1 selskaper

Fornybar energi

...

  Fornybar energi

  Fornybare energikilder som sol, vind og vannkraft er en viktig del av energibransjen og gir et betydelig bidrag til et mer miljøvennlig Norge. Naturgass, olje og kull er energikilder som har vært mye brukt tidligere, men som nå brukes mindre og mindre. Grønn energi har blitt et svært populært alternativ og mange velger å bytte energikilde for å bidra i kampen for miljøet, til tross for at fornybare energikilder ofte er litt dyrere. Men hva annet bør du tenke på når du velger energikilde? Vil økningen i mine månedlige utgifter kompensere for miljøet på sikt?

  Har du hørt snakk om "Global Warming" og "Climate Change?". Disse er blant de aktuelle temaer vært en del av nyhetene i det siste. Årsaken er at mange forskere tror at jorden vår gradvis varmes opp, og noen mener at menneskelige aktiviteter er en av årsakene. Denne oppvarmingen antas å skje fordi vi brenner fossilt brensel som olje, bensin, kull og naturgass. Ved forbrenning frigjør disse drivstoffene flere gasser, inkludert en god del karbondioksid (CO2). Vi kaller disse gassene "drivhusgasser" fordi de fungerer som et teppe rundt jorden som fanger varmen fra solen. Uten dette teppet av klimagasser ville mer av solvarmen flykte ut i verdensrommet og ikke forårsake global oppvarming.

  Drivhusgasser

  Det høres kanskje ut som et morsomt navn, spesielt siden konseptet egentlig ikke har noe med drivhus eller gass å gjøre! Navnet relaterer seg imidlertid til de varme glasshusene hvor vi dyrker planter. Disse bygningene kalles drivhus fordi de er fylt med grønne planter. Drivhusgasser er gasser som blant annet kan føre til økt temperatur på kloden.


  Fornybar energi

  Hvordan velge riktig energiform, og fremfor alt hvordan velge et pålitelig selskap som tilbyr energikilden som passer perfekt til mine behov, samtidig som den gir den beste kundeservicen til den rimeligste prisen. Les anmeldelser fra andre energibrukere for å få hjelp til å ta den riktige avgjørelsen ved inngåelse av ny strømkontrakt. Disse kundene har praktisk erfaring med bruk av grønn energi, og deler sine synspunkter. Har du noen personlige erfaringer? Del dine meninger og skriv en anmeldelse her hos oss!

  Hvordan det fungerer

  Som du vet lar glass lys passere fritt gjennom. Derfor bruker vi den til vinduer – så vi kan se ut og la solen skinne inn. Når lysenergien går gjennom glasset og hopper rundt inni, mister den energi og blir til varme. Varme går ikke like lett gjennom glass som lys gjør; derfor blir det fanget, bygger seg raskt opp, og rommet blir varmt. Forskere er bekymret for at denne drivhuseffekten skjer på planeten vår.

  Bruk av bensin som drivstoff for bilene våre og brenning av gass, kull, olje og andre materialer for å gjøre hjemmene våre komfortable, frigjør klimagasser. Disse gassene inkluderer karbondioksid, metan og vanndamp. Etter hvert som gassene bygger seg opp i atmosfæren vår, fanges mer varme og jordens temperatur stiger gradvis. Å bruke mindre energi er en måte vi alle kan bidra til å redusere mengden klimagasser i atmosfæren vår. For eksempel vil det å sykle, dele en tur til skolen eller jobben eller kjøpe et elektrisk kjøretøy bidra til å redusere bruken av fossilt brensel. Å bruke gass eller olje til å varme opp hjemmet ditt vil også bidra til å redusere disse drivhusgassene ved å skru ned termostaten i vintermånedene til en mer energieffektiv innstilling som 65-68 ° F.

  Karbon er et veldig fett kjemisk grunnstoff, og er det sjette vanligste grunnstoffet i universet! Det er ikke-metallisk og er essensielt for alt liv på jorden. Nesten alle levende organismers molekyler inneholder karbon. Du har sannsynligvis sett karbon i sin rene form som grafitt eller diamanter, og i sin mindre enn rene form, klumper av kull, den vanligste formen for karbon. Mennesker har vært klar over karbon siden de aller første dagene da huleboere laget bål. Den svarte røyken ville etterlate sot i taket i hulene. Den svarte røyken er forårsaket av de uforbrente karbonflekkene. Karbonatomer kombineres fritt med andre grunnstoffer. Karbonet i planter ender opp med å kombineres med hydrogen, oksygen og andre elementer for å danne maten vi spiser.

  En av dens former er som karbondioksid i atmosfæren - en gass som ikke har noen farge slik at du ikke kan se den og ingen lukter slik at du ikke kan lukte den heller. Et karbondioksidmolekyl består av et karbonatom (symbol = C) og to oksygenatomer (symbol = O). "di" før oksid indikerer to oksygenatomer. Derfor er karbondioksid representert med det kjemiske symbolet CO2.