Det viktigste du trenger å vite om iPhone 11 før du kjøper en

Til dags dato har Apple lansert så mange ulike iPhone modeller at det begynner å bli vanskelig å huske alle. I dag vil vi snakke litt mer om iPhone 11. Denne modellen etterfulgte iPhone XR, og den har en 6,1-tommers LCD-skjerm, som Apple kaller en "Liquid Retina HD Display". Den har en oppløsning på 1792 x 828 ved 326ppi, et kontrastforhold på 1400:1, maks. 625 nits lysstyrke. Du får også True Tone-støtte for å justere hvitbalansen til omgivelsesbelysningen og bred fargestøtte for naturtro farger. Les mer om iPhone på ReviewsBird.

iPhone 11 sammenlignet med andre Apple-modeller

Akkurat som iPhone XR og andre nyere iPhone-modeller, inkluderer dessverre ikke iPhone 11 3D Touch, men bruker Haptic Touch i stedet. Haptic Touch støttes på tvers av iOS, men den mangler berøringsfølsomheten til 3D Touch-funksjonen som Apple tidligere støttet.

Når vi ser på design, har iPhone 11 et glasshus som kommer i flere forskjellige farger. Linjen inkluderer klassikere som hvit, svart og gull, men også forfriskende rød, lilla og grønn. Det gir litt mer variasjon til typiske “kjedelige” fargeutforminger, men dersom du bruker en deksel som ikke er gjennomsiktig, vil det ikke spille noe stor rolle.

Den vanlige modellen finner du sammen med annen elektronikk og tilbehør hos for eksempel Dustin og iPhonehuset, eller andre nettbutikker. Om du ønsker å lese ærlige anmeldelser før du kjøper hos disse butikkene kan du finne det hos ReviewsBird.no.

Vi må innrømme at egentlig ser ikke iPhone 11 mye forskjellig ut fra forgjengeren iPhone XR. Dette kan forklares med at på tidspunktet for introduksjonen av iPhone 11 sa Apple at den var laget av det hardeste glasset noensinne i en smarttelefon på den tiden og tilbød forbedret vannmotstand. Vannmotstand som har blitt standarden for iPhones, noe som øker den generelle holdbarheten og gir ekstra trygghet til forbrukeren. Romlig lyd gir en mer oppslukende lydopplevelse for medier, og Dolby Atmos støttes også.

Selv om det kanskje ikke helt matcher Apples nyeste iPhones, skiller kamerasystemet på iPhone 11 det fra XR. Der har Apple introduserer et nytt kamera med to objektiver som var en forbedring i forhold til det forrige enkeltobjektivet. Kameraoppsettet har et standard vidvinkelkamera og et ultravidvinkelkamera med 120 graders synsfelt som kan gi fantastiske resultater til alle som er interesserte i foto og video. I motsetning til de større Pro- og Pro Max-telefonene i Apples nyeste serie, er det dessverre ingen telekameralinse på iPhone 11.

Nye funksjoner

Apple påstår at ultravidvinkelkameraet fanger fire ganger flere scener enn standard vidvinkelobjektiv. Dette er noe som gjør det ideelt for landskap, arkitektoniske bilder, skarpe bilder og generelt åpner opp for flere kreative muligheter. Begge kameraene fungerer sammen for å aktivere portrettmodus for mennesker, kjæledyr, planter, gjenstander og mer. Det er en betydelig oppgradering over iPhone XR som kun støttet portrettbilder.

Nattmodus

For deg som liker å fotografere på den mørke tiden av døgnet, har Apple lagt til en ny nattmodus. Den er designet for å bruke iPhones prosesseringsevne og den nye brede kamerasensoren for å ta skarpe, klare, lyse bilder selv under svært dårlige lysforhold. Den ligner også på Night Sight-modus på Google Pixel-enheter.

Kvalitetsopptak

For innholdsskapere er det enda en god nyhet at 4K-videoopptak med utvidet dynamisk rekkevidde er tilgjengelig ved 24, 30 eller 60 fps. Det vil si at begge kameraene i iPhone 11 kan brukes til å ta opp video, med live swap tilgjengelig med et enkelt trykk.

Det er verdt å nevne at frontvendte TrueDepth Camera-systemet ble oppdatert med et 12-megapiksel kamera. Dette er noe som gjør Face ID opptil 30 prosent raskere og i stand til å jobbe fra flere vinkler. For første gang la den til støtte for 120 fps slo-mo video, slik at de kreative brukere kan ta opp slo-mo selfies, også kjent som "slofies". TrueDepth-kameraet støtter også neste generasjons smart HDR for bilder med mer naturlig utseende. Det hele toppes med at enheten kan ta opp 4K-video med 60 fps.

Ny teknologi

Inne i iPhone 11 har vi en A13 Bionic 7-nanometer-brikke sammen med en tredjegenerasjons nevralmotor. I sin introduksjon sa Apple at A13 Bionic var den raskeste brikken noensinne i en smarttelefon med 20 prosent raskere CPU og GPU enn A12.

Bedre batteri

Batterilevetid har alltid vært en vel omdiskutert emne. For denne modellen skal batterien vare en time lenger enn iPhone XR. Som eksempel, batterilevetiden er påstått til å støtte opptil 17 timers videoavspilling, opptil 10 timers streamet videoavspilling og 65 timers lydavspilling. Hurtiglading er faktisk tilgjengelig, men iPhone 12 og iPhone 13 kommer kun med en USB-C til Lightning-kabel, og derfor kreves det ekstra utstyr for hurtiglading.

På innsiden

iPhone 11 har en Intel-modembrikke med Gigabit-klasse LTE, 2x2 MIMO og LAA, Wi-Fi 6-støtte (802.11ax) med 2x2 MIMO, Bluetooth 5.0, Dual-SIM med eSIM og en Apple-designet U1 Ultra Wideband-brikke, som forbedrer romlig bevissthet og gir bedre innendørs sporing. I iOS 13.1 fikk brikken støtte for retningsbevisste forslag for AirDrop, slik at du kan slippe filer til noen du retter iPhone mot. iPhone kan kjøpes i fysiske Apple-butikker eller nettbutikker.

Den gjenkjennelige logoen

Overraskende nok ble Apple-logoen på iPhone 11 flyttet litt når vi sammenligner den med tidligere iPhone-modeller. Den er nå flyttet til midten av enheten i stedet for mot toppen. Det er en endring som kan ha blitt implementert for en planlagt toveis ladefunksjon som senere ble skrotet i designprosessen. Det bilaterale trådløse ladealternativet ville ha tillatt iPhone 11 å bli brukt til å lade andre enheter som andre iPhones, Apple Watch, AirPods og andre.

Mer holdbart glass

I følge påstandene til Apple på tidspunktet for enhetens introduksjon, var iPhone 11 laget av det mest holdbare glasset noensinne i en smarttelefon på den tiden. Så i teorien burde den i prinsipp holde bedre mot utilsiktede støt og fall enn tidligere modeller. Den er imidlertid fortsatt laget av glass, så det er anbefalt å bruke et etui eller ha AppleCare + i tilfelle utilsiktet skade.

Vann- og støvbestandighet

Som vi har nevnt tidligere, skal iPhone11 være vanntett, ikke minst skal den være mer sikker enn den forrige generasjonen. Det er anslått å overleve en dybde på opptil to meter og klare seg opptil 30 minutter under vann. To meter er det dobbelte av dybdevurderingen til iPhone XR, men mindre enn noen nyere iPhone-modeller, som iPhone 12 og iPhone 13.

Apples garanti dekker ikke væskeskade på iOS-enheter, så det er best å være forsiktig når du utsetter iPhone 11 for væsker og vann. Start iPhone 11 på nytt hvis den erter. iPhone kan få kjøpt på iPhonehuset og GlobalTools, Eplehuset eller andre nettbutikker. Les mer hos ReviewsBird.

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid er e-handelsspesialist og forbrukervarekonsulent spesialisert i handelsrett og forbrukeratferd. Hun har erfaring innen leverandørkjederådgivning og produktutvikling, og har jobbet i e-handelsbransjen... Les videre