Hva du trenger å vite om Apples iPhone 12

Hva du trenger å vite om Apples iPhone 12
Nettbutikker

Apple har designet sin nye serie for å nå et bredt spekter av kunder med ulike behov og budsjetter. De fire nye iPhone 12-modellene er også de første Apple-telefonene som inkluderer 5G-tilkobling, en potensiell vurdering når du kjøper en ny telefon.

Den 20. april i år annonserte Apple en ny lilla farge for å utfylle deres tidligere fargespekter, og den vil være tilgjengelig på iPhone 12 og iPhone 12 mini med forhåndsbestillinger som starter 23. april og levering 30. april.

Apple annonserte også den nye AirTag, en brikke som hjelper brukere med å finne tapte gjenstander med Apples Find My-app. Air Tag er IP67 vann- og støvbestandig. Den har en innebygd høyttaler som spiller av lyder for å hjelpe med å finne merkene, og et avtakbart lokk gjør det enkelt for brukere å bytte batteri. AirTag har den samme enkle oppsettopplevelsen som AirPods: Brukere bringer AirTag nær iPhone, og den vil koble til, sa Apple. Brukere kan tilordne en AirTag til et element og navngi det med standardinnstillinger som Keys eller Purse, eller spesifisere et tilpasset navn.

Apple annonserte også den nye AirTag, en brikke som hjelper brukere med å finne tapte gjenstander med Apples Find My-app. Air Tag er IP67 vann- og støvbestandig. Den har en innebygd høyttaler som spiller av lyder for å hjelpe med å finne merkene, og et avtakbart lokk gjør det enkelt for brukere å bytte batteri. AirTag har den samme enkle oppsettopplevelsen som AirPods: Brukere bringer AirTag nær iPhone, og den vil koble til, sa Apple. Brukere kan tilordne en AirTag til et element og navngi det med standardinnstillinger som Keys eller Purse, eller spesifisere et tilpasset navn.

I tillegg til å legge til 5G, har Apple utstyrt iPhone 12-familien med sin kraftige nye A14 Bionic-prosessor, en Super Retina XDR-skjerm, et mer holdbart Ceramic Shield-frontdeksel og en MagSafe-funksjon for mer pålitelig trådløs lading og støtte for tilbehør som kan montert.

Apple har også forbedret kameraene på de nye iPhone-ene med en rekke avanserte funksjoner utviklet for å forbedre og finjustere bildene og videoene dine. iPhone 12 mini og iPhone 12 128gb kommer med et dobbelt kamerasystem bak med brede og ultravide linser. iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max-dekselet legger til et tredje teleobjektiv samt et fjerde objektiv til LiDAR augmented reality (AR) kartlegging.

Andre innovative kamerafunksjoner som finnes i alle de fire nye telefonene inkluderer Deep Fusion for å fylle ut flere detaljer i dårlig lys, Smart HDR 3 for bedre å balansere alle elementene i en scene og Night Mode Time Lapse for time-lapse-fotografering om natten. I tillegg støtter de to Pro-modellene nå innebygd opptak og redigering av bilder i RAW-format via en funksjon kalt Apple ProRAW.

Til og med kantene på telefonene har endret seg og har gått tilbake fra de avrundede kantene på iPhone 11 til den flate designen til den gamle iPhone 5. Hos ReviewsBird kan du lese mer om iPhone 12.

Hva er hovedfunksjonene til iPhone 12-familien?

5G. 5G-teknologien i alle de fire nye iPhone 12-modellene støtter både sub-6GHz og mmWave-nettverk. Sub-6GHz-spekteret er mer gjennomgripende, kan reise lengre og er mer motstandsdyktig mot forstyrrelser. Men det er også mer overfylt, noe som begrenser den faktiske hastigheten. I motsetning til dette er mmWave mye raskere, men er mer utsatt for forstyrrelser og fungerer derfor best kun i nærheten av celletårn. I USA tilbyr AT&T, T-Mobile og Verizon Wireless begge typer nettverk, men mmWave regnes som up-and-comer, spesielt av Verizon.

De store selskapene har rullet ut sine 5G-nettverk, men tilgang, spesielt i USA, er fortsatt begrenset til større byer. Så med mindre du bor på rett sted, vil du ikke se bedre ytelse med bare en 5G-smarttelefon.

Tillegget av 5G gjør iPhone 12-serien mer fremtidssikker, ettersom 5G bør være mer allestedsnærværende om noen år ettersom dekningen utvides. Dette aspektet er viktig ettersom budsjettbevisste forbrukere holder på smarttelefonene sine lenger enn før. Selvfølgelig har Samsung og andre Android-telefonleverandører utstyrt telefonene sine med 5G, så Apple trenger funksjonen, om ikke annet for å forbli konkurransedyktig.

Siden 5G kan tappe batteriet, har Apple klokelig introdusert en Smart Data Mode-funksjon. Når 5G ikke er nødvendig, borer telefonen automatisk ned til 4G. Du kan kjøpe iPhone 12 fysisk eller i nettbutikker.

Prosessor

De nyeste iPhone-ene er drevet av den nye A14 Bionic-prosessoren, som også er tilgjengelig i 2020 iPad Air 4, som ble annonsert i september. Som Apples mest avanserte mobilbrikke til dags dato, er A14 designet for å forbedre ytelsen og spare batterilevetid. Den nye sekskjerners prosessoren har fire høyeffektive kjerner og to høyytelseskjerner.

Ved å bruke en ny og innovativ 5nm-prosess er denne siste brikken hjem til 11,8 milliarder transistorer, opp fra 8,5 milliarder i fjorårets A13 Bionic. Det høyere transistortallet betyr at A14 ikke bare er raskere, men mer strømeffektiv. Ved å flytte fra 8 til 16 kjerner, kan A14s nevrale motor behandle 11 billioner operasjoner per sekund, noe som øker hastigheten på beregning og maskinlæring.

Gjennom en funksjon kalt Ceramic Shield, inkluderer iPhone 12 keramikk i frontglasset, noe som gjør skjermen tøffere og mer fallbestandig. Denne prosessen fungerer ved å legge til en ny høytemperatur-krystalliseringsmetode som dyrker nanokeramiske krystaller i glassmatrisen. Basert på Apples test, firedobles Ceramic Shields iPhone 12s fallytelse sammenlignet med iPhone 11.

Kameraer bak

iPhone mini og iPhone 12 har to 12 megapikslers bakkameraer - ett bredt og et ultrabredt. iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max har tre 12 megapikslers bakkameraer - bred, ultrabred og tele. I tillegg dedikerer de to Pro-modellene den fjerde linsen til LiDAR-kartlegging for å måle avstanden og dybden til objekter mer nøyaktig, noe som er en fordel med apper med utvidet virkelighet. Det brede kameraet har en blenderåpning på ƒ / 1,6, den raskeste hittil på en iPhone, som Apple sier vil gi 27 % mer lys under dårlige lysforhold.

Skjerm

Alle de fire nye iPhone-ene har OLED-skjermer utstyrt med Apples Super Retina XDR-skjerm og High Dynamic Range (HDR). Med et kontrastforhold på 2 000 000: 1 og 1 200 nits maksimal lysstyrke, er dette noen av de mest avanserte skjermene som noen gang er bygget inn i en iPhone. Sammen gir disse funksjonene overlegen bildekvalitet, større energieffektivitet, mer nøyaktige farger og bedre kontrast sammenlignet med tradisjonelle LCD-skjermer.

Telefotokameraene på 12 megapiksler som finnes i de to iPhone 12 Pro-modellene tilbyr en blenderåpning på ƒ / 2.0 med en brennvidde på 52 mm, et 4x eller 5x optisk zoomområde og optisk bildestabilisering.

På videofronten kan de bakre kameraene på iPhone 12 mini og iPhone 12 ta opp HDR-video med Dolby Vision opptil 30 fps, mens de på de to Pro iPhone 12-modellene kan ta opp HDR-video med Dolby Vision opptil 60 fps.

Frontkamera. iPhone 12s frontvendte 12-megapikselkamera tilbyr en ƒ / 2.2 blenderåpning og kan ta opp HDR-video med Dolby Vision opptil 30 fps.

QuickTake. QuickTake-funksjonen, introdusert med iOS 13 på iPhone 11, lar deg trykke og holde nede lukkerknappen for å ta en rask video mens du komponerer et vanlig stillbilde. Den videoen vil da vises som et kort klipp i Fotobiblioteket ditt.

Nattmodus. Denne kameramodusen aktiveres automatisk når det er mørkt nok til å bruke den, og den fungerer sammen med de nye kamerasensorene for å lage bilder i svakt lys. Nattmodus tar kortere og lengre bilder og slår dem automatisk sammen for bedre ytelse i lite lys. Alle fire iPhone 13-modellene har nattmodus på både bak- og frontkameraet. Den nye Night-Lapse nattmodusfunksjonen gir lengre eksponeringstider, bedre belysning og jevnere eksponering for time-lapse-fotografering når telefonen er på et stativ.

Smart HDR 3. Smart HDR-funksjonen bruker de nye kamerasensorene til å ta bedre HDR-bilder og bilder i portrettmodus.

ApplePro Raw. Innebygd i iPhone 12 Pro og 12 Pro Max, lar denne funksjonen deg ta bilder i RAW-format, men med alle avanserte kameraverktøy og teknologier for å forbedre bildet. Du kan også redigere ApplePro Raw-bilder direkte i iPhone Photos-appen og andre tredjepartsapper.

Design

I en stor designendring har de siste iPhone -ene beveget seg bort fra de avrundede kantene på iPhone 11 og returnert til den flate kanten som sist ble sett på iPhone 5 og for øyeblikket finnes på iPad Pro.

MagSafe. Introdusert med iPhone 12-serien, forbedrer MagSafe den trådløse ladingen innebygd i telefonen for raskere og mer nøyaktig lading. Men det er mer. MagSafe tilbyr også en magnetisk base gjennomgående med tilbehør som kan festes til telefonen. Som et eksempel har Apple presentert en MagSafe-kompatibel tynn lommebok som festes på baksiden av telefonen.

Batteri

Batteriene i iPhone 12-modellene vil være 10 % større enn de i iPhone 11 på grunn av den ekstra dreneringen som 5G tar. iPhone 12 Pro og Pro Max lover minst en time lenger på en enkelt lading, men batterilevetiden til iPhone 12 mini er mer begrenset på grunn av dens mindre størrelse.

Farger. iPhone 12 mini og iPhone 12 kommer i tradisjonell hvit og svart, men også blå, grønn og rød. Det er også iPhone 12 lilla Fra 23. april vil den også være tilgjengelig i lilla. iPhone 12 Pro og 12 Pro Max er tilgjengelig i blått, gull, grafitt og sølv.

iPhone kan du få kjøpt på iPhonehuset, GlobalTools, Eplehuset eller andre nettbutikker. Les mer hos ReviewsBird.

Mer Nettbutikker