Hva du trenger å vite om iPhone 11

Hva du trenger å vite om iPhone 11
Nettbutikker

iPhone 11 etterfulgte iPhone XR, og den har en 6,1-tommers LCD-skjerm, som Apple kaller en "Liquid Retina HD Display". Den har en oppløsning på 1792 x 828 ved 326ppi, et kontrastforhold på 1400:1, maks. 625 nits lysstyrke, True Tone-støtte for å justere hvitbalansen til omgivelsesbelysningen og bred fargestøtte for naturtro farger. Les mer om iPhone på ReviewsBird.

I likhet med iPhone XR før den og andre nyere iPhone-modeller, inkluderer ikke iPhone 11 3D Touch, men bruker Haptic Touch i stedet. Haptic Touch støttes på tvers av iOS, men den mangler berøringsfølsomheten til 3D Touch-funksjonen som Apple tidligere støttet.

Designmessig har iPhone 11 et glasshus som kommer i seks forskjellige farger: Hvit, Svart, Gul, RØD, Lilla og Grønn. Du finner disse modellene hos bestemte butikker. Den valige modellen finner du sammen med annen elektronikk hos for eksempel Dustin og iPhonehuset, eller andre nettbutikker. Om du ønsker å lese ærlige anmeldelser før du kjøper hos disse butikkene kan du finne det hos ReviewsBird.no.

iPhone 11 ser ikke mye forskjellig ut fra forgjengeren iPhone XR, men på tidspunktet for introduksjonen av iPhone 11 sa Apple at den var laget av det hardeste glasset noensinne i en smarttelefon på den tiden og tilbød forbedret vannmotstand (IP68), som har blitt standarden for iPhones, noe som øker den generelle holdbarheten. Romlig lyd gir en mer oppslukende lydopplevelse, og Dolby Atmos støttes.

Selv om det kanskje ikke matcher Apples nyeste iPhones, skiller kamerasystemet på iPhone 11 det fra XR, der Apple introduserer et nytt kamera med to objektiver som var en forbedring i forhold til det forrige enkeltobjektivet. Kameraoppsettet har et standard vidvinkelkamera og et ultravidvinkelkamera med 120 graders synsfelt. I motsetning til de større Pro- og Pro Max-telefonene i Apples nyeste serie, er det ingen telekameralinse på iPhone 11.

Nye funksjoner

Apple sier at ultravidvinkelkameraet fanger fire ganger flere scener enn standard vidvinkelobjektiv, noe som gjør det ideelt for landskap, arkitektoniske bilder, skarpe bilder og mer. Begge kameraene fungerer sammen for å aktivere portrettmodus for mennesker, kjæledyr, gjenstander og mer, en oppgradering over iPhone XR som kun støttet portrettbilder.

Kameragrensesnittet på iPhone 11 ble forbigått med en mer oppslukende opplevelse som lar deg se og fange området utenfor rammen ved hjelp av ultravidvinkelkameraet, om ønskelig. 2x optisk zoom ut støttes, det samme er digital zoom opptil 5x.

Nattmodus

Apple la til en ny nattmodus designet for å bruke iPhones prosesseringsevne og den nye brede kamerasensoren for å ta skarpe, klare, lyse bilder selv under svært dårlige lysforhold, som ligner på Night Sight-modus på Google Pixel-enheter.

Realistiske bilder

Den neste generasjonen av Smart HDR utnytter maskinlæring for å ta bilder som ser mer naturlig ut med forbedrede høylys og skygger, og i iOS 13.2 introduserte Apple en Deep Fusion-funksjon som bruker avanserte maskinlæringsteknikker for piksel-for-piksel-behandling av bilder som optimalisere for tekstur, detaljer og støy. Alt i alt tilbød iPhone 11 mye forbedrede fotografiske evner i forhold til XR og er fortsatt en dyktig fotoenhet to år senere.

Kvalitetsopptak

4K-videoopptak med utvidet dynamisk rekkevidde er tilgjengelig ved 24, 30 eller 60 fps, og begge kameraene i iPhone 11 kan brukes til å ta opp video, med live swap tilgjengelig med et enkelt trykk.

En QuickTake-videomodus lar deg holde nede lukkerknappen i Kamera-appen for automatisk å ta opp video med motivsporing, og en Audio Zoom-funksjon matcher lyden fra videoinnrammingen for mer dynamisk lyd.

Det frontvendte TrueDepth Camera-systemet ble oppdatert med et 12-megapiksel kamera, noe som gjør Face ID opptil 30 prosent raskere og i stand til å jobbe fra flere vinkler. For første gang la den til støtte for 120 fps slo-mo video, slik at brukere kan ta opp slo-mo selfies, også kjent som "slofies". TrueDepth-kameraet støtter også neste generasjons smart HDR for mer naturlig utseende bilder, og det kan ta opp 4K-video med 60 fps.

Inne i iPhone 11 er en A13 Bionic 7-nanometer-brikke sammen med en tredjegenerasjons nevralmotor. I sin introduksjon sa Apple at A13 Bionic var den raskeste brikken noensinne i en smarttelefon med 20 prosent raskere CPU og GPU enn A12. Machine Learning Accelerators i A13 lar CPUen levere mer enn 1 billion operasjoner per sekund, og Neural Engine er raskere enn tidligere brikker for sanntids foto- og videoanalyse.

Ny teknologi

Inne i iPhone 11 er en A13 Bionic 7-nanometer-brikke sammen med en tredjegenerasjons nevralmotor. I sin introduksjon sa Apple at A13 Bionic var den raskeste brikken noensinne i en smarttelefon med 20 prosent raskere CPU og GPU enn A12. Machine Learning Accelerators i A13 lar CPUen levere mer enn 1 billion operasjoner per sekund, og Neural Engine er raskere enn tidligere brikker for sanntids foto- og videoanalyse.

Bedre batteri

Når det kommer til batterilevetid, varer iPhone 11 en time lenger enn iPhone XR. Den støtter opptil 17 timers videoavspilling, opptil 10 timers streamet videoavspilling og 65 timers lydavspilling, selv om den ikke samsvarer med batterilevetiden til noen av Apples større iPhone-modeller. Hurtiglading er tilgjengelig, men iPhone 12 og iPhone 13 kommer kun med en USB-C til Lightning-kabel, og derfor kreves det ekstra utstyr for hurtiglading.

På innsiden

iPhone 11 har en Intel-modembrikke med Gigabit-klasse LTE, 2x2 MIMO og LAA, Wi-Fi 6-støtte (802.11ax) med 2x2 MIMO, Bluetooth 5.0, Dual-SIM med eSIM og en Apple-designet U1 Ultra Wideband-brikke, som forbedrer romlig bevissthet og gir bedre innendørs sporing. I iOS 13.1 fikk brikken støtte for retningsbevisste forslag for AirDrop, slik at du kan slippe filer til noen du retter iPhone mot. iPhone kan kjøpes i fysiske Apple-butikker eller nettbutikker.

Design

I likhet med forrige iPhone XR har iPhone 11 en presisjonsbearbeidet aluminiumsramme i 7000-serien som vikler seg rundt et kabinett laget utelukkende av glass. Med sin 6,1-tommers skjerm er iPhone 11 mellom 5,4-tommers "mini" iPhone-modeller som iPhone 13 mini og Apples større modeller som 6,7-tommers iPhone 13 Pro Max i størrelse.

iPhone 11 pro har en kant-til-kant-skjerm med elegante rammer og ingen Hjem-knapp som har et hakk på toppen for TrueDepth-kamerasystemet. Fordi den bruker en LCD i stedet for en OLED-skjerm, har iPhone 11 en litt tykkere ramme enn Apples andre nyere OLED-baserte modeller.

Bortsett fra hakket på toppen for Face ID-kameraet, høyttaleren og sensoren for omgivelseslys, er iPhone 11 helt på skjermen.

iPhone 11-dekselet måler 150,9 mm høyt, 75,7 mm bredt og 8,3 mm tykt, som er identisk med forrige generasjon av iPhone XR. Den veier 6,84 gram, også identisk med XR.

iPhone 11 størrelse

Baksiden av iPhone 11 inneholdt den viktigste designendringen i forhold til XR takket være tillegget av det doble kamerasystemet. iPhone 11 har lagt til en firkantet kamerabump som flyter inn i resten av enheten. De to kameralinsene stikker litt ut fra baksiden av iPhone, da kameraelementene er tykkere enn iPhone-kroppen.

iPhone

Apple-logoen på iPhone 11 ble flyttet sammenlignet med tidligere iPhone-modeller. Den flyttet til midten av enheten i stedet for mot toppen, en endring som kan ha blitt implementert for en planlagt toveis ladefunksjon som senere ble skrotet. Det bilaterale trådløse ladealternativet ville ha tillatt iPhone 11 å bli brukt iPhone 11 til å lade andre iPhones, Apple Watch, AirPods og andre Qi-baserte enheter.

Mer holdbart glass

I følge Apple på tidspunktet for enhetens introduksjon var iPhone 11 laget av det mest holdbare glasset noensinne i en smarttelefon på den tiden, så i teorien burde den holde bedre mot utilsiktede støt og fall enn tidligere modeller. Den er imidlertid fortsatt laget av glass, så det er best å bruke et etui eller ha AppleCare + i tilfelle utilsiktet skade.

Apple sier at de bruker en "dobbel ionebytteprosess" for å styrke front- og bakglasset på iPhone 11.

Farger

iPhone 11 er tilgjengelig i seks farger, men Apple introduserte nye farger sammenlignet med forrige generasjon iPhone XR. Den kommer i sort, grønn, gul, lilla, (PRODUKT) RØD og hvit, der Apple eliminerer korall- og blånyansene som iPhone XR var tilgjengelig i.

Vi har i dag også iPhone 12 og iPhone 13.

Vann- og støvbestandighet

iPhone 11 har en IP68 vanntett vurdering, som er opp fra IP67 i forrige generasjon av iPhone XR. Det er anslått å overleve en dybde på opptil to meter (6,5 fot) i opptil 30 minutter. To meter er det dobbelte av dybdevurderingen til iPhone XR, men mindre enn noen nyere iPhone-modeller.

Med en IP68-klassifisering av vanntetthet tåler iPhone 11 Pro Max sprut, regn og kortvarig utilsiktet vanneksponering, men bevisst vanneksponering bør unngås. Apple advarer om at vann- og støvbestandighet ikke er permanente forhold og forringes på grunn av normal slitasje.

Apples garanti dekker ikke væskeskade på iOS-enheter, så det er best å være forsiktig når du utsetter iPhone 11 for væsker. Start iPhone 11 på nytt hvis den erter. iPhone kan få kjøpt på iPhonehuset og GlobalTools, Eplehuset eller andre nettbutikker. Les mer hos ReviewsBird.

Mer Nettbutikker