Hvordan ble Domino’s Pizza så populær?

Det er ofte vanskelig å si hvorfor et selskap lykkes, og et annet ikke gjør det. I hvert fall når man ser på overflaten, men med en gang man graver litt dypere så blir det enkelt. Og faktum er jo det at Domino’s Pizza er veldig godt! Det blir ikke enklere enn det, og det blir man rik av!

Hvor populært er det?

Det holder egentlig bare å se på hvor fort det spredte seg i Norge, og en side som ReviewsBird kan sånn sett forklare deg mye. Bare se på anmeldelsene selskapet har fått for deres pizza, og da blir det umiddelbart litt klarere.

Man får mye fra Domino’s meny, og den fleksibiliteten man får av å kunne få akkurat den pizzaen man er ute etter er gull verdt sånn sett. I Norge hjelper det også at et selskap er amerikansk, det er noe med det som får oss til å kjøpe litt mer og være villige til å prøve det. Og det er klart, Domino’s har en lang historie, så det var ikke totalt ukjent når den landet i Norge, og ble noe av det mest populære å bestille på nett. En interessant ting er dog det at det er faktisk en norsk investorgruppe som eier rettighetene til Domino’s, til tross for at det er et amerikansk selskap.

Hvordan de vokste i USA

Mat og drikke, så lenge det er godt laget, er populært overalt. Det er tross alt noe man må innta daglig og helst ofte. Det er tross alt derfor man har selskap som Foodora som gjør det lett å bestille på nett, og få maten levert hjem, eller hvor du enn er faktisk. Det finnes fortsatt helt vanlige butikker som Kiwi hvor du kan kjøpe alle ingrediensene til pizza og lage en selv. Men det er ingen tvil om at veldig mange foretrekker hjemlevering.

Det er en stor grunn til at Domino’s vokste i USA, da det er et land som kanskje ikke er det mest aktive i verden. Kombinasjonen av hjemlevering sammen med den flotte smaken var nok, i tillegg til at Domino’s er veldig dyktige på å reklamere seg selv. Det er på mange måter et gammelt selskap, de har holdt på siden 1960, men på grunn av hvordan de reklamerer seg og fornyer hele tiden, så føles det som et veldig moderne selskap. Noe som er veldig viktig i et stadig tøffere marked.

Men er det en industri som ikke opplevde negative konsekvenser takket være pandemien så var det nok matbransjen. Og spesielt fast food og pizza, hvor man kunne få levert hjem. I en tid hvor man ikke fikk lov til å gå ut, så var det kjært, også i Norge.

Hva man kan bestille fra Domino’s meny

Dette er naturlig nok det viktige aspektet her, og hvor den store forskjellen utgjøres. For mens Peppes Pizza kanskje er mer amerikansk i stilen i forhold til det den tilbyr, så er det mer italiensk hos Domino’s. Det betyr ikke at du ikke får amerikansk pan pizza om det er du vil ha, men da er det mer et unntak enn regelen. Dette er en pizzarestaurant som har hvit pizza, noe ikke alle andre kan skilte med for å si det sånn.

Det er noe karakteristisk med Domino’s, Beef & Bernaise, Kebabpizza, Kylling Bianca og Hvit bacon. Sistnevnte har fått terningkast seks fra flere hold, og det er en hvit pizza altså, med bacontopping. Om du vil så kan du også forme pizzaen akkurat slik du selv vil det. Det er noe man får mange andre steder også, men det er rett og slett kvaliteten på smaken som utgjør den virkelig store forskjellen. Det må jo være en grunn til at Domino’s dominerer såpass, også på verdensmarkedet. Hjemleveringen deres er også spesiell, og den hjelper nok på ganske mye.

Rask historie om Domino’s pizza

Vi har allerede nevnt at kjeden ble startet i 1960, og det ble den i byen Ypsilanti i Michigan. Det var et par brødre som startet selskapet, med navn James og Tom Monaghan. James hadde dog ikke troen på selskapet, så han byttet sin del mot en Volkswagen Beetle. Det kan man kanskje tro han angrer på, med tanke på at Domino’s har en omsetning på over 4 milliarder dollar.

I 1983 åpnet de for første gang i utlandet i Canada. Det spredte seg til alle kontinentene, og selskapet har i dag over 17 000 butikker verden over. Det er ganske enkelt egentlig, folk liker god pizza, og det kan man definitivt si at Domino’s Pizza leverer.

Av Frida