Slik sparer du på elektronikk med beste og største Black Friday kupp

Det er alltid en viss spenning knyttet til Black Friday, og nå nærmer den seg kraftig. Les her for å vite hvor de store tilbudene kommer, og ikke minst hva kundene sier om butikkene som selger dem, hos blant annet ReviewsBird.

Når er Black Friday 2022?

Black Friday 2022 faller 25. november i år. Den faktiske datoen skifter, men ukedagen forblir den samme: det er alltid fredagen etter Thanksgiving. Ved fjorårets salg startet forhandlere Black Friday-tilbudene sine tidligere enn noen gang på grunn av bekymringer rundt leveringsforsinkelser og forsyningsproblemer. Selv om vi ikke vet sikkert hva som vil skje under årets salg, tror vi trenden med forhandlere som tilbyr tidlige Black Friday-tilbud er kommet for å bli. Og det er klart at mange ser frem til for eksempel Elkjøp black week i tillegg!

Hva får vi i år?

Selv om det fortsatt er tidlig å vite nøyaktig hva slags tilbud vi vil se under Black Friday 2022, kan vi komme med spådommer om hvilke merker og produkter vi vil se i november. I følge Adobe, inkluderte de hotteste varene på fjorårets Black Friday-salg AirPods, Apple Watch, bærbare datamaskiner, TV-er, konsoller og leker fra merker som Hot Wheels, Paw Patrol og Nerf. Amazons beste Black Friday-selgere besto av egne enheter som Echo Dot, Fire TV Stick og smarte pærer, og noen interessante gjenstander inkluderte Revlon ett-trinns hårføner og fargerike yogabukser. Man må jo tross alt ikke glemme Black Friday Beauty i alt dette også!

Med tanke på at det har vært mange nye produktlanseringer i løpet av de siste 12 månedene – inkludert nye Apple-enheter, TV-er og bærbare datamaskiner – forvent å se eldre modeller med noen av de største reduksjonene i år. Det er en liten sjanse for at noen av de nyere varene også reduseres, men disse rabattene er neppe like vanlige eller like store som siste generasjons modeller.

Hvor finner du de beste Black Friday-tilbudene?

De fleste nettforhandlere tilbyr Black Friday-tilbud, men det er vår jobb å sortere gjennom tusenvis av tilbud for å finne de aller beste kuppene fra gjengen. Du vil vanligvis finne de beste Black Friday-tilbudene fra store forhandlere som Elkjøp, Komplett og Netonnet, med Amazon som leder.

Amazon er en Black Friday-favoritt, ikke bare fordi de tilbyr rekordlave priser, men fordi de tilbyr rabatter på en rekke kategorier. Så uansett om du leter etter tekniske varer som bærbare datamaskiner, TV-er eller AirPods eller søker etter rabatter på klær, kjøkkenapparater eller leker - Amazon vil sannsynligvis tilby Black Friday-tilbud på produktet du er ute etter. Her i Norge er spesielt Black Friday Elkjøp, Black Friday CDON og Black Friday Komplett veldig populære, på grunn av det de selger.

Hvordan få de beste Black Friday-tilbudene i 2022?

Å gjøre hjemmeleksen hjelper virkelig. Noen forhandlere øker prisene fra august til oktober, slik at de kan tilby antatt fantastiske rabatter på Black Friday, så ikke la deg lure av slike trekk.

De er spesielt utbredt i dyr forbrukerelektronikk som TV-er eller bærbare datamaskiner med produktnummer i stedet for navn, med produkter som ble falt ned til en god røverpris som plutselig ble presset tilbake til MSRP igjen.

Det er også en veldig god idé å være fleksibel: hvis du for eksempel er interessert i en Samsung 4K-TV, er det best å tenke på funksjonene du vil ha i stedet for et spesifikt modellnummer: BRV553ABD34-82C-9218-X er kanskje ikke rabattert på Black Friday 2022, men et nesten identisk sett med spesifikasjonen du ønsker vil sannsynligvis være.

Når skal du handle for de beste Black Friday-tilbudene?

Tidlig feriehandel kommer til å være et smart trekk for beste Black Friday tilbud 2022, ettersom vi så de beste tilbudene ble lansert i ukene frem til selve dagen i fjor. Når det kom til den store dagen, ble vi skuffet ettersom det ikke var mange nye tilbud.

Vi la også merke til bestselgende varer som AirPods Pro, Apple Watch, MacBooks og Amazons egne enheter var utsolgt i forkant av Black Friday da folk utnyttet de tidlige lave prisene. Vi så også overraskende prisøkninger på visse varer, inkludert AirPods Pro og MacBook Pro, og til og med Black friday robotstøvsuger noe som er uvanlig basert på tidligere år. Ta for eksempel en titt på hva ComputerSalg tilbyr, da blir du nok glad!

Til syvende og sist, hvis det er et godt tilbud selv i ukene frem til Black Friday, bør du føle deg trygg på at du kan dra nytte av tidlige Black Friday-tilbud hos store nettbutikker. Og du, trenger du deg en god ferie, så hvorfor ikke ta en titt på Black Friday hotell, for å komme deg unna litt?

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid er e-handelsspesialist og forbrukervarekonsulent spesialisert i handelsrett og forbrukeratferd. Hun har erfaring innen leverandørkjederådgivning og produktutvikling, og har jobbet i e-handelsbransjen... Les videre