Våre tips og råd om hvordan du får det beste spisebordet hjemme!

Et spisebord er et av de mest integrerte møblene i hjemmet ditt. Ikke bare et sted å spise, det er også grunnlaget for minneverdige måltider og meningsfylte sammenkomster.

Vi forstår vi den iboende verdien av et spisebord. Det bidrar til å gjøre huset ditt til et hjem og blir en viktig del av hverdagen. Det er derfor det ikke er et møbel som bør kjøpes på impuls. Ta gjerne en titt hos ReviewsBird for å lese anmeldelser av ekte kunder.

Behov

Når det gjelder å velge riktig spisebord for hjemmet ditt, finn ut hva du trenger. Selvfølgelig må bordet ditt tjene funksjonelle behov, som å være et sted å samles og spise middag. Men du bør også vurdere din familie, livsstil og livssituasjon.

Familiens behov bør vurderes. Hvis du for eksempel har små barn, er kanskje ikke et steinbord som absorberer flekker det beste valget. Velg et spisebord som er praktisk og vakkert. Interiør påvirkes nødvendigvis av omstendighetene. Et rundt spisebord med ileggsplater kan også være noe å tenke på.

Du bør også vurdere livsstilen din. Tenk på hvordan et bord spiller en rolle i ditt daglige liv. Hvis du liker å underholde og arrangere middagsselskaper, for eksempel, vil et lite fireseters bord sannsynligvis ikke være ideelt. Spisebordet ditt skal berike livsstilen din, ikke hindre den, uansett om det er et lite spisebord eller ikke.

Størrelse

Spisebordet ditt må passe godt inn i spisestuen. For stort og det får rommet ditt til å se lite ut, for lite og det får rommet ditt til å se ubalansert ut. Størrelse betyr også å ta hensyn til plassen rundt bordet ditt der folk kan bevege seg.

For å finne riktig bordstørrelse for hjemmet ditt, må du måle og kartlegge det. En god idé er å bruke bøker eller sengetøy for å lage et provisorisk bord i spisestuen. Dette hjelper deg med å vise deg hvor mye plass et bord i en bestemt størrelse vil ta opp.

Runde eller ovale bord

Runde eller ovale bord er best for små rom. Selv om denne formen vanligvis tar mindre plass, tilbyr den fortsatt en god mengde overflateareal for å plassere mat. Jo større bordplaten er, jo flere personer og mat kan du ha plass til. Et rundt eller ovalt bord bringer også folk nærmere hverandre, så det er flott for samtale og ideelt for fester.

Stil

Når det gjelder å velge riktig spisebord til hjemmet ditt, bør stil spille en stor rolle. Enten det er skandinavisk-, Hamptons- eller industriutseendet du går etter, finnes det et spisebord som passer til enhver interiørstil. Her er hva du bør vurdere for noen av de mest populære stilene.

Skandinavisk

Skandinavisk handler om enkelhet med et nordisk preg. Ryddig, men varm, bringer den sammen minimalisme og funksjonalitet. Hvis interiørstilen din er skandinavisk, bør spisebordet ditt følge etter! Se etter et rent spisebord i eik som er enkelt og moderne.

Hamptons

Hamptons interiørdesignstil er kystnær, avslappet og elegant. Det krever overdimensjonerte møbler med en strandstemning. Et vakkert trebord med klassiske linjer og utskårne ben fungerer best med denne stilen. Ta en titt på nettbutikker som Homeroom for slike bord. De har for øvrig andre typer av bord også, som nattbord eller skrivebord. Verdt å ta en titt altså!

Industriell

Den industrielle interiørstilen er moderne, eksponert og rustikk. Murvegger, stålbjelker, slitt tømmer og rå betong skaper en edgy estetikk. Hvis dette er din stil, se etter et spisebord i tre eller metall i en dempet svart, brun, grå eller hvit farge. Et svart spisebord blir definitivt lagt merke til!

Minimalistisk

Den minimalistiske interiørstilen er enkel, men likevel sofistikert. Kvalitet og funksjonalitet er det viktigste. Hvis dette er din stil, se etter et rent, funksjonelt spisebord i en nøytral farge. Dette finner du blant annet i en butikk som Bohus eller Christiania Glasmagasin.

Kvalitet

Hvis du vil at spisebordet skal tåle tidens tann, velg et som er av høy kvalitet. Du bør investere i et godt laget bord som tåler hard bruk og som viser lite slitasje. Mens materiell spiller en stor rolle i dette, er snekkerarbeid også viktig.

Hvis du ser mange hengsler eller hull i hjørnene der bena møter bordplaten, eller hvis bordet er vinglete, er det ikke et vellaget bord. Jo bedre snekkerarbeid, jo høyere kvalitet er bordet, og jo lenger vil det vare.

Som et av de mest integrerte møblene i hjemmet ditt, bør ikke spisebordet ditt være et impulskjøp. Før du tar en beslutning, vurder dine behov og hvilken størrelse, form, materiale, stil og kvalitet på spisebordet du trenger. Det riktige spisebordet skal berike livsstilen din og gjøre huset ditt til et hjem. Velg en som vil bringe mange minneverdige måltider og meningsfulle sammenkomster inn i hjemmet ditt i mange år fremover.

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid er e-handelsspesialist og forbrukervarekonsulent spesialisert i handelsrett og forbrukeratferd. Hun har erfaring innen leverandørkjederådgivning og produktutvikling, og har jobbet i e-handelsbransjen... Les videre