0 selskaper

Boliglån

...

  Boliglån

  Når du tar opp et boliglån, kan det være vanskelig å finne all informasjonen du trenger for å få det beste lånet. Det er viktig at banken kan gi deg tilstrekkelige råd slik at du vet hvilke vilkår som gjelder og slik at du unngår for høye renter. Når du kjøper din første boligkan det være forvirrende med all informasjonen du trenger for å sette deg inn i, og det kan være vanskelig å vite nøyaktig hvilken bank som passer for deg. Hvordan unngå høye lånekostnader? Hvordan får du et boliglån og hvordan vet du egentlig at du får de beste lånevilkårene?

  Boliglån er lån distribuert av banker, kredittforeninger og online långivere for å gjøre det mulig for forbrukere å kjøpe bolig. Et boliglån er knyttet til boligen din, noe som gjør at du risikerer tvangsauksjon dersom du faller etter med månedlige innbetalinger. Boliglån har blant de laveste rentene av alle lån fordi de regnes som sikrede lån.Selv om det av og til tilbys lån med variabel rente, foretrekker de fleste boligkjøpere fastrentelån, som var på sitt laveste nivå i slutten av 2021, men kryper opp igjen ettersom Federal Reserve øker lånekostnadene.

  Vanlige lånebetingelser: 15 og 30 år

  APR renteområde: Så lavt som 5,33 % og så høyt som 6,4 %

  Kredittscorekrav: Jo høyere kredittscore, jo lavere rente betaler du. Generelt liker långivere en minimumsscore på 660 eller bedre, men du kan kvalifisere for et FHA-lån med en poengsum på bare 500.


  Boliglån

  Å kjøpe egen bolig, spesielt for aller første gang, er et spennende hendelse i livet til hvert enkelt av oss.  Å kjøpe hus vil typisk være det største kjøpet i våre liv, og vil naturligvis koste mye. Og igjen, for de fleste av oss er det ikke et beløp vi enkelt kan ta ut av lommeboken. Kjøp av et hus eller en eiendom vil nesten alltid innebære boliglån.

  Å sammenligne banker og selskaper som tilbyr boliglån er en veldig god måte å finne all informasjonen du trenger. Å bli kjent med andres erfaringer med de respektive bankene vil hjelpe deg å ta den riktige avgjørelsen når du skal velge bank. Her hos oss finner du anmeldelser fra andre som også har tatt opp boliglån og som deler sine erfaringer. Har du noen meninger og tanker om et spesielt selskap hvor du har tatt opp boliglån? Del dine synspunkter her med oss og hjelp andre med å finne det beste lånet!

  Veien til boliglån

  Det er dessverre ikke slik at du kan gå inn i banken din og komme ut med lommer full av penger og gå og kjøpe et hus på en gang. Boliglån innebærer et betydelig stort beløp som må lånes og de fleste bankene er ikke så ivrige med å gi bort store summer til hvem som helst. 

  Først må du tenke på egenkapital. Det vil si en sum som du har spart opp over årene, og denne summen skal dekke en del av summen du må låne. Alle banker er forskjellige, men i Norge må du regne med egenkapital som dekker hele 15 % av kjøpesummen på boligen. Dette er ifølge retningslinjer til Finanstilsynet. Om du allerede har et bestemt bolig i tankene, kan du lett regne ut hva egenkapitalen blir på og der har du et mål for sparing. 

  Om du ser at du ikke har nok egenkapital, kan du snakke med banken om mulige løsninger. Det kan godt hende du rett og slett ikke har råd til boligen du ønsker deg, og om banken din ikke kan hjelpe deg med en løsning, kan du undersøke vilkår hos andre pålitelige banker. 

  Alt i alt, å skaffe en boliglån er ikke alltid lett. For det meste vil alt avhenge av din finansielle situasjon, prisen du ønsker å låne og hva som tilbys av banken din. Det er lurt å være realistisk når det gjelder dine økonomiske muligheter og undersøke tilbud til ulike banker grundig. 

  Ballonglån

  Nei, et ballonglån er ikke til å kjøpe ballonger. Et ballonglån er et lån der låntakeren har svært lav eller ingen boliglån. månedlige utbetalinger for en kort periode, men er da pålagt å betale saldoen i et engangsbeløp. Dette er et lån med ekstremt høy risiko. Det kan være strukturert slik at låntakeren ikke betaler noen renter eller foretar betalinger i en kort periode, men på slutten av denne perioden må foreta en "ballongbetaling" som dekker det akkumulerte beløpet av hovedstol og renter. Den eneste grunnen til å vurdere dette vil være hvis du har tenkt å eie en bolig for en veldig kort periode og forventer å selge den raskt, eller du håper å refinansiere lånet før ballongperioden utløper.