Hvor og hvordan kan man få mest ut av Black Week tilbud og salg?

Black Friday, fredagen etter Thanksgiving, er en av årets største shoppingdager og en ideell tid for å få de beste tilbudene på varer på listen din, enten du kjøper på nettet eller i butikker. Her får du noen tips om shoppingen, og råd om å lese hos ReviewsBird, hvor du får nøytrale og objektive kundeanmeldelser om butikkene!

Sjekk annonsene og appene

Mange forhandlere begynner å sirkulere sine Black Friday-annonser uker før selve handledagen, noe som gir deg god tid til å begynne å handle etter de beste tilbudene.

Å sjekke ut annonsene tidlig vil hjelpe deg med å organisere dagen slik at du kan spare tid når du drar nytte av tidlig salg. Som en del av å kartlegge planen din, kan du finne ut når forhandlere krever at du er i butikken eller på nettet til bestemte tider.

Du kan også bli med forhandlernes e-postlister eller følge dem på sosiale medier for å følge med på tilbudene deres når de kunngjør dem. IKEA og NetOnNet er veldig gode på dette, så du får en god oversikt.

Sammenlign priser for å sikre at du får den beste prisen, spesielt for dyrere varer der besparelsene kan være betydelige. Du kan bruke apper for prissammenligning som Prisjakt og Pricerunner, som begge henter prisinformasjon fra flere forhandlere for å hjelpe deg med å finne den laveste prisen.

Du kan bruke appene til å finne de beste prisene på forhånd, eller du kan bruke dem mens du handler i butikken. Hvis du er i en butikk og finner en lavere pris fra en annen forhandler, kan det være lurt å spørre om en mulig prismatch. Nettbutikker er dyktige på å reklamere seg selv, og når det er Black Week hos IKEA, eller Black Week hos CDON er de det i enda større grad.

Gjør research i god tid før fredag

Når du oppdager varer du vil kjøpe, bør du undersøke anmeldelser av forskjellige merker slik at du ikke blir overrasket over kvaliteten. Finn ut denne sesongens hotteste gjenstander, slik at du vet hvilke varer som vil være vanskeligere å få tak i. På den måten kan du prioritere dem.

Å kjenne de originale prisene på produktene vil hjelpe deg med å identifisere de betydelige nedgangene i forhold til en kampanje for bare en mindre rabatt.

Undersøk retningslinjene for retur og bytte for hver forhandler du handler med. Forstå hvilke typer produkter du kan returnere, tidsfristen for retur og om du må oppgi en kvittering. Du vil også vite om du kan returnere produktene mot kontanter, eller om du må få butikkreditt eller gavekort.

Du trenger ikke vente til Black Friday for å dra nytte av mengden av rabatter fordi mange forhandlere tilbyr tidlige rabatter. Du kan til og med være i stand til å fullføre alle "Black Friday"-shoppingene dine før Thanksgiving og unngå folkemengdene. Kan være spesielt greit når du vil kjøpe Black Friday Lego til barna!

Å starte tidlig gir deg også en bedre sjanse til å få varene dine i tide hvis forhandleren går tom for lager på grunn av nylige problemer med mangel eller høyere etterspørsel enn forventet. Husk at om elektronikk er det du er ute etter så er Cyber Monday rett etter Black Friday, og da har ofte butikker som CDON og Dustin Home enda større salg.

Kom forberedt

Mange forhandlere tilbyr prismatching, noe som betyr at de vil senke den merkede prisen for å matche en konkurrents pris. Prismatching gir deg en sjanse til å få en vare til den laveste prisen hos din favorittforhandler, eller få en vare som er utsolgt hos en forhandler med en billigere annonse.

Når du ber om prismatch, må du vanligvis ta med bevis på at du kan få en lavere pris på samme vare, for eksempel en trykt annonse eller et skjermbilde av en konkurrents tilbud. Produktene må være nøyaktig de samme for å få den laveste prisen, inkludert størrelse, modell og til og med farge. Black Week Netonnet og Black Week Dustin home tilbyr ganske mye interessant, og ikke minst mange av de samme produktene. Nettbutikker som dette har jo generelt et ganske likt sortiment.

Vær forsiktig med kortet på Black Friday Shopping

Sett et budsjett og lag en liste på forhånd, og hold deretter et øye med saldoen din mens du bruker. Noen kortutstedere tilbyr apper som hjelper deg enkelt å spore forbruket ditt mens du handler. Du vil kunne sjekke saldoen din og tilgjengelig kreditt i sanntid.

Til slutt, ikke nøl med å returnere ting du ikke trenger selv om du tror du har en god avtale på dem. Du kan redusere kredittkortsaldoen ved å ta uplanlagte kjøp tilbake til butikken. Noen forhandlere tilbyr utvidede returperioder, noe som gir deg litt mer tid til å returnere.

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid er e-handelsspesialist og forbrukervarekonsulent spesialisert i handelsrett og forbrukeratferd. Hun har erfaring innen leverandørkjederådgivning og produktutvikling, og har jobbet i e-handelsbransjen... Les videre