Hva du trenger å vite om Apples iPhone 12

Denne gang, har Apple bestemt seg for å designe sin nye serie for å nå et bredt spekter av kunder med ulike behov og budsjetter. De fire nye iPhone 12-modellene er også de aller første Apple-telefonene som inkluderer 5G-tilkobling. Om 5G er noe for deg, kan denne telefonen være en potensiell kandidat for vurdering.

Når det gjelder spesielle detaljer på designet, har Apple annonsert en ny lilla farge for å utfylle deres tidligere fargespekter, og den vil være tilgjengelig på iPhone 12 og iPhone 12 mini.

Samtidig har også Apple annonsert også den nye AirTag- Det er en brikke som hjelper brukere med å lettere finne fram gjenstander med Apples Find My-app. Det er spesielt lurt å bruke denne taggen for gjenstander man helst ikke vil miste, som for eksempel nøkler eller bagasje. Disse kan også bli hengt på halsbånd på kjæledyr.

Blant nyheter, i tillegg til å legge til 5G, har Apple utstyrt iPhone 12-familien med sin kraftige nye funksjoner. Med den nye telefonen får vi A14 Bionic-prosessor, en Super Retina XDR-skjerm, et mer holdbart Ceramic Shield-frontdeksel og en MagSafe-funksjon. Dette gjøres for enda mer pålitelig trådløs lading og støtte for tilbehør som kan montert.

De som liker å fotografere og filme, blir nå fristet med forbedret versjon av kameraløsningen. Telefonene kommer med et dobbelt kamerasystem bak med brede og ultravide linser. Om du velger å få for dyrere modeller som, iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max, legger de til et tredje teleobjektiv samt et fjerde objektiv til LiDAR augmented reality (AR) kartlegging.

Ønsker du mer avanserte kamerafunksjoner, finnes de også. Deep Fusion er ment til å fylle ut flere detaljer selv i dårlig lys. Smart HDR 3 skal kunne balansere alle elementene i bildet mye bedre. Når det gjelder Night Mode Time Lapse, den er der for fotografering over tid om natten. Om du er interessert i å redigere bilder, blir det hyggelig å finne ut at de Pro-modellene støtter innebygde opptak og redigering av bilder i RAW-format. Dette kan gjøres via en funksjo som er kalt Apple ProRAW.

Hva er hovedfunksjonene til iPhone 12-familien?

Først og fremst ønsker vi å nevne 5G, som gir signaler som kan reise lengre og er betydeligere mer motstandsdyktige mot forstyrrelser. Det gir renere og klarere kobling. Ulempen med den derimot kan være at den er også mer overfylt og dette er noe som begrenser den faktiske hastigheten.

Tillegget av 5G gjør iPhone 12-serien mer sikker og aktuell for fremtiden, ettersom 5G bør være mer allestedsnærværende om noen år ettersom dekningen utvides. Dette kan være viktig for forbrukere, som ønsker å investere i en smarttelefon som kan være relevant selv om noen år.

Det er en ulempe, men likevel en viktig punkt å nevne: 5G kan nemlig tappe batteriet, har Apple klokelig introdusert en Smart Data Mode-funksjon. Når 5G ikke er nødvendig, nedgraderer telefonen automatisk ned til 4G.

Prosessor

La oss snakke om den nyeste iPhone prosessorene. Telefonene er drevet av den nye A14 Bionic-prosessoren, som også er tilgjengelig i på iPad Air 4. Det påstås at A14 er designet for å forbedre ytelsen og spare batterilevetid. Og den nye sekskjerners prosessoren har fire høyeffektive kjerner og to høyytelseskjerner.

Kameraer bak

Vi vet at iPhone mini og iPhone 12 har to 12 megapikslers bakkameraer - ett som er bredt og et som er ultrabredt. iPhone 12 Pro og iPhone 12 Pro Max har i stedet hele tre 12 megapikslers bakkameraer - bred, ultrabred og tele. I tillegg dedikerer de to Pro-modellene den fjerde linsen til LiDAR-kartlegging for å måle avstanden og dybden til objekter mer nøyaktig.

Skjerm

Et skjerm kan være et meget betydelig del av en smarttelefon og alle de fire nye iPhone-ene har OLED-skjermer utstyrt med Apples Super Retina XDR-skjerm og High Dynamic Range (HDR). Disse har et kontrastforhold på 2 000 000: 1 og 1 200 nits maksimal lysstyrke. Dette er dette noen av de mest avanserte skjermene som noen gang er bygget inn i en iPhone når vi tenker på eldre modeller. Sammen gir disse funksjonene en kombinasjon av overlegen bildekvalitet, større energieffektivitet, mer nøyaktige farger og bedre kontrast sammenlignet med tradisjonelle LCD-skjermer.

På videofronten er det opp til deg hvorvidt fps er noe som er viktig for deg.iPhone 12 mini og iPhone 12 ta opp HDR-video med Dolby Vision opptil 30 fps, mens de på de to Pro iPhone 12-modellene kan ta opp HDR-video med Dolby Vision opptil hele 60 fps. Men dette gjaldt bakkameraene, frontkamera. iPhone 12 gir oss 12-megapiksler og tilbyr en ƒ / 2.2 blenderåpning og kan ta opp HDR-video med Dolby Vision opptil 30 fps.

De som øsnker å fange minner om den mørke tiden av dagen kan bruke Nattmodus. Denne kameramodusen skal aktiveres automatisk om det er mørkt nok til å bruke den. Den fungerer sammen med de nye kamerasensorene for å lage bilder i svakt lys. Nattmodus fungerer ved å ta kortere og lengre bilder og slår dem automatisk sammen for bedre ytelse i lite lys. Alle fire iPhone 13-modellene har nattmodus på både bak- og frontkameraet. Den nye Night-Lapse nattmodusfunksjonen gir lengre eksponeringstider, bedre belysning og jevnere eksponering for time-lapse-fotografering når telefonen er på et stativ.

Smart HDR er en spennende funksjon som bruker de nye kamerasensorene til å ta bedre HDR-bilder og bilder i portrettmodus.

Og til slutt, du får ApplePro Raw. Den er allerede innebygd i iPhone 12 Pro og 12 Pro Max og vil la deg ta bilder i RAW-format.

Design

I en stor designendring har disse iPhone modellene beveget seg bort fra de avrundede kantene på iPhone 11 og returnert til den flate kanten som sist ble sett på iPhone 5 og for øyeblikket finnes på iPad Pro.

Det er verdig å nevne MagSafe. Denne ble introdusert med iPhone 12-serien og forbedrer den trådløse ladingen innebygd i telefonen for raskere og mer nøyaktig lading for de som har det travelt. Vet vet også at MagSafe tilbyr en magnetisk base gjennomgående med tilbehør som kan festes til telefonen. Som et eksempel har Apple presentert en MagSafe-kompatibel tynn lommebok som festes på baksiden av telefonen.

Batteri

Batterilevetid og batteri generelt kan alltid være en smertefull tema for noen. Det er en god nyhet at batteriene i iPhone 12-modellene er ment til å være 10 % større enn de i iPhone 11 på grunn av den ekstra dreneringen som 5G tar. iPhone 12 Pro og Pro Max modeller lover minst en time lenger på en enkelt lading, men batterilevetiden til iPhone 12 mini er dessverre mer begrenset på grunn av dens mindre størrelse.

Farger

Farger er noe som er mer viktig for noen og mindre viktig for andre. iPhone 12 mini og iPhone 12 kommer i sine klassiske hvit og svart, men også blå, grønn og rød. Men det er en farge til og den ble lansert litt senere enn de andre, nemlig lilla. Modellene iPhone 12 Pro og 12 Pro Max er tilgjengelig i blått, gull, grafitt og sølv.
iPhone kan du få kjøpt på iPhonehuset, GlobalTools, Eplehuset eller andre nettbutikker. Les mer hos ReviewsBird.

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid er e-handelsspesialist og forbrukervarekonsulent spesialisert i handelsrett og forbrukeratferd. Hun har erfaring innen leverandørkjederådgivning og produktutvikling, og har jobbet i e-handelsbransjen... Les videre