Hva er hvit pizza og hvordan du lager det

Vi har til en viss grad våre forutinntatte ideer om hva pizza er, hva det skal inneholde og hvordan det skal se ut. Det finnes en slags standard, selv om kanskje tykkelsen kan variere. Hvit pizza forandrer på det, og her får du en rask introduksjon på hva det er og hvordan du lager det!

Hva hvit pizza er

Hvit pizza høres kanskje kjent ut for deg, og du kan lese om det på sider som ReviewsBird, og det er faktisk mulig å bestille i pizzabutikker som Peppes Pizza og Domino’s Pizza. Det det hele handler om er at om du spiser hvit pizza så er det ikke noe tomatsaus den. Det er ikke saus i det hele tatt, noe som er litt uvanlig for mange. I stedet blir det erstattet med hvit saus. Pizza med hvit saus kan inneholde rømme, eller creme fraiche for den del.

Du kan fortsatt bruke hvit pizza topping på samme måte som du har gjort før, og det er helt vanlig å ha hvit pizza med kylling. Det er ikke der forskjellen ligger. Det interessante her er at dette ikke er en nordisk eller amerikansk oppfinnelse. Hvit pizza ble faktisk laget for første gang i Roma, så det er definitivt en italiensk måte å lage pizza på, om enn litt uvant.

Du er fri med hvit pizza

Det er ikke sånn at bare fordi dette er en litt annerledes måte å lage pizza på, så er det en oppskrift du absolutt må følge. Det eneste kravet er at du bruker hvit saus, deretter kan du velge om vil ha hvit pizza vegetar, eller kanskje hvit pizza med spekeskinke. Det er en stor forskjell der, naturlig nok, men det er jo det fine med mat og drikke. Det er helt subjektivt, og helt opp til deg i forhold til hva du foretrekker.

Du kan jo også være litt vågal og bestille på nett, men da spørs det jo hvordan resultatet blir. Kanskje kan du kombinere hvit saus med tomatsaus? Det er kreativt, om en litt fryktinngytende å gjøre. Men det skader jo ikke å teste i det minste, for å se hvordan resultatet blir.

Hvordan en standard hvit pizza ser ut

Det er visse steder man kan bestille en hvit pizza, eller ha det som en slags spesialbestilling i det minste. Du kan blant annet benytte deg av Pizzabakeren, eller kanskje Godtlevert. Det er verdt å ta en titt på, så vet du hva de har. Men uansett om du skal bestille eller lage en selv, så er det viktig å vite hva som forestiller en hvit pizza.

Tradisjonelt sett bruker man pizzadeig, olivenolje, hvitløk, ost og salt. Man kan naturligvis bruke en foretrukken pizzatopping om man vil det, men de nevnte ingrediensene ovenfor er veldig viktige i dette altså. Det er det som er hvit pizza som sådan, og det man er ute etter. Det kan være vanskelig å venne seg til det, men det er verdt et forsøk, spesielt siden det er like enkelt å lage som helt vanlig pizza.

Gi deg selv noe nytt

Mennesker er vanedyr, så det kan virke litt rart for enkelte å gå fra tomatsaus til hvit saus, men du bruker vel hvit saus på mye annet? Mange bruker rømme på vafler for eksempel, og det er i stor grad bare deig det også. Det er klart, med pizza så må man nødvendigvis kombinere det med så mye annet at det spørs hvor godt man klarer det for å si det sånn. Men det er jo samtidig sånn at du ikke liker alle typer av pizzaer som finnes, eller?

Kanskje er du veldig glad i kjøttdeig på pizzaen din, eller kanskje biff, men orker ikke fisk, eller en vegansk pizza? Det er jo helt opp til deg, og på samme måte kan man snakke om hvit pizza topping. Det er noe som kan gjøres akkurat slik du selv vil, så lenge du har de grunnleggende ingrediensene på plass. Deretter står du fri til å velge og vrake mellom for eksempel hvit pizza med spekeskinke, hvit pizza med kylling eller bare ha den tradisjonelle varianten.

Ta for eksempel en kikk på ulike oppskrifter og hva de kan hjelpe deg med. Blant annet har vi noen glimrende lenker til selskap som driver med pizza, nevnt ovenfor, som kanskje kan hjelpe deg. Men ikke vær redd, det er bare pizza, og er det noe pizza er, så er det godt.

Lykke til, og kanskje har du funnet din nye favorittmat?

Av Frida