1 selskaper

Forbrukslån

...

  Forbrukslån

  Å låne penger ved behov kan være en god idé, og ofte kan et lån hjelpe oss med å nå målene vi ønsker å nå, men er det alltid så enkelt? Det kan være fristende å låne penger raskt når vaskemaskinen din går i stykker eller når du skal reparere bilen. Mange banker og selskaper tilbyr hurtiglån og kan være en god løsning for akkurat din situasjon, men ofte kommer høye renter i tillegg og gjør at du kan ende opp med å måtte betale et mye høyere beløp enn du trodde på forhånd.

  Trygge eller usikrede lån

  Det er ulike typer lån som kan brukes til dine behov. Långivere tilbyr to typer forbrukslån - sikret og usikret - som er basert på hvor mye risiko begge parter er villige til å ta. Sikkert lån betyr at låntaker har stilt sikkerhet for å støtte løftet om at lånet skal betales tilbake. Låntakeren risikerer å miste denne sikkerheten dersom vedkommende misligholder lånet. Långivere tilbyr lavere renter på sikrede lån fordi de har sikkerheten til å falle tilbake på. Bolig, biler, båter og eiendom kan bli brukt til slike lån.

  Usikrede lån har ingensikkerhet som kan støtte. Det betyr at det ikke er noe å ta tilbake og selge dersom låntaker misligholder. Det gir mer risiko for långiveren, som søker beskyttelse ved å kreve en høyere rente. Kredittkort og personlige lån er eksempler på lån uten sikkerhet.

  Kreditttyper

  De to hovedkategoriene av forbrukerkreditt er åpen kreditt og lukket kreditt. Åpen kreditt, bedre kjent som revolverende kreditt, kan brukes gjentatte ganger for kjøp som vil bli tilbakebetalt månedlig. Det er ikke nødvendig å betale hele beløpet hver måned, men renter legges til eventuell ubetalt saldo. Den vanligste formen for revolverende kreditt er kredittkort, men home equity lines of credit (HELOCs) faller også inn i denne kategorien.

  Kortholdere belastes renter når den månedlige saldoen ikke er betalt i sin helhet. Kredittkortrentene er i gjennomsnitt rundt 17 %, men kan være så høye som 30 % eller mer, avhengig av forbrukerens betalingshistorikk og kredittscore. Dårlig kredittlån kan være vanskelig å finne, men lavere renter er tilgjengelige gjennom nonprofit gjeldsstyringsprogrammer. Kredittscore er ikke en faktor.

  Lukket kreditt brukes til å finansiere et bestemt beløp for en viss periode. De kalles også avdragslån fordi forbrukerne er pålagt å følge en vanlig betalingsplan (vanligvis månedlig) som inkluderer renteutgifter til hovedstolen er nedbetalt. Renten på avdragsfrie lån varierer fra långiver og er nært knyttet til forbrukerens kredittscore. De beste rentene går til låntakere med kredittscore på 740 og høyere. Rentekostnadene øker ettersom kredittscore reduseres. Låneinstitusjonen kan beslaglegge forbrukerens eiendom som erstatning dersom forbrukeren misligholder lånet. Forskjellen mellom «fastrente»-lån og «variabel rente» er at renten på et fastrentelån aldri endres. Renten på lån med variabel rente stiger eller faller basert på en referanserente eller en indeks som endres, vanligvis årlig.


  Forbrukslån

  Mange banker tilbyr personlig rådgivning og kan hjelpe deg med å ta den riktige avgjørelsen. Det kan være lurt å sette seg inn i hva ulike banker og selskaper tilbyr og hvilke vilkår som gjelder. Trenger du lånebeskyttelse? Er banken pålitelig og kan du være sikker på at det ikke kommer noen uventede gebyrer? Hvordan finner du det beste lånet? Hvordan kan du unngå høye renter og hvordan kan du være sikker på at du får de beste rådene? Les kundeanmeldelser her hos oss for å finne ut om akkurat din bank passer for deg og hva som er verdt å tenke på før du tar opp lån. Har du selv tatt opp boliglån eller billån og ønsker å dele din erfaring? Skriv en anmeldelse her hos oss!

  Gjeldskonsolideringslån

  Et konsolideringslån brukes til å forenkle din økonomi ved å kombinere flere kredittkortregninger til én enkelt gjeld, tilbakebetalt med én månedlig betaling. Det betyr færre betalinger hver måned og lavere renter. Konsolideringslån er bare et annet navn for usikrede personlige lån.

  Personlige lån

  Det beste med personlige lån er at de kan brukes uansett grunn. Sikre og usikrede personlige lån er et attraktivt alternativ for personer med kredittkortgjeld som ønsker å redusere renten ved å overføre saldo. Som andre lån avhenger renten og vilkårene av kreditthistorikken din. Her er en titt på noen fakta du bør vite om personlige lån:

  Gjensidig låneperiode: 12-60 måneder

  APR renteområde: 6 % til 36 %

  Minimumslån: $ 1 000 - $ 3 000, basert på utlåner

  Maksimalt lån: $ 25 000 - $ 100 000 basert på utlåner

  Nødvendig kredittscore: Over 660, men noen online långivere tillater det så lavt som 560, men øker rentene etter hvert som poengsummen faller.

  Sikkerhetskrav: Påkrevd for sikrede lån; Ikke nødvendig for usikrede lån

  Billån

  Billån er sikrede lån knyttet til bilen din. De kan hjelpe deg med å ha råd til et kjøretøy, men du risikerer å miste bilen hvis du går glipp av betalinger. Denne typen lån kan tilbys av en bank, kredittforening, nettlångiver eller av bilforhandleren, men du bør forstå at selv om lån fra forhandleren kan være mer praktisk, har de ofte høyere rente og koster til slutt mer.

  Felles lånetid: 12-84 måneder

  APR renteområde: 1,04% -13,97%

  Krev kredittscore: 780 eller mer for å få den aller beste renten; 600 eller høyere for gjennomsnittlig pris; mindre enn 600 mottar vanligvis tosifrede renter.

  Lær mer om

  Studielån

  Studielån tilbys universitetsstudenter og deres familier for å hjelpe til med å dekke kostnadene ved høyere utdanning. For eksempel av Lånekassen. Rentene ble redusert til 0 % da COVID-19-pandemien rammet og vil forbli der til minst 31. august 2022. Det finnes to typer studielån: føderale studielån og private studielån. Føderalt finansierte lån er bedre da de vanligvis kommer med lavere renter og mer låntakervennlige tilbakebetalingsbetingelser. Bare de føderale lånene kvalifiserer for 0 % rente frem til 31. august 2022.

  Vanlige lånevilkår: 10 år til 25 år

  APR renteområde for føderale lån under COVID-19-krisen: 0 %

  APR rente på føderale bachelorlån ved COVID-19 reglene fjernes: 3,73 % for bachelorlån; 5,28 % på utdannede lån; og 6,28 % på PLUSS-lån. Alle disse tallene kan øke ettersom Federal Reserve hever utlånsrentene i 2022.

  APR-renteområde for private lån: 2,99 % -12,99 %. Disse tallene forventes også å øke i 2022.

  Låntilgivelse: Mulig med føderale lån; ikke tilgjengelig for private lån.