett? Fortell oss om dine erfaringer ved å legge igjen din egen anmeldelse.