Slik skaper du riktig julestreming med julelys både inne og ute

Høytiden kommer virkelig til liv når du kobler inn julelysene for en fantastisk dekor. Det er en spennende tid på året, men det er like vanskelig å velge de riktige lysene til hjemmet ditt. Hvilken stil og størrelse passer best til hjemmet ditt? Still deg selv noen grunnleggende spørsmål som starter med feriebudsjettet ditt, hvilken type julelys som passer best for skjermdesignet ditt, temaet og dine energibehov. Ta også en titt på butikkene som ReviewsBird har, der kan du finne mye bra!

Med alle disse hensynene i bakhodet, la oss se på hvilke typer julepynt du kan velge mellom for å skape noe av denne julemagien både i og utenfor hjemmet ditt.

Gå for LED- eller glødelys

Før du bestemmer deg for om du vil gå for LED- eller glødelys, er det viktig å kjenne til forskjellene deres og også noen av fordelene og ulempene.

LED lyslenke

Siden de er en nyere oppfinnelse, kommer de med en håndfull fordeler: De varer lenger (opptil 100 000 timer), noe som kan spare deg for mye energi. De produserer ikke varme, noe som gjør det mindre sannsynlig at de forårsaker brann. De kommer i varme og kald-glødende farger.

Du kan koble flere lyssett sammen, men pass på at den kombinerte effekten ikke går over 210 watt. Du bør også sjekke pakken for watt, da forskjellige lys kan utgjøre en forskjellig mengde watt. De er dyrere enn glødepærer, men det er verdt å investere i dem. Se om du kan finne en god kompletterende lyslykt.

Det er mange nettbutikker som selger slike ting, du har Joom, Light in the Box, vidaXL og Rusta. Det er andre som fokuserer mer på interiør, og da spesielt IKEA.

Glødelamper

De er den vanligste typen lys som brukes, kalt så på grunn av gløden de avgir når de tennes. Her er deres vanligste funksjoner: De er rimeligere enn LED-er. De avgir en varm glød som LED mangler. De krever mer energi. De pleier å vare mellom to og seks år.

Det vanligste julelyset i dag er mini-pæren (T1¾-pæren). De første glødelampene til jul hadde formen av et rør og en kjegle (C-stil), eller mer nylig referert til som "retro". Ris og mikrolys er den minste og smaleste typen pærer, vanligvis funnet på små kranser og trær og i juledekorasjoner.

Velg julelys etter pærestørrelse

Det er et stort utvalg av pærer basert på størrelse. Du kan velge mellom forskjellige lysstiler Julelys kommer i forskjellige stiler og former for hvert hjørne av hjemmet ditt. Her er noen av de vanligste typene lys som du kan integrere i innredningen din:

Mini strenglys

Denne typen lys kommer med små pærer og har vært populær de siste tiårene. De har en glitrende glød som utstråler varme. De er farget og kan gi juletreet et tidløst utseende. For middels belysning trenger du omtrent 100 mini juletrelys per fot, når du ser vertikalt på et tre. Når det gjelder tette eviggrønne trær, som furu, gran og gran kan det hende du må bruke flere lys. Større løker kan være bedre egnet for denne typen grøntområder. Husk at de bruker ganske mye energi.

Armaturer

Det er enkelt å skape en koselig julestemning med julelys ute og med juletrelys inne. Opprinnelig fra New Mexico, er de i utgangspunktet laget av papirposer som er vektet med sand. Inne er det vanligvis et tent stearinlys. De er vant til å legge stier og gangveier eller ordnet i interessante mønstre for å lyse opp bakkenivået.

Opplyste trær og greiner

Hvis du vil ta en enklere vei for å dekorere buskene dine til jul, gå for de forhåndsbelyste trærne og grenene. De sparer bryet med å finne de riktige lysene, og de er elegante.

Når du prøver å velge hvilken lysstreng som passer best til skjermen din, sørg for at du bestemmer deg for stilen du går for. Er det retro eller mer moderne? Start med å velge et fokuspunkt. Plasser deretter lys utenfor dette punktet for å hjelpe deg med å bringe skjermen sammen.

De brukes vanligvis ti julelys utendørs bruk og er en veldig effektiv kraftkilde. Koblet til solcellepaneler som kan jordes, brukes solenergikilde julelys for å slå seg på når det blir mørkt ute. De er litt dyrere, men de sparer deg energi i det lange løp. Du bør også vite at de kun kommer i kald LED-farging.

Hvor mange julelys trenger du?

Det er opp til deg hvor mange lys du vil sette opp, men det er en generell regel som kan hjelpe deg i denne sammenhengen: Du trenger ca 100 minilys for hver halvannen fot av innendørstreet. Hvis du liker en sjenerøs julebelysning, kan du alltids legge til mer. Husk at du kan legge til færre lys på tynnere trær. Dessuten bør du bruke store løker til furu, gran og gran.

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid er e-handelsspesialist og forbrukervarekonsulent spesialisert i handelsrett og forbrukeratferd. Hun har erfaring innen leverandørkjederådgivning og produktutvikling, og har jobbet i e-handelsbransjen... Les videre