8 selskaper

Kryptovaluta

...

  Kryptovaluta

  Denne typen valuta har blitt mer og mer vanlig i nyere tid. Mange tror at digitale valutaer har mange fordeler og noen vil til og med hevde at dette er fremtiden og vil konkurrere med tradisjonelle valutaer. Samtidig mener andre at kryptovalutaer bare er en stor boble som ikke vil vare særlig lenge.

  Finansielle tjenester er tjenestene som gjør det mulig for forbrukere og bedrifter å skaffe seg finansielle varer. Et enkelt eksempel er den finansielle tjenesten som en betalingssystemleverandør tilbyr når den aksepterer og overfører penger mellom betalere og mottakere. Dette inkluderer kontoer som gjøres opp via sjekker, kreditt- og debetkort og elektroniske pengeoverføringer.

  Den finansielle tjenestesektoren er en av de viktigste delene av økonomien. Det bidrar til å drive en nasjons økonomi og gir fri flyt av kapital og likviditet i markedet. Den finansielle tjenestesektoren består av en rekke finansielle selskaper, inkludert banker, investeringshus, finansselskaper, forsikringsselskaper, långivere, regnskapstjenester og eiendomsmeglere. Når denne sektoren og et lands økonomi er sterk, øker forbrukernes tillit og kjøpekraft. Når finanssektoren svikter, kan det trekke ned økonomien og føre til en resesjon.

  Hva er økonomiske aktiviteter?

  Finansielle aktiviteter er initiativene og transaksjonene som selskaper, myndigheter og enkeltpersoner tar når de søker å fremme sine økonomiske mål. De er aktiviteter som involverer inn- eller utstrømning av penger. Eksempler inkluderer kjøp og salg av produkter (eller eiendeler), utstedelse av aksjer, initiering av lån og vedlikehold av kontoer. Når et selskap selger aksjer og foretar nedbetaling av gjeld, er det involvert i finansielle aktiviteter. På samme måte er enkeltpersoner og myndigheter involvert i finansielle aktiviteter når de tar opp lån og samler inn skatter som fremmer spesifikke pengemål.


  Kryptovaluta

  Hva vet vi egentlig om kryptovaluta? Det er nemlig en nyere og moderne system som inneholder digital valuta. Denne valuta kontrolleres ikke av sentrale instanser, blant annet banker. Likevel har kryptovaluta mye til felles med tradisjonelle og velkjente valutaer som for eksempel norske kroner, amerikanske dollar og euro. Verdien på kryptovaluta vil og kan endres, den kan skape fortjeneste eller falle ned. Det er fortsatt store forskjeller mellom den og de tradisjonelle, for eksempel i motsetning til de vanlige form for valuta, kan ikke kryptovaluta brukes fysisk, da den kun eksisterer virtuelt og består rett og slett av krypterte data. Det finnes verken mynter eller sedler, du kan kun tjene og bruke den digitalt.

  Blant de mest populære kryptovaluta på markedet har vi Bitcoin, Ethereum, Tether og til og med den kontroversielle Dogecoin.    

  Kryptovaluta som en form for spekulasjon

  Når vi tenker på verdien av en kryptovaluta, styres den naturligvis av utveksling, interesse og spekulasjon. Det er opp til hvert enkel av oss dersom vi ønsker å investere i kryptovaluta for fortjeneste. I og med at kryptovaluta er en form av spekulasjon, er det ment å innebære en betydelig høy fortjeneste på kort tid, men samtidig er det mye risiko involvert i denne prosessen. Over tiden har mange tjent gigantiske summer på dette, men like mange, om ikke flere, har tapt formuer. Om du vurderer å investere i kryptovaluta, det er viktig at du er klar over risikoen og tapene det kan medføre. Det er mer enn bare en god idé å lese seg opp, studere og sørge for at du forstår alle aspektene ved slike investeringer.

  Kan jeg investere i kryptovaluta?

  Naturligvis har kryptovaluta en aldersgrense på 18 år. I tillegg, anbefales det på det sterkeste å gjøre seg kjent med lokale lover, krav og vilkår. Blant de viktigste punktene du bør sjekke er skattereglene som gjelder for kryptovaluta. Du kan alltid finne mer informasjon om dette på  Skatteetaten.

  Hvilke selskaper innenfor kryptovalutahandel er pålitelige og trygge?

  I løpet av de siste tiårene ser vi flere og flere selskaper som driver med kryptovaluta. Disse selskapene lar deg skape en konto, hvor du kan sette inn penger og handle kryptovaluta du velger å investere i. Med tanke på hvor fristende det er med høy fortjeneste og mange vil investere, finnes det mange selskaper, men ikke alle av dem har rene formål. Det er dessverre altfor lett å bli svindlet, og det anbefales på det sterkeste å undersøke nøye og finne så mye informasjon som mulig om et selskap du velger og bruke. Ikke minst, enhver selskap som driver med kryptovaluta vil naturligvis trenge mye av dine data. Igjen, hold et godt øye med hvem du velger og hvilket informasjon du deler med de, er det svindlere, kan både dine penger og data bli stålet. 

  Før du investerer penger, invester tid i å gjøre en grundig bakgrunnssjekk på selskapenes offisielle nettsteder, samt bli kjent med meninger fra andre brukere. Slik kan du sikre deg å finne et pålitelig selskap og gjøre investeringer på en trygg måte. Les anmeldelser, meninger og opplevelser eller fortell oss om dine erfaringer ved å legge igjen din egen anmeldelse.