Gled de aller minste til Jul! Vi har samlet beste julegaver til barn

Hvis du leter etter en unik, men helt kul gave til din sønn, datter eller barnebarn, har vi ideene du er ute etter. Vi har samlet de beste gavene til barn i alle aldre, og det er noe her for alle, uansett smak eller budsjett.

Å handle for barn kan noen ganger føles som en tøff nøtt å knekke, spesielt hvis de allerede har rikelig med dingser og leker. Legg nå til det svimlende utvalget av leker, kul teknologi og utstyr som tilbys på markedet, pluss alle de forskjellige aldersgruppene på toppen av det, og du har en overveldende beslutning å ta. Men ingen grunn til bekymring: det er nok av unike gjenstander som foreldre og kjære kan kjøpe til barn. Alt handler om å tenke utenfor boksen. Les våre julegavetips!

Kreative gaver

Barn er kreative, og elsker å uttrykke denne kreativiteten gjennom leking. Lego er et eksempel på dette. Noe så enkelt, men også så gøy! Det er noe så tilfredsstillende med å bygge med lego. Å fullføre et Lego-sett krever tid og tålmodighet, så når du endelig er ferdig, føles det som en bra prestasjon. Som en ekstra bonus inspirerer disse prosjektene folk til å få frem sin kreative side også. Alle barn har prøvd lego. Ikke bare er det gøy, men det er lærerikt også

Gaver til gameren

Har du en ung spiller hjemme? Hvis du noen gang har sett etter spillgaver, har du sikkert lagt merke til at det kan være vanskelig å finne barnevennlige ideer. De fleste spillutstyr og tilbehør er rettet mot voksne, noe som gjør det vanskelig å finne noe som barnet ditt liker. Et gamingheadset er god gave som tillater barna dine å snakke med vennene sine mens de spiller. Barnevennlige headset har ekstra polstring rundt ørene og en brukervennlig volumkontroll på ledningen. Og siden det er kompatibelt med ethvert spillsystem, kan du være sikker på at det vil fungere for barnets spilloppsett.

Nintendo switch

Nintendo Switch gir bokstavelig talt tusenvis av timer med underholdning, og med vintermånedene som nærmer seg, er julen den beste tiden for en slik gave. Men selv med en så praktisk gave betyr det ingenting hvis biblioteket med spill mangler. Heldigvis har Switch mange spill som passer til alle typer spillere. Nintendo og andre utgivere fortsetter å gi ut gode spill på Switch og viser ingen tegn til å bremse ned denne utviklingen. Har barnet ditt allerede nintendo switch? Hva er bedre enn noen nye spill? Hvert eneste spill åpner en ny verden av muligheter og opplevelser for barnet ditt. Det er tross alt spillene som utgjør opplevelsen. Uansett er det anbefalt at du gir et spill med i gaven om du gir en Ninteno, da det ikke er så mye å gjøre på en Nintendo Switch om du ikke har noe å spille. Nintendo Switch finner du hos Elkjøp!

Playstation 5

PS5 er en kraftig konsoll som tilbyr en spillopplevelse for seg selv. Om barnet ditt er en gamer, vil de garantert elske PlayStation 5. Brettspill er også flotte gaver til alle som ønsker å tilbringe tid med venner og familie og koble fra teknologien. De er interaktive, morsomme, og du kan fortelle alle om å legge fra seg telefonene for en stund.

Dukker

Dukker er noen av de eldste lekene som barn noen gang har lekt med. Dukker er en representasjon av barnet selv, og gir et barn mulighet til å få en større forståelse av seg selv så vel som de rundt seg. Mens tradisjonelle kjønnsroller tilsier at dukker er et leketøy hovedsakelig for jenter, kan lek med dukker gi viktig vekst for barn, uavhengig av kjønn. Det er derfor en god og meningsfull gaveide. Hva med en Barbie? Enhver liten jente har garantert vært en stolt eier av minst én barbiedukke i løpet av livet. Elegant og kledd til perfeksjon har Barbie lenge være selve symbolet for dukker. Denne leken har toppet ønskelisten til en million små jenter over hele verden. Dette er en gave man nesten ikke kan gå feil med. Det er vanskelig å se for seg en jente som ikke ville blitt glad for en Barbie-dukke. Les mer hos ReviewsBird. Der finner du også julegaver til henne, i tillegg til julekalendere.

Andre gaveideer og leker

Pop-it er en perfekt leke for barn som opplever å være rastløse. Leken gir fingrene noe å holde på med og kan motvirke stress. Trykk på boblene for en behagelig lyd som minner om når du trykker på bobleplast. Den kan brukes om og om igjen. Har du vurdert å gi barnet ditt et lekekjøkken? Det er så mange fordeler med å gi barnet ditt et lekekjøkken. De utvikler vokabular, fantasi og sosiale ferdigheter, samt forbedrer øye-hånd-koordinasjon, finmotorikk og problemløsningsevne. Det er mange ulike variasjoner til ulike prisklasser.

En bamse er et tradisjonelt og tidløst leketøy og gis ofte som et minnesmerke til et lite barn. Folk ser på dem som en viktig del av oppveksten fordi de gir trøst og vennskap, en venn å snakke med, og det er ikke bare barn som drar nytte av de positive effektene av en trøstende bamseklem. Man kan aldri ha nok bamser, så dette er definitivt et trygt alternativ for barn. I Norge er vi så heldige å ha rikelig med lekebutikker. Om du fortsatt ikke vet hva du skal kjøpe kan du alltid dra innom Lekia, Lekmer, Eurotoys eller Extra-leker. Din lokale lekebutikk vil alltid ha en rekke alternativer du kan like.

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid er e-handelsspesialist og forbrukervarekonsulent spesialisert i handelsrett og forbrukeratferd. Hun har erfaring innen leverandørkjederådgivning og produktutvikling, og har jobbet i e-handelsbransjen... Les videre