Hvordan ble Peppes pizza så populært?

Det er ikke mange matkjeder i Norge som er mer populære enn Peppes pizza. Men hvorfor er det sånn? Hva har de gjort for å lykkes så mye som de har gjort, og kan man lære noe av det?

Litt historie om kjeden

Ser man på nettsider som ReviewsBird så forstår man veldig fort at Peppes Pizza er ekstremt populært. Det er klart det er visse som klager, men som helhet, som et selskap så har de gjort det veldig bra. Det er naturlig at det viktigste er at de først og fremst lager god pizza, deretter kommer alt annet automatisk for å si det sånn.

I motsetning til konkurrenter som Domino’s Pizza så er Peppes helt norsk. Eller, det vil si, selskapet ble grunnlagt i Norge av en amerikansk innvandrer. Den første restauranten ble åpnet i 1970 av Louis Jordan, i Oslo. Det interessante er også hvor navnet har kommet fra. Peppes Pizza heter nemlig det fordi Louis Jordan jobbet i en restaurant med navnet Pepe Pizzeria i Connecticut. Da fikk han både erfaringen til å jobbe i en pizzarestaurant og også inspirasjonen til navnet! I dag er Peppes pizza eid av Umoe Restaurants.

Hva du får på Peppes pizza meny

Mat og drikke er naturlig nok viktig for alle, og vi alle har våre favoritter. Pizza er dog en klar favoritt for veldig mange, og spesielt når det er så lett å bare bestille på nett. Det tar deg fem minutter, så får du det levert hjem. I forhold til hvordan det var før i tiden så er det naturligvis et mye mer effektivt system i dag, som veldig mange benytter seg av.

Så er det også veldig lett at man bare besøker Peppes pizza meny, og velger fra den. Da vil du vinne en veldig god variasjon, alt fra amerikansk pan pizza, italiensk, norsk stil, hvit pizza og mye mer. De har generelt et stort utvalg, noe som tillater dem å konkurrere mot andre pizzakjeder som Pizzabakeren og leveringstjenester som Foodora. Selv om du naturligvis kan bruke sistnevnte også for å bestille fra Peppes Pizza. Det er noe som er verdt å teste, for teknologien har gitt oss veldig mange fordeler for å si det sånn.

Et godt utvalg for alles smaker

Når du bestiller hos Peppes så har du nok det du liker fra før av. Men det kan alltid være verdt å ta en titt på noe nytt. Liker du for eksempel italiensk stil, så kan pan pizza være en god variant å teste. Og motsatt gjelder også, naturligvis. Det er mye som er veldig godt hos Peppes, og det er jo definitivt en av de mest populære restaurantkjedene i Norge.

De har jo hatt så mye suksess med smaken de tilbyr, at de har åpnet opp restauranter så langt borte som i Kina. Uansett om det går bra eller ikke, så har du gjort mye riktig for at du i det hele tatt er kapabel til å gjøre noe sånt.

Hva er det som har gjort den så populær?

Mye av det handler nok rett og slett bare om at det er en god restaurant. Nordmenn liker smaken på pizzaene som de lager, og når de ikke gjør det så bare fjerner de pizzaen fra markedet. En ting er jo at Peppes pizza ble grunnlagt i Norge i en tid hvor man ikke hadde lignende restauranter før. Det var ikke Peppes som introduserte pizza til landet, men den har mye av æren for populariseringen.

Pizza som sådan kom først til landet i 1963, så at Peppes ble etablert bare noen få år etterpå var et ideelt og veldig gunstig tidspunkt for å si det sånn. Det er dog greit nok, for det er mange pizzakjeder som har blitt åpnet og kollapset gjennom årene. Greia med Peppes er nok det at smaken er såpass god som den er, og at den på en måte har blitt noe som sitter fast i den norske bevisstheten. En siste ting å bemerke er også det at Peppes på mange måter introduserte amerikansk pizza til Norge. Det er noe som har hatt en stor effekt. Ser man på hvordan det er i Sverige så er ikke amerikansk pizza like populært.

Det er nok kulturelle årsaker til det, og at de ikke ble introdusert til det like tidlig som man ble i Norge. Peppes pizza har nok kommet for å bli, og det er nok veldig mange nordmenn glade for!

Av Frida