14 selskaper

Bestille På Nett

...

  Bestille På Nett

  Er du redd for å gå til matbutikken etter en lang dag på jobb? Da er det heldigvis like greit å bestille mat på nett. Enten du er i Bergen, Trondheim eller Oslo kan du bestille et måltid på nett, så slipper du turen til butikken, og å være på kjøkkenet resten av kvelden. Å bestille matbokser med hele måltider blir stadig mer populært. En matpakke er en boks eller boks med nok ingredienser og oppskrifter til å holde den i noen dager, eller til og med en hel uke for familien din.

  Frankrike produserte mange av verdens beste kokker, inkludert Georges-Auguste Escoffier, som organiserte kjøkkenene på luksushotellene eid av César Ritz, og utviklet den såkalte brigade de cuisine, eller kjøkkenteamet, bestående av høyt kvalifiserte eksperter hver med tydelig definerte oppgaver. Disse lagene inkluderte en kokk, eller gros bonnet, som hadde ansvaret for kjøkkenet; en saus kokk eller stedfortreder; en entremettier, ansvarlig for å tilberede supper, grønnsaker og søte retter; et rotisserie for tilberedning av steker og stekt eller grillet kjøtt; og hagekrybben, som står for alt av forsyninger og kalde retter. På Escoffiers tid var hver enkelt funksjonærs plikter og ansvar skarpt definert, men i moderne tid har økende lønnskostnader og behovet for raskere service brutt ned slike strengt definerte plikter. På kjøkkenet til selv de ledende moderne restaurantene vil oppgavene på toppen av middagsforberedelsene sannsynligvis overlappe mye, og effektiviteten opprettholdes midt i tilsynelatende kaos og forvirring.

  Franske restauranter på 1900-tallet

  På 1900-tallet, med utviklingen av bilen, ble landrestauranten populær i Frankrike og en rekke fine provinsrestauranter ble etablert. Restaurant de la Pyramide i Vienne, som av mange anses å være verdens fineste restaurant, ble grunnlagt av Fernand Point og beholdt etter sin død i 1955 sin høye status under ledelse av sin enke, Madame ("Mado") Point. Andre ledende franske provinsielle restauranter har inkludert Troisgros i Roanne; Paul Bocuse Restaurant nær Lyon; Auberge de l'Ill i Illhaeusern, Alsace; og Côte d'Or-hotellet, nær Saulieu.

  Utvalgte restauranter over hele Frankrike blir evaluert årlig av Michelin-guiden, en publikasjon dedikert til å undersøke spisesteder og hoteller i mer enn 3400 byer og tildele én, to eller tre stjerner basert på kvalitet. Franske restauranter i dag er vanligvis i en av tre kategorier: bistroen eller brasseriet, en enkel, uformell og rimelig virksomhet; middels priset restaurant; og den mer elegante grand restauranten, hvor de mest intrikate rettene blir utført og servert i luksuriøse omgivelser. Andre nasjoner har også gitt mange betydelige bidrag til utviklingen av restauranten.

  Andre europeiske restauranter

  I Italia oppsto botteghe (kaffebaren) i Venezia på 1500-tallet, hvor det kun ble servert kaffe og senere snacks. Den moderne trattoriaen eller tavernaene tilbyr lokale spesialiteter. The osterie, eller hostelries, er uformelle restauranter som tilbyr hjemmelaget mat. I Firenze serverer små restauranter under gatenivå, kjent som buca, det som verten måtte velge å lage mat på en bestemt dag. Østerrikske kaffehus tilbyr uformelle, komplette måltider, og middagsgjester kan dvele for å nippe til kaffe, lese en avis eller til og med skrive en artikkel. Mange østerrikere besøker sine egne "vanlige restauranter", kjent som Stammbeissl.

  I Ungarn tilbyr csárda, en restaurant ved veien, menyer som vanligvis er begrenset til kjøttretter og fiskegryter. Ølhallene i Tsjekkia, spesielt i Praha, ligner kaffehus andre steder. Mat serveres, med øl som erstatter kaffe. Tyske Weinstube er en uformell restaurant med et stort utvalg av viner, og Weinhaus, en mat- og vinbutikk hvor kundene også kan spise, tilbyr et utvalg mat som spenner fra delikatesser til komplette restaurantmenyer. Schenke er en eiendomstaverna eller hytte-pub som serverer vin og mat. I byene heter et lignende selskap Stadtschenke.


  Bestille På Nett

  Det finnes flere ulike grunner til hvorfor muligheten til å bestille mat på nett er praktisk. Det kan være helsemessige grunner, for eksempel sykdom, og noen kan ikke fysisk gå til butikken eller restaurant. I andre tilfeller kan det også ofte være mangel på tid, enkelt nok. Spesielt etter en lang arbeidsdag med overtid, er det ikke alltid like lett å besøke matbutikker og bruke mye tid og energi først på å kjøre varer og deretter tilberede en sunn og god middag. Heldigvis finnes det flere alternativer på hvordan livet kan bli enklere når man trenger det.

  Bestille fra restaurant

  Pandemien var neppe en hyggelig tidsperiode i våre liv, men takket være den ble flere og flere restauranter med på takeaway og matlevering. På grunn av restriksjoner måtte restaurantene stenges, men mange kunne fortsette sin drift takket være bestillinger på nett og matlevering. Det var til stor hjelp for både restauranter til å fortsette sitt arbeid og de som ikke kunne forlate hjemmet på grunn av pandemien for å kjøpe mat.

  Bestille matkasser

  Er du glad i å lage mat, men har ikke tid eller mulighet til å besøke matbutikken? Eller kanskje du har interesse til å prøve nye oppskrifter men usikker på hvor du skal starte. Det finnes mer oppskrifter på nettet enn vi kan noen gang telle, men det er også et overveldende valg og det kan være litt vanskelig hvilket oppskrifter av millioner du ønsker å prøve. Å finne ingredienser er også ikke alltid like lett. Det kan godt hende du må besøke flere ulike matbutikker for å finne de alle. Ingen problem, det finnes en løsning.

  Å bestille en matkasse er en ganske god ide dersom du gjenkjenner deg igjen i problemene beskrevet ovenfor. Matkasser kan tilpasses etter dine generelle behov og preferanser, samtidig som du vil kunne ha mulighet til å prøve noe som er helt nytt for deg. Når du bestiller en matkasse vil du få alle ingredienser du trenger for tilberedning samt oppskrift du skal følge. Dette er en genial og enkel løsning for de av oss som ønsker å spare tid, men likevel kunne utforske nye retter uten ekstra innsats.

  Vi har laget en oversikt over alle bedrifter som tilbyr matpakke og andre muligheter for bestilling av mat på nett. Ved å lese anmeldelser, erfaringer, meninger og klager fra andre kunder kan du bestemme hvilket selskap du vil bestille fra. Har du allerede bestilt mat, pizza eller matpakke på nett? Fortell oss om dine erfaringer ved å legge igjen din egen anmeldelse.