Hvordan ble Apples iPhone så populær?

Hvordan ble Apples iPhone så populær?
Nettbutikker

Siden lanseringen i 2007 har iPhone vært et enormt vellykket produkt for Apple, som sier at den har solgt mer enn 100 millioner enheter i løpet av iPhones første fire år – inkludert 18,6 millioner i første kvartal 2011. En av fordelene med Apple og utformingen av iPhone var at du hadde full kontroll over maskinvaren og programvaren, slik at begge kunne fungere i synergi. Fordi iPhone 13 har funksjonene til en mobiltelefon, bærbar mediespiller, spillkonsoll og håndholdt datamaskin i en enkelt enhet, er den populær blant mange typer forbrukere.

Bytt ut alt du har i lommen med en iPhone

iPhone ble vevd inn i livene våre fordi den erstattet så mange andre enheter. I stedet for en personlig mobiltelefon du kun kan ringe med, har du også med kalender og notater uansett hvor du går. Jeg har ikke vekkerklokke lenger. Den erstattet GPS-enheter i bilen. MP3-spillere. Lommelykter!

"For femten år siden brukte vi den trådløse telefonen til å ringe. I dag bruker vi den til alt annet. Det er fjernkontrollen for livene våre," sa trådløs analytiker Jeff Kagan.

Det kanskje beste eksemplet på iPhones transformative kraft er hva den gjorde med kameraet. Rundt 109 millioner lommekameraer ble solgt i 2010, ifølge data fra Camera & Imaging Products Association. Men i 2018, det siste året full data er tilgjengelig, ble det kun solgt 9 millioner kameraer med innebygde linser.

"Noen produkter har blitt absorbert, noen har blitt fullstendig fjernet fra markedet, og det er en del av en fri og åpen markedsplass," sa Thomas Cooke, professor ved Georgetown Universitys McDonough School of Business.

iPhone har også skapt like mange nye bransjer som den har ødelagt.

Ride-haiing-selskapene Lyft og Uber er til sammen verdt mer enn 60 milliarder dollar, og de eksisterer bare takket være den stadig påslåtte GPS-posisjonen og trådløse ladere for iPhone som ble vanlig med iPhone.

"Du kan gå gjennom alle funksjonene til telefonen og tenke på milliardbedriftene som har blitt opprettet rundt dem. Det påvirker nesten alle fasetter av livene våre," sa Munster.

"Kameraet og Instagram. Plassering gjør alt fra kart som Waze, til annonsering på Google Maps, til matlevering som Grubhub. NFC har aktivert mobilbanktjenester, som kommer til å endre bankbransjen. Innholdsforbruk er videoforbruk nå. YouTube ville ikke være YouTube nå uten en iPhone, sa han.

iPhone og dens Apple-kontrollerte App Store ble også en massiv virksomhet, og ga apputviklere en enkel måte å selge til et globalt publikum. I januar sa Apple at utviklere på deres App Store-plattform hadde tjent 120 milliarder dollar siden lanseringen i 2008, med over 30 milliarder dollar i 2018 alene.

Design

På tidspunktet for utgivelsen skilte den fysiske designen til iPhone seg betydelig fra andre smarttelefoner. Forsiden av iPhone har en enkelt fysisk knapp som viser enhetens hovedmeny. Resten av enheten består av en stor berøringsskjerm som gir brukeren tilgang til alle funksjonene til iPhone. Den slående designen til iPhone har i stor grad bidratt til suksessen, noe som har ført til at andre produsenter har designet telefoner med lignende grensesnitt. I 2011 anla Apple et søksmål mot Samsung for angivelig å ha kopiert iPhone-designet med sin Galaxy S 4G-telefon. I dag er de vanligeste versjonene iPhone 11, iPhone 12, og den nyeste iPhone 13.

Strøm

Dual-core A4-prosessoren på iPhone 4 kjører på opptil 1 GHz og har integrerte 3D-grafikkakselerasjonsmuligheter. I tillegg har iPhone 4 512 MB RAM. iPhone kan sammenlignes kraftig med bærbare spillsystemer som Sony PSP, som har en 333 MHz prosessor. Fordi iPhone har en kraft som kan sammenlignes med en frittstående bærbar spillkonsoll og også er en smarttelefon, kan noen kunder velge å kjøpe iPhone en i stedet for å kjøpe en PSP eller Nintendo DS, hos Humac eller Swappie.

Multimediefunksjoner

iPhone er også en iPod. Ved å bruke iTunes kan du synkronisere lyd- og videoinnhold fra datamaskinen til enheten og nyte media mens du er på farten. iPod er verdens mest populære bærbare mediespiller; Mange forbrukere er kjent med iPod-grensesnittet og bruker allerede iTunes til å administrere mediebibliotekene sine. Det gjør en iPhone til et naturlig kjøp for en fornøyd iPod-eier som trenger en ny mobiltelefon.

App Store

App Store fungerer som en nettbutikk. Apple distribuerer mer enn 350 000 iPhone-applikasjoner gjennom iTunes App Store, som du kan få tilgang til via iPhone eller iTunes på datamaskinen. Disse applikasjonene utvider mulighetene til iPhone langt utover det man kan forvente av en mobiltelefon. De tilgjengelige applikasjonene inkluderer programvare for å lage og vise kontordokumenter, spill, applikasjoner for visning av oppdateringer fra nettsider og applikasjoner for nettprat. Selv om smarttelefoner som kjører operativsystemer som Windows Mobile hadde muligheten til å installere og kjøre applikasjoner lenge før utgivelsen av iPhone, krevde installasjon av applikasjoner teknisk kunnskap og var ofte vanskelig å få tak i for nye brukere. iPhone var den første telefonen som integrerte programvaren med enheten på en måte som enhver bruker kunne forstå.

iPhone design, spesifikasjoner og dimensjoner

iPhone har blitt en av de mest allestedsnærværende smarttelefonene i verden på grunn av sin kombinasjon av design og funksjonalitet. Apple ga ut den nyeste versjonen av iPhone, iPhone 5, i 2012. Enheten kjører på Apples iOS-mobiloperativsystem og kan laste ned applikasjoner fra App Store og multimedia fra iTunes Store via enten Wi-Fi eller den medfølgende dock-tilkoblingskabelen.

Identifikasjon

iPhone er en elegant og stilig enhet som måler 2,31 tommer bred, 4,87 tommer høy og 0,3 tommer tykk på det tykkeste punktet. Den veier omtrent 3,95 gram før valgfrie oppgraderinger og tilbehør. iPhone X er tilgjengelig i to forskjellige design: svart og skifer, eller hvit og sølv. Den har et aluminiumshus, diamantskårne skråkanter og keramiske glassinnsatser. Apple utstyrer enheten med et 1440 mAh batteri som gir iPhone i gjennomsnitt åtte timers taletid per sekund. lading under standard driftsforhold. Finn min iPhone kan også hjelpe deg med å finne tapte iPhones.

Display og kameraer

Apple utstyrer iPhone 5 med en 4-tommers Retina-skjerm. Skjermen har en oppløsning på 1.136 ganger 640 piksler med 326 piksler per tomme. Den har et kontrastforhold på 800 til 1, maksimal lysstyrke på 500 candela per kvadratmeter, fingeravtrykksbestandig belegg og multi-touch-bevegelsesinngang.

Apple utstyrer iPhone 5 med to kameraer. Hovedkameraet er bakovervendt og har en 8 megapikslers sensor, 1080p videoopptaksstøtte, panorama, autofokus, trykk-til-fokus, ansiktsgjenkjenning, LED-blits, videostabilisering og geotagging. Det sekundære kameraet er frontvendt og har en sensor på 1,2 megapiksler og støtte for FaceTime-videochat.

Forbindelse

iPhone 5 er kompatibel med 2G-, 3G- og 4G-nettverk. Den er tilgjengelig i både GSM- og CDMA-versjoner. iPhone har Wi-Fi a/b/g/n-støtte, Bluetooth 4.0 og GPS med GLONASS-tilkobling. Den støtter også AirPlay-speiling og skybasert lagring når den er koblet til kompatible nettverk.

Ytterligere informasjon

Apple selger iPhones med 16 GB, 32 GB eller 64 GB innebygd lagring. I motsetning til mange andre smarttelefoner finnes det ingen utvidelseskort for minnekort. Alle versjoner har 1 GB RAM. Fysiske kontroller og funksjoner på utsiden av iPhone 5 inkluderer en av/på-knapp, volumknapper, en mute-knapp, 3,5 mm hodetelefonkontakt, innebygd mikrofon og høyttaler, Apple Lightning-kontakt og en sentral Hjem-knapp foran på telefonen. enheten under skjermen. Det er også manke iPhone-deksler tilgjengelig.

iPhones enorme forsyningskjede

Selv om kjerneideen til iPhone ikke endret seg i løpet av tiåret, ble selve enheten betydelig kraftigere.

På begynnelsen av tiåret var den kraftigste iPhone iPhone 3G, den andre versjonen av enheten, med en treg Samsung CPU med en kjerne som kjører på 412 MHz. iPhone 11 Pro, den siste store revisjonen av iPhone, har en Apple-designet brikke med en maksimal hastighet på 2,65 GHz i seks kjerner. Moderne iPhone-ytelse konkurrerer med bærbare datamaskiner ifølge noen tester.

Det samme forbedringsnivået skjedde også for skjermen. En top-of-the-line iPhone i 2010 hadde en 3,5-tommers skjerm med 153 000 piksler. De nyeste iPhone-ene kan leveres utstyrt med en 6,5-tommers skjerm med over 2,6 millioner piksler.

"Nå som vi er på iPhone 11, hvis vi gikk tilbake og brukte iPhone 1 eller 2, ville det vært som å gå tilbake til Model T," sa Kagan. Vi har i dag også iPhone 11, iPhone 12 og iPhone 13.

Ulempen er at iPhone også blir dyrere, i hvert fall på forhånd. iPhone 3G kostet bare $199 for entry-level-modellen, delvis subsidiert av en toårig AT&T-kontrakt. Apples Pro iPhones starter nå på $ 999, og den trådløse kontrakten selges separat.

Apples evne til å levere en ny modell hvert år med betydelig forbedrede muligheter ble støttet av en stor og sofistikert forsyningskjede som kulminerte i massive monteringsfasiliteter i Kina drevet av Apples primære produksjonspartner, Foxconn. I 2017 sa Apple at de skapte og støttet 4,8 millioner jobber i Kina.

Delene som gikk inn i iPhone og andre smarttelefoner - bittesmå kameraer, tette batterier, høykvalitets berøringsskjermer - ble klonet og ble til slutt vanlig, noe som gjorde det mulig for en generasjon entreprenører å lage nye typer maskinvareprodukter, som droner, scootere og smarte hjemmeprodukter.

iPhone under Tim Cook-tiden

Da tiåret startet, ble Apple ledet av grunnleggeren Steve Jobs. 24. august 2011, to måneder før Jobs død, overtok Tim Cook som administrerende direktør, og han har hatt ansvaret siden den gang.

Under Cook har Apple solgt milliarder av iPhones solgt og innkassert hundrevis av milliarder i fortjeneste. På et tidspunkt registrerte den det som den gang var det mest lønnsomme kvartalet for et børsnotert selskap noensinne.

I store deler av tiåret var Apple det mest verdifulle børsnoterte selskapet, og mistet nylig kronen kortvarig til mangeårig teknologirival Microsoft og sist Saudi Aramco.

Apple lanserte også tre store nye produkter: iPad, Apple Watch og AirPods. Alle har solgt bra. Ingen har forandret verden som iPhone.

Ofre for sin egen suksess

Apple går inn i det neste tiåret som en gigant med flere massivt lønnsomme produkter. Men den står i økende grad overfor utfordringer knyttet til størrelsen og suksessen.

Nylig ba House Judiciary Committee om dokumenter fra Apple, sammen med Amazon, Facebook og Google, som en del av en antitrust-etterforskning ettersom stemningen i Washington blir mer skeptisk til Big Tech. Cook har de siste månedene måttet svare på spørsmål fra internasjonal presse om hvorvidt Apple er et monopol, i stor grad basert på kontrollen over sin App Store-plattform.

"Ingen fornuftig person ville noensinne kalle Apple en monopolist," sa Cook i oktober.

Det er også økende bekymringer fra aktivister og forbrukerforkjempere om miljøkostnadene ved å selge ny maskinvare til hundrevis av millioner mennesker, som oppgraderer etter bare noen få år. De siste årene har Apple introdusert nye resirkuleringsprogrammer og initiativer for å redusere avfallet som går til deponier.

Andre, inkludert tidligere sjef Apple-designer Jony Ive, har uttrykt frykt for at iPhones kan være for gode - og folk kan ikke legge dem fra seg. Som svar introduserte Apple en Skjermtidsfunksjon som hjelper folk å venne seg til avhengigheten av den lille glødende skjermen.

"Et vendepunkt er da Apple introduserte funksjonen for skjermtid, og administrerende direktør Tim Cook sa at han brukte telefonen for mye," sa Kaiwei Tang, medgründer av Light, et selskap som lager et iPhone-alternativ med fokus på å begrense over- forbruk.

"Folk begynner å se noen av disse målingene. Det er grunnleggende matematikk, å bruke fem timer om dagen på telefonen, hva annet kan du gjøre med den tiden?" Han fortsatte.

Men kanskje den største utfordringen er rett og slett at iPhone var et en gang-i-en-generasjons produkt som ikke kunne vokse like sterkt som det har gjort de siste 10 årene, hvor hundrevis av millioner mennesker fikk en iPhone for første gang.

Enhetssalget for iPhone toppet seg i 2015 på 231 millioner DKK. Siden den gang har de stort sett vært flate. I 2019 sa Apple at de ikke lenger planla å rapportere enhetssalg, noe som antydet at samlede inntekter og andre beregninger var tilstrekkelig informasjon for investorer.

I stedet har Apple fokusert investorenes oppmerksomhet på maskinvareenheten den kaller «wearables», som inkluderer Apple Watch og AirPods, og serviceavdelingen, som selger innholdsabonnementer som Apple TV + og Apple Arcade. Men iPhone stod fortsatt for 54% av Apples 2019-salg.

Hvorvidt 2022 vil være like snill mot Apple som de siste 10 årene avhenger av om nettbutikker og datamaskiner folk bærer på kan forandre livene våre like mye som iPhone gjorde.

iPhones annonseringsstrategi

I reklame er mediet som potensielle kunder blir kjent med et produkt gjennom blant nøkkelfaktorene for å bestemme resultatet av en reklamekampanje. Mobilannonsering er et voksende felt for alle typer virksomheter som ønsker å annonsere på mobile enheter, for eksempel Apples populære iPhone. iPhone-annonseringsstrategier har mange former, men alle er avhengige av smarttelefonen for å levere meldingene sine til kundene.

Demografi

Apples iPhone foretrekkes blant visse demografiske nøkkelgrupper, noe som er et faktum som din annonseringsstrategi bør dra nytte av. I følge mobilanalysefirmaet AdMob er 25 prosent av alle iPhone-brukere i 2010 under 25 år, mens 46 prosent er under 35, noe som betyr at iPhone-brukere generelt er unge og, ifølge ytterligere AdMob-statistikk, rike. Og iPhone-brukere er 57 prosent menn. De aller fleste iPhone-annonsører kommer fra Nord-Amerika. Annonseringsprodukter og -tjenester som appellerer til medlemmer av disse gruppene er blant de mest effektive måtene å annonsere på en iPhone.

Enheter

Til enhver tid støtter Apple vanligvis to eller flere versjoner av iPhone. Disse enhetene fungerer på flere mobiloperatører rundt om i verden, kommer i en rekke farger og bruker nyere og oppdatert teknologi, avhengig av telefonens oppdateringssyklus. Som en del av en iPhone-annonseringsstrategi kan en bedrift dra nytte av dagens iPhone-teknologi ved å inkludere geolokaliseringsfunksjoner som er avhengige av telefonens GPS-brikke, spill som bruker akselerometeret, og anbefalinger basert på nylige kjøp og bruk av applikasjoner. Det er også panserglass for ekstra beskyttelse av iPhone-skjermen. IPhone-reparasjon kan hjelpe til med å reparere iPhones mot et gebyr.

iAds

Apple bruker sin iAds-applikasjon for å plassere annonser direkte i iPhone-applikasjoner. Denne tjenesten er åpen for bedrifter som ønsker enkel tilgang til mobilannonsering. Den er avhengig av eksisterende applikasjoner som iPhone-brukere allerede har eller laster ned til telefonene sine. iAds-tjenesten plasserer små annonser langs toppen eller bunnen av en åpen applikasjon, og gir brukere tilgang til en enkeltklikk-nettkobling. Apple beholder 40 prosent av annonseinntektene og leverer resten til applikasjonsutviklere.

Annonsering med apper

I tillegg til iAds har bedrifter ytterligere muligheter for annonsering på iPhone 12. Et av alternativene innebærer å produsere en iPhone-applikasjon eller apper som brukerne kan laste ned, ofte gratis. For å få godkjenning fra Apple må mobilapplikasjoner ha en nyttig funksjon eller ha underholdningsverdi i tillegg til enkel markedsføring. Et grunnleggende merkevarespill eller mobil internetthandelstjeneste som inkluderer et selskaps annonser, nettstedkoblinger og produktanmeldelser som f.eks på ReviewsBird, er en mulighet til å engasjere nye og eksisterende kunder av iPhone og forbedre handleopplevelsen deres. Du har også muligheten til å skaffe en iPhone gjennom selskaper som Telia eller Talkmore. iPhone får du kjøpt på iPhonehuset og GlobalTools, Eplehuset eller andre nettbutikker.

Mer Nettbutikker