Hva trenger du for å lage en hjemmelaget pizza?

Du kan lage en med italiensk pizzabunn, eller kanskje en med amerikansk? Det kommer an på hva du liker, og hva kanskje de andre i familien er glade i også. Vil du vite om pizza så kan du ta en titt hos ReviewsBird for å få en bedre oversikt på hva slags mat og drikke folk liker. Folk liker gourmet, grill og alt annet, men pizza, og spesielt hjemmelaget pizza, har en spesiell plass i folks hjerter.

Bare tenk på minnene da du var yngre og når mamma eller pappa var klar med pizzaen? Det er en spesiell følelse, spesielt når du får akkurat det pizzafyll du er ute etter.

Stegene for en hjemmelaget pizza

Det er alltids barn og andre som vil foretrekke pizza fra Peppes Pizza eller Domino’s Pizza, og mens vi kan forstå det, for det er veldig, og da er det naturligvis fristende. Hjemmelaget pizza har dog en annen følelse, og gir en annerledes smak, avhengig på hvordan du lager det.

Og det er noe av nøkkelen her, for vi kan komme med en oppskrift på hvordan du skal laget hjemmelaget pizza, og den kan være veldig god. Men noen vil kanskje foretrekke tomatsaus fra butikken, mens andre vil ha hjemmelaget tomatsaus. Pizza saus er utrolig viktig sånn sett, og det kommer helt an på hva man er ute etter, og hva slags smak man liker.

Først og fremst må du ha deigen, og selv om du kan kjøpe deig fra butikken som er klar, bør du lage den selv. Du kan bestille på nett fra Adams Matkasse eller fra Dinhelsemat dog, så det er opp til deg!

Velg amerikansk eller italiensk

Vi vet at førstnevnte er utrolig populært i norske hjem, like mye som vi vet at italiensk pizza er liksom den «ekte» pizzaen, og slik det egentlig skal lages. Men nordmenn liker den tykke amerikanske bunnen, og du må da bestemme deg for hvilken du foretrekker.

Du kan lage begge deler, man du må også lage to forskjellige deiger, da de ikke passer med hverandre. Deretter er det å velge pizzafyllet, og da må du også tenke på osten. Vil du ha pizzaost klar fra butikken, eller kjøper du en dyrere variant som du river selv? Det kan utgjøre en gedigen forskjell i forhold til hva slags smaksopplevelse du får. Det er klart, du har sannsynligvis dine favoritter, men vi oppfordrer deg til å være kreativ. Det er sånn vi fikk ananas på pizza, selv om det kanskje ikke er populært blant alle!

Hva skal du toppe pizzaen med?

Vi har allerede nevnt ananas, men noes om er mye mer populært er pepperoni, eller kylling, eller bacon eller bare ost. Det er en enorm variasjon i det man kan benytte seg av, og vi har til og med sett at folk bruker taco eller godteri.

Hvorvidt det er virkelig noe som smaker godt kan vi ikke vitne om, men det viser i hvert fall fleksibiliteten til pizza. Pizza margherita er kanskje den mest kjente, og til og med den enkleste, pizzaen man kan lage. Den krever ingenting mer enn tomatsaus og ost, og den er klar på veldig kort tid. Men det er ikke veldig spennende, selv om den er ekstremt populær.

I stor grad handler det kun om din egen kreativitet, og hva du føler du vil like. Vi vil igjen oppfordre deg til å se an nye muligheter, kanskje du bør gi fisk en sjanse? Det er noe som er veldig populært i visse deler av verden, og du kan legge til reker, sopp og mye annet.

Kjøttdeigen er dog kanskje det fyllet som blir aller mest brukt i Norge, og igjen har det nok noe med enkelhet å gjøre.

Bruk av pizzaovn

Helt til slutt her vil vi nevne pizzaovn. Vi vet at mange bruker den vanlige ovnen, og at det fungerer bra. Men en pizzaovn? En ovn som er laget for steking av pizza, med lav varme? Det er noe av det beste du kan kjøpe deg selv om du er glad i pizza.

Da får du en fantastisk smaksopplevelse, uansett hva slags variant av hjemmelaget pizza du til slutt ender opp med!

Av Frida