Slik kan du glede barna dine med Black Friday lego og leker tilbud

Snart kommer Black Friday igjen, og da er det ikke bare produkter for voksne som skal kjøpes. Også barna skal ha sine ting, og leker til Black Week er ekstremt populære. Les her hos oss, og se om ikke ReviewsBird også kan være en side du kan bruke, så får du nøytrale og objektive anmeldelser av butikkene som selger!

Bedre med originalprodukter?

Når du skal kjøpe billige leker på nett er det ofte at du vil ha det beste mulig. Nettbutikker selger mye bra, og da er det ofte Lego det går i. Spesielt siden det er så mye forskjellig, som Lego Technic, Ninjago Lego, Lego City og Lego Minecraft. Og det finnes jo kopier av disse, men kanskje ikke de beste?

Vi sier ikke at alle merker du aldri har hørt om er dårlige, men det er en grunn til at noen er kjente navn og noen bare dukker opp i et salg. Oddsen er at hvis vi ikke har anmeldt enheter fra et bestemt merke, så er de ikke verdt å kjøpe.

Undersøk favorittproduktenes prishistorikk

Da vi undersøkte Black Friday-tilbud i 2020, fant vi ut at 85 % av produktene i det forrige Black Friday-"salget" allerede hadde vært tilgjengelig for samme pris eller mindre de seks månedene før.

Det er nyttige nettverktøy du kan bruke til å sjekke hvor mye et produkt faktisk har blitt solgt for tidligere, slik at du kan finne ut om "salgsprisen" virkelig representerer god verdi. Prisjakt, for eksempel, gir prishistorikk for produkter som selges på Amazon, mens PriceRunner har bredere markedsdekning.

Sider som CDON og Lekmer har ofte en tendens til å ha store utslag på prisene i løpet av et år, så da er det greit å få oversikten på det. Ikke minst fordi de har så mye barna kan like også.

Sett opp nettkontoer på forhånd

Det er ikke uhørt at nettsteder går langsommere til en gjennomgang på Black Friday og at populære tilbud blir utsolgt raskt, så du vil gjerne komme deg inn og ut så raskt som mulig.

Åpne nettkontoer hos favorittforhandlerne dine, skriv inn betalings- og fraktdetaljene dine på forhånd, og lagre dem på kontoen din slik at du raskt kan fullføre kjøp når tilbudene er aktive.

Det er også verdt å registrere seg på favorittforhandlernes nyhetsbrev og følge dem på sosiale medier, da dette kan gi deg tidlig tilgang til avtaler.

Start Black Friday-shopping tidlig

De siste årene har mange forhandlere lansert avtaler en uke eller to før Black Friday, og i fjor kjørte noen forhandlere kampanjer gjennom hele november.

Hvis du venter på at Black Friday selv før du søker etter gode kjøp, husk at de beste tilbudene sannsynligvis vil bli kjøpt raskt – spesielt varer med store interesse – og noen produkter kan allerede være utsolgt. Tenk bare på når det er Black Week tilbud på leker, de kommer til å bli revet vekk veldig fort.

Hold øye med tilbud gjennom måneden, og sjekk ut vår Black Friday-insiderguide for å holde deg oppdatert på tilbud etter hvert som de kunngjøres. Ikke minst ta en titt på ReviewsBird for å se hva kunder sier om butikkene, det er viktig i det hele.

Sjekk returpolicyen

Hvis du har kjøpt i butikk, kan du bare returnere varer som ikke er defekte for bytte eller refusjon hvis forhandleren har en returpolicy. Nesten alle butikker gjør det, men de er ikke lovpålagt. Du vet at barn plutselig forandrer mening, og Lego som du har kjøp ikke er like populært som det var. Det er litt trist dersom du ikke får pengene tilbake.

Å kjøpe online gir deg flere rettigheter: du har 14 dager fra leveringsdatoen til å kansellere en bestilling og ytterligere 14 dager til å returnere den for full refusjon. Du bør også få tilbake de opprinnelige standard postkostnadene.

Mange butikker tilbyr utvidede returperioder frem mot jul – praktisk hvis du skal kjøpe gave. Sjekk om retningslinjene gir deg rett til de faktiske pengene tilbake eller bare en butikkreditt/-veksling.

Vurder å kjøpe på nett og hente senere

Noen forhandlere, for eksempel Lekia, vil holde produktet ditt i flere dager. Dette betyr at du kan bestille den på nett, og deretter gå og hente den på et stille tidspunkt. Å handle på denne måten kan også hjelpe deg med å spare fraktkostnader.

Ikke glem Cyber Monday

Historisk sett var Black Friday for å komme til hovedgaten og Cyber Monday var for netttilbud. Nå brukes mer penger på internett enn i butikken på Black Friday, men det betyr ikke at du bør ignorere Cyber Monday.

Vi har lagt merke til at mange nettbutikker også tilbyr Lego Star Wars og Harry Potter Lego billigere for Cyber Monday. Kanskje fordi det er noe som er kult for den generasjonen som også kjøper PC og lignende?

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid er e-handelsspesialist og forbrukervarekonsulent spesialisert i handelsrett og forbrukeratferd. Hun har erfaring innen leverandørkjederådgivning og produktutvikling, og har jobbet i e-handelsbransjen... Les videre