Slik kan du enkelt fremheve interiøret med et konsollbord

Konsollbord kan være vakre og funksjonelle møbler i hjemmet ditt. De fungerer godt i trange rom, og kommer i alle forskjellige bredder, høyder og stiler, slik at du alltid kan finne en som passer dine behov. Enten du bruker en i en entré som vi ofte gjør, eller i et hovedrom, er det noen viktige stylingelementer vi elsker å bruke på et konsollbord. I dagens blogginnlegg tok vi kontakt med en av interiørdesignerne våre for å dele hennes tips (og valg!) for hvordan du kan style et konsollbord.

Ta også en titt på en side som for eksempel ReviewsBird. Der har de nemlig anmeldelser av både bord og butikker som selger dem. Det som er bra med en side som dette er at det er nøytrale anmeldelser av ekte folk som forteller om sine opplevelser. Det gjør det mye enklere å ta det på alvor i forhold til om du leser fra butikkenes egne hjemmesider. ReviewsBird er en side du bør benytte deg ved de aller fleste anledninger når du vil kjøpe noe, ikke bare for kjøp av konsollbord.

Hold det enkelt

Når vi styler konsollbord i prosjektene våre, elsker vi å holde ting enkelt! Noen få viktige stylingelementer er alt du trenger for å gjøre en uttalelse i entréen eller oppholdsrommet. I det virkelige liv har konsollbord en tendens til å bli rotete når nøkler, post og andre dagligdagse gjenstander blir sluppet av på vei inn og ut av huset. For å bekjempe dette, og for å ha en overflate tilgjengelig når du trenger en, la det være tomt på konsollbordet når det kommer til innredning.

Det kommer litt an på din personlige stil, men forsøk å unngå at bordet blir klusset til med for mye dekor. Litt kan nok fungere, men overdriver man vil det på en måte «drukne» konsollbordet. Det vil man gjerne unngå

Gå overdimensjonert

Velg et stort, overdimensjonert speil eller kunstverk til å henge over konsollbordet. Skalaen til brikken vil bidra til å balansere skalaen på bordet, og den legger til et morsomt fokus som trekker blikket oppover.

Altså, hvorfor ikke ha det litt gøy? Det er klart, det må gjerne passe med resten av hjemmet som sådan, men et konsollbord skal legges merke til. Om du har et stort konsollbord med skuffer vil folk se det når de besøker, og det er noe man gjerne vil ha. Det samme gjelder om man for eksempel snakker om et stuebord. Gjør det sånn at det blir lagt merke til, og at det er på en måte et samtaleemne.

Legg til grønt

For å legge til tekstur og varme til konsollborddekorasjonen din, legg alltid til en grønnsak! Ikke vær redd for å velge større planter her. Vi elsker å bruke grøntområder for å legge til høyde til konsollbordøyeblikkene våre også. Det er noe som virkelig legger farge til et område, noe som veldig mange overser.

Bare legg til en plante, enten ved siden av konsollbordet, eller på det, så vil du umiddelbart se hva vi mener. Det er en gedigen forskjell på det, sammenlignet med de tilfellene du ikke har noe farge. Da vil du bare ha et «kjedelig» konsollbord i svart eller hvitt. Det kan fungere ved sjeldne anledninger, men da skal du også ha en ganske spesifikk stil for at det skal gå.

Ikke glem belysning

En vanlig feil vi ser når det kommer til styling av et konsollbord er manglende belysning. I vår dekorkombinasjon nedenfor valgte vi et statement bordlampe. Vi velger også ofte å legge til lampetter for å fremheve det kunstverket eller speilet som henger over konsollbordet. Hvis bordet ditt er i en entré som har en statement-lysekrone, velg et stearinlys eller en annen plante i stedet.

En god belysning kan dessuten hjelpe konsollbordet se enda bedre ut enn det gjør allerede!

Til slutt

Så, der har du det – vår guide for hvordan du kan style et konsollbord! Forhåpentligvis har vi hjulpet deg litt, for som du har sett er det mye å tenke på. Og ta gjerne handelen i gode nettbutikker som for eksempel Ikea, Homeroom eller Celis.no. Da får du det beste ut av kjøpet ditt, noe vi absolutt anbefaler deg å prioritere, og det vil du vel gjerne med et konsollbord i eik?

Interiør er vanskelig, men ikke umulig. På samme måte som du er nøye når du velger et skrivebord eller en TV benk, bør du også være det når det kommer til konsollbord. Et svart konsollbord kan gjøre et stort inntrykk, men det er viktig å finne den rette kombinasjonen. Forhåpentligvis kan våre råd her hjelpe deg litt med akkurat det, så du får det så fint som mulig. Det er i hvert fall det vi håper på! Så får vi se til slutt hvordan det hele blir.

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid er e-handelsspesialist og forbrukervarekonsulent spesialisert i handelsrett og forbrukeratferd. Hun har erfaring innen leverandørkjederådgivning og produktutvikling, og har jobbet i e-handelsbransjen... Les videre