Inspirer deg med vår guide om alt innen julekuler og juletrepynt

Å pynte et juletre er en gammel tradisjon i mange husholdninger. Elementene som brukes til å dekorere et juletre - lys, krans, tinsel og pyntegjenstander - er kjent for nesten alle. Men når det gjelder å lage et tre som uttrykker din stil, personlighet, arv og omgivelser, er alternativene praktisk talt ubegrensede. Uansett om du er ute etter girlander med lys, eller kanskje julekuler med navn, så finner du mye av det du trenger gjeldende nettbutikker hos ReviewsBird. De beste juletrærne er fylt med lag på lag av minner, tradisjoner og pyntegjenstander – både håndlagde og kjøpt i butikken.

Å få en blendende juletrepynt trenger ikke å være hardt arbeid. Alt som trengs er en forståelse av hvordan elementene fungerer sammen og noen enkle tips fra våre eksperter i juledekorasjoner. Vi viser deg hvordan du kan dekorere et juletre profesjonelt.

Heng juletrelysene

Det første trinnet i hvordan du pynter et juletre er å legge til lysene. Trelys kommer vanligvis på grønne eller hvite tråder, men du kan også finne sorte varianter nå, som er perfekte hvis du tilfeldigvis har et svart juletre. Velg trådfargen som passer til treet ditt, slik at ledningen blir skjult. Å belyse juletreet fra innsiden og ut vil gi det det mest dynamiske utseendet. Start ved bunnen av stammen og jobb deg oppover, vik lysene rundt hver større gren, og flytt fra stammen til spissen og tilbake. Fluff grenene mens du jobber deg rundt treet.

Eksperimenter med forskjellige lysskjemaer til du finner en du liker; det er OK å mikse og matche lys. For eksempel kan en bakgrunn med hvite julekuler, eller klare lys fremheves med tråder av fargede lys som omslutter de ytre områdene av treet.

Tradisjonelle glødelamper

Disse juletrelysene, som kommer i en rekke størrelser og farger, er den mest populære typen trelys. De kan også brukes utendørs. De varmer opp grenene til et ekte tre, som vil frigjøre duften av furu inn i rommet.

LED lys

Disse juletrelysene er nyere enn de tradisjonelle glødelampene og produserer ikke varme. De er vanligvis dyrere, men de er flammesikre, brannsikre og helt trygge å dekorere et juletre med.

Globelys

Disse juletrelysene er runde og kommer i mange størrelser. De ser ut som fargekuler på treet, og mens de har en mykere glød enn minilys, dekker lyset de produserer et større område på treet.

Juletre med jutebånd og stammer av bomullsboller

Det er ingen faste regler for å dekorere et juletre når det gjelder drapering av krans. For å unngå at grener buler mellom tett sammenknepte kranser, start på toppen av treet og øk sakte mengden krans mellom hver bølge mens du jobber deg nedover grenene. Planlegg å bruke omtrent to tråder med krans for hver vertikale fot av treet.

For å unngå et travelt blikk på treet ditt, pynt juletreet med en rekke kranser fra vanlige til fancy. Tynne kranser med perler ser best ut hengt fra gren til gren; tykkere kranser av papir, bånd eller folie ser best ut løst rundt hele treet. Eller match ditt flokkede juletre med en pen flokket krans (IKEA eller Plantasjen). Hvis du fortsatt trenger en krans, kan du også vurdere å lage din egen denne høytiden.

Å dekorere et juletre med bånd er et populært alternativ til en krans. Pakk løst bredt, klapp erned bånd (YourSurprise) rundt hele treet i horisontale bånd. For å legge til interesse, prøv å lage store buer fra et lignende bånd og bruke dem til å dekorere tregrenene. Når du vet hvordan du skal dekorere et tre med bånd, kan du prøve å forsterke det ved å bruke bånd vertikalt på treet, lage fossende strømmer av bånd fra toppen av treet til basen, stikk endene under tretoppen og feste rundt. stammen ved basen.

Det siste trinnet i å dekorere treet ditt er å henge julepynten. Her er hva du bør vurdere når du legger til juletrepynt.

For å vise frem favorittpyntene dine, som kanskje din toppstjerne, eller juletrekuler, eller julekuler i glass, plasser dem i førsteklasses posisjoner på treet først.

Deretter henger du de større ornamentene dine, og fordeler dem jevnt rundt treet. Ornamentkuler (Celis.no) i én farge, men flere størrelser og teksturer vil skape kontinuitet fra topp til bunn. Heng de større på bunnen, de mindre øverst.

Fyll ut rundt disse ornamentene med mellomstore og små ornamenter (Homeroom). Pass på å henge noen ornamenter nærmere stammen for å skape dybde og interesse. De reflekterer lyset for å få treet til å glitre fra innsiden. Gjør treet ditt ved å legge til spesialartikler, for eksempel håndlagde ornamenter, clip-on ornamenter eller istapper.

Vær spesielt oppmerksom på hva du vil kjøpe til toppstjerne juletre. Er det en toppstjerne med lys, eller noe annet som passer. Se i interiørbutikker på nett, og finn ut mer om akkurat det.

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid er e-handelsspesialist og forbrukervarekonsulent spesialisert i handelsrett og forbrukeratferd. Hun har erfaring innen leverandørkjederådgivning og produktutvikling, og har jobbet i e-handelsbransjen... Les videre