Forbered deg til julefeiringen hjemme med fine juledekorasjoner

Juletiden er en spennende tid for familie og festligheter, men å forberede hjemmet til feiring kan virke som en vanskelig oppgave fra første stund. Ofte er det vanskelig å vite hvor du skal begynne, eller hvor du skal gå videre når du først har startet. Ved å planlegge fremover, vil du kunne forberede hjemmet ditt til jul og nyte høytiden med minimalt stress. Dra også nytte av en side som ReviewsBird som kan hjelpe deg med å finne alle butikkene du behøver for julen!

Rydding og organisering

Vask huset. Julepynten din vil ikke se på langt nær så pen ut hvis den er plassert med spindelvev. Gi huset en dyp rengjøring, støv, støvsug, mopp og poler, og rens ut kjøleskapet. Ta med potteplanter utenfra hvis de ikke overlever kulden, og hent opp eventuelle blader som er til overs fra høsten.

Lag en huskeliste. Etabler en tidslinje for å kjøpe gaver, handle dekorasjoner, lage feriegodbiter og måltider og dekorere hjemmet. Legg merke til eventuelle forberedelser du må gjøre for besøkende gjester. Å skrive ned alt du trenger å gjøre, vil bidra til å garantere at du får alt gjort.

Å forberede huset til jul er ingen enkel prestasjon, og det bør heller ikke gjøres av én person alene. Kommuniser med familien din, og avgjør hvilke oppgaver som kan deles. Hvis du er vert for gjester, ta kontakt og se om de vil være villige til å ta med vin, sideretter eller desserter.

Dekorere huset

Sett opp et juletre. Du kan kjøpe en på et juletreparti eller bruke et kunstig tre hvis du vil. Sett opp treet ditt på et felles område hvor alle kan nyte det, og begynn deretter å dekorere.

Sett lysene på treet først, pakk dem inn og ut av grenene for et fullt "opplyst" utseende. Ikke glem julestjerne med lys, og enten det er en julestjerne med batteri, eller julestjerne på fot. Julestjerner er tross alt noe av det som definerer julen for mange!

Sett frem festlige dekorasjoner. Hvis du samler på julenyheter som adventstjerne, julekuler og nissedukker, ta dem frem og legg dem ut. Heng strømper og kranser fra mantelen, plasser glass med sukkertøy på bordene, og strø falsk snø på manteler eller vindusruter. Mye av det du trenger kan du finne i nettbutikker som YourSurprise, Celis.no, Joom eller Light in the Box.

Se for eksempel på julegardiner, gardinkappe, adventsstake, for stearinlys eller for vindu. Hvis du ikke eier mange dekorasjoner, er det å lage din egen et kostnadseffektivt alternativ for å dekorere hjemmet ditt. Det er også mange barnevennlige håndverk som kan bidra til å involvere hele familien.

· Lag din egen julekrans av furukvister.

· Lag dine egne papirsnøfnugg til å levere rundt i huset og i vinduene.

· Lag dine egne pyntegjenstander av papir, filt og andre husholdningsmaterialer. Dekorer hjemmelagde kreasjoner med glitter og maling. Disse kan henges på treet eller rundt i huset.

Dekorer utsiden av huset ditt med produkter fra Confident Living. Det finnes en rekke måter å forbedre julestemningen i hjemmet ditt på gjennom utendørs dekorasjoner. Heng kranser fra døren din, og vis eviggrønne mini på verandaen eller dørstokken. Hvis du har en plen, kan du feste julelys og kranser på trær og busker. Forbedre den fremre gangveien med rødt, inkludert flanellskjerf, store bånd og lykter.

Sett stemningen

Spill julemusikk. Ingenting sprer juleglede som et lydspor fullt av klassiske julelåter, sammen med det stemningsfulle interiøret. Finn en lokal radiostasjon som spiller julemusikk, kjøp en CD eller finn en spilleliste på internett. I tillegg spiller noen TV-stasjoner klassiske julefilmer i løpet av desember måned. Å ha en julefilm i bakgrunnen vil også bidra til å sette stemningen.

Kjøp gaver. Jo tidligere du kjøper gaver, jo mindre stresset blir du når juledagen nærmer seg. Når du har kjøpt gavene, pakk dem inn! Butikkjøpt innpakningspapir, avis (spesielt tegneseriesidene), brunt papir fra dagligvareposer og gaveposer er alle alternativer. Bånd eller stoffrester kan brukes til å toppe dem. Ikke glem taggen som sier hvem den er til!

Legg noen av gavene under treet. Hvis du har barn, er det best å ikke legge noen gaver til dem under treet før nærmere jul. Hvis du har tanter, onkler, andre slektninger, venner eller naboer som kommer innom som du har handlet for, legg gavene deres under treet også. Gaver under treet ser veldig julete ut.

Dekke bordet. Sett ut en feriebordløper, og velg festlige dekkebrikker, servietter, borddekning og annen dekorasjon. Ta frem spesielle tallerkener, glass og sølvtøy for anledningen. Når det nærmer seg middagstid, kan du sette frem snacks og drikkevarer som gjestene kan nyte.

Med julestjerne på vindu er hjemmet ditt godt forberedt for ferien. Det er på tide å utveksle gaver, synge julesanger og tilbringe tid med venner, familie og kjære.

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid er e-handelsspesialist og forbrukervarekonsulent spesialisert i handelsrett og forbrukeratferd. Hun har erfaring innen leverandørkjederådgivning og produktutvikling, og har jobbet i e-handelsbransjen... Les videre