Alt du trenger å vite om Apples iPhone 13

Alt du trenger å vite om Apples iPhone 13
Nettbutikker

Apples lansering av iPhone 13-serien etter måneder med spekulasjoner vil bidra til å øke salget i den kommende høytiden, spesielt i nettbutikker som f.eks. Telmore, Telenor og Telia, hvor smarttelefoner er blant de hotteste gavevarene.

De fire modellene – iPhone 13 mini, iPhone 13, iPhone 13 Pro og iPhone 13 Pro Max – kommer med en rekke interessante funksjoner som har lokket folk til å stå i kø i timevis.

Trusselen om at iPhone 13-produksjonen stopper opp på grunn av vedvarende forsyningsmangel i chipindustrien truer og kan være en grunn til at salget av de nye enhetene fortsetter å vokse.

Ikke siden iPhone 5 har vi sett denne flate og buede formen. Designet ligner på iPhone 12 bortsett fra de mindre hakkene og større kameraene.

Helt siden 2017s iPhone X har hacket (en trend som Apple startet og andre fulgte) delt meninger og trukket både gunst og ild. Hakket er 20 prosent mindre på iPhone 13, noe som gir mer skjermplass. Hvorfor ikke prøve iPhone 13 pink?

Vi ser også en utvikling i elektronikk og design. I mellomtiden er kamerablokken og objektivene litt større. På iPhone 13 og mini er plasseringen nå diagonal til iPhone 11 rett stabling. På Pro-versjonene forblir de i det trekantede formatet som kan skilles fra hverandre. Vi har på ReviewsBird anmeldelser om iPhones m.m.

Kinematisk modus

Du kan nå ta opp videoer på iPhone 13 med bokeh- eller uskarphet-effekter, og den kan identifisere når et nytt motiv kommer inn i rammen, som det automatisk skifter fokus til. Det viktigste er at du kan redigere motivene og uskarpe effekter etter at du har spilt inn videoen - noe som gjør den til den eneste smarttelefonen som har denne funksjonen.

Siden iPhone 13 lagrer videoer i RAW-format, betyr dette at de lagres i lag slik at du kan redigere fokuset selv på andre enheter.

Den mørke siden

I likhet med forgjengeren har iPhone 13 og 13 mini to 12 MP-kameraer og avslører flere detaljer i mørket, og fanger 47 prosent mer lys. I mellomtiden samler Pro-en 92 prosent mer lys, og for ordens skyld har hver av de tre linsene nå nattmodus.

Som en ekstra bonus er nattmodus nå også i portrettmodus.

Zoom videre

Spesielt for Pro-modellene har iPhone 13s telefotokamera nå 3x optisk zoom og 6x optisk zoomområde, opp fra de forrige henholdsvis 2x og 5x. Dette vil være en stor fordel, spesielt når du tar bilder i portrettmodus og for motiver som er lenger unna.

Med 25 prosent lysere farger og maksimal lysstyrke på opptil 1200 nits, lover Apple at innholdet vil være mer levende enn noen gang.

Nært og personlig

Tro det eller ei, iPhone hadde ikke makromodus - nærbilder - før iPhone 13. Når enheten oppdager noe innenfor 2-centimeters deteksjonssonen som trengs for å aktivere makromodus, bytter den umiddelbart til vidvinkelobjektivet og du er klar for de virkelig nære bildene som resulterer i bilder med utmerkede detaljer.

Her er problemet: siden det som standard bare venter på å bli utløst, betyr bruk av dette i videomodus (ja, det er også tilgjengelig for video) at opptaket ditt også fanger overgangen til vidvinkelobjektivet, noe som potensielt ødelegger videoen din. Apple har sagt at de vil rulle ut en programvareoppdatering denne høsten som automatisk vil slå av denne automatiske overgangen til makromodus.

Holdbarhet

Vanligvis har iPhone-gjentakelser økt holdbarhet. Imidlertid beholder iPhone 13 og iPhone 13 rosa funksjonene som finnes på iPhone 12, inkludert en IP68-klassifisering (maksimal dybde på seks meter opptil 30 minutter) og et keramisk skjold foran, utviklet med Corning.

Apple sier at dette fortsatt er den mest holdbare kombinasjonen av materialer på en iPhone, men merk at den ikke er like svømmesikker som Watch Series 7. Hold den unna saltvann.

A15 Bionic

Enhver gadget med futuristisk lyd bør ha de nødvendige elementene for å sikkerhetskopiere den. Apples A15 Bionic-brikke har 15 milliarder transistorer, kan knuse 15,8 billioner operasjoner per sekund, og har en CPU og GPU som er henholdsvis 50 prosent og 30 prosent raskere enn konkurrentene. Den har også en raskere nevrale motor og ny videokoder og dekoder.

For å si det enkelt: Det er raskt

Det vil ikke være så åpenbart, men mangeårige iPhone-brukere vil umiddelbart legge merke til den jevnere følelsen når de sveiper opp for å låse opp enheten og appene glir på plass. Dette er en stor fordel for de som er avhengige av smarttelefonen for å utføre oppgaver, spesielt for arbeid.

Forlenget

De siste årene har batteriene på de nye iterasjonene av iPhone holdt seg praktisk talt de samme, men denne gangen får vi et betydelig løft.

Ifølge Apples liste for streamet video: For minien varer den i opptil 13 timer, mens klokken 13 er den 15 timer – begge noen timer lengre enn deres 12 motparter. 12 Pro og Pro Max klokket i mellomtiden inn på henholdsvis 11 timer og 12 timer. På 13 Pro og Pro Max går disse opp med henholdsvis 20 og 25 timer. På offisielle lister varer 13 Pro og 13 mini opptil 1,5 timer lenger, mens 13 og 13 Pro Max kan holde seg i live i opptil 2,5 timer lenger.

Selvfølgelig setter vi det på prøve. Med minimal bruk – og med det mener vi kun å bruke den til å svare på meldinger, svare på anrop og spille sparsomt, ta bilder og sjekke e-post – kom iPhone 13 Pro Max ut sent på kvelden dagen etter. Reduser bruken ytterligere og det har en god sjanse for å spre seg på en tredje dag. Når det gjelder resten av iPhone 13-prisenhetene, hadde de ingen problemer med å treffe over en og en halv dag, med fortsatt mye igjen til tross for mye bruk.

1 TB lagringsplass

Apple bryr seg som vanlig ikke om det er sent å tilby noe som allerede har vært på markedet lenge. Tell intern lagring i den kategorien da selskapet til slutt bestemte seg for å gi ut en iPhone med 1 TB lagringsplass. Noen vil hevde at 512 GB allerede er enormt - Apple har et veldig bra filkomprimeringssystem - men gitt eksplosjonen av innhold og den økende appetitten på å spare mer på enheten din, virker 1TB som et levedyktig alternativ i dag.

Selvfølgelig gjorde Samsung susen før med 2018s Galaxy S10 +; legg til 512 GB kapasitet til et microSD-kort, og det er hele 1,5 TB lagringsplass. Men Samsung var ikke den første som lanserte en 1TB-telefon – den tittelen tilhører Kinas lite kjente Smartisan med deres Nut R1. Smartisan varte imidlertid ikke lenge og solgte noen eiendeler til TikTok-morselskapet ByteDance, som sa at flyttingen ble gjort med den hensikt å lage sine egne smarttelefoner. Dessverre er den "drømmen om å slå Apple" død etter at ByteDance suspenderte sin enhetsvirksomhet.

FaceTime-makeover

Med populariteten til konferanse- og samarbeidsapper som Microsoft Teams og Zoom, bestemte Apple seg for å bli med på moroa ved å gi FaceTime en stor oppgradering. Det er nå en rutenettvisning for chatter med flere personer, og romlig lyd får det til å se ut som dere alle er i samme rom. Og de du inviterer kan bli med, selv om de bruker en Android- eller Windows-enhet, og til og med gjennom Microsoft Edge eller Google Chrome.

Villsafari

En annen iOS 15-funksjon, Apples nettleser Safari, har nå fanen under skjermen, som definitivt gjør det enklere å nå og skrive inn URL-er. Hvis du sveiper til venstre eller høyre på adressefeltet, kan du bytte mellom faner, mens sveiping opp viser alle åpne faner. Hvis du vil gå tilbake til det klassiske enkeltfaneformatet, går du til Safari-fløyen i innstillingene og velger det.

Høreapparatkompatibilitet

Selv om denne funksjonen ikke er ny, flyr den under radaren. Alle iPhones, helt tilbake til iPhone 4s og iOS 6, fungerer med kompatible høreapparater. Funksjonen lar personer med hørselshemminger streame og nyte lyd og innhold, samt bruke den i nødstilfeller.

iPhone finner du sammen med annen elektronikk, og du kan få kjøpt den hos iPhonehuset og GlobalTools, Eplehuset eller andre nettbutikker. Du har også muligheten til å skaffe en iPhone gjennom selskaper som Telia eller Talkmore.

Les mer hos ReviewsBird.

Mer Nettbutikker