2 selskaper

Øl, Vin og Brennevin

ReviewsBird

Øl, Vin og Brennevin

Leter du etter en rødvin til middag kveld eller kanskje hvitvin til lunsj i morgen? Eller venter du besøk av vennene dine i helgen og vurderer å kjøpe forskjellige typer øl og vin slik at du har noe for enhver smak? For å tilby det beste utvalget av øl og vin kan du besøke en butikk med et bredere utvalg eller selvfølgelig vinmonopolet, men du kan også ta den enklere løsningen og bestille vin og øl på nett.

Øl er en av de eldste og mest brukte alkoholholdige drikkene i verden, og den tredje mest populære drikken totalt sett etter vann og te. Den lages ved å brygge og fermentere stivelse, hovedsakelig avledet fra korn - oftest fra maltet bygg, selv om hvete, mais (mais), ris og havre også brukes. Under bryggeprosessen produserer fermentering av stivelsessukker i urten etanol og karbondioksid i det resulterende ølet. De fleste moderne øl er brygget med humle, som tilfører bitterhet og andre smaker og fungerer som et naturlig konserveringsmiddel og stabilisator. Andre smaker som gryn, urter eller frukt kan inkluderes eller brukes i stedet for humle. Ved kommersiell brygging blir den naturlige karbondioksideffekten ofte fjernet under bearbeiding og erstattet med tvungen karbondioksid.

Ordet øl kommer inn i moderne engelsk fra gammelengelsk bēor, selv fra vanlig germansk; selv om ordet ikke attesteres i den østgermanske grenen av språkfamilien, finnes det overalt i de vestgermanske og nordgermanske dialektene (moderne nederlandske og tyske bier, gammelnorsk bjórr). Den tidligere etymologien til ordet er omdiskutert: de tre hovedteoriene er at ordet er avledet fra proto-germansk * beuzą (antagelig fra proto-indoeuropeisk * bʰeusóm), som betyr 'ølgjær, øldråper'; at det er relatert til ordet bygg; eller at det på en eller annen måte var lånt fra latinske bibers 'å drikke'.

På gammelengelsk og gammelnorsk refererte ikke ordet øl til en maltet alkoholholdig drikk, men til en søt, potent drikk laget av honning og juice av en eller flere andre frukter enn druer, mye mindre allestedsnærværende enn ale, kanskje servert i slike små drikkebeger, noen ganger funnet i tidlig middelaldergraver: en drink mer som mjød eller cider. På tysk ble betydningen av ordet øl utvidet til å dekke betydningen av ale-ordet allerede før vårt tidligste bevarte skriftlige vitnesbyrd. Etter hvert som tysk humleøl ble mote i England i slutten av middelalderen, fikk det engelske ordet beer den tyske betydningen, og derfor kom øl også til å betegne på engelsk i den tidlige moderne perioden humle, maltbaserte alkoholholdige drikker.