Airfryer best i test - dette er hva kundene sier!

Hva er egentlig airfryere? De kan lettest sammenlignes med små ovner som er perfekte til å lage luftstekte og sprø kyllingvinger, pommes frites, grønnsaker og andre deilige airfryer oppskrifter med lite eller ingen olje. De kommer i flere ulike modeller og stiler, inkludert det vi liker å kalle kurv-stil, flott for store mengder matvarer som pommes frites og grønnsaker som drar nytte av risting. I tillegg til det, en ovnsstil, som er ideell for matlaging av mat på ulike hyller og har ofte tilbehør til grillspyd. Brødrister ovn-stil, som kan riste, bake, steke og, mer presist, luftsteke maten. På ReviewsBird kan du lese mer om airfryere og annen elektronikk samt nettbutikker som selger dem.

Kort fortalt, funegrer airfryere ved å bruke en konsentrert varmekilde, nemlig luft. Denne kilden er plassert på toppen, i form av en vifte for å sirkulere varm luft raskt. Denne kraftige kombinasjonen steker maten raskt og effektivt til en sprø og deilig resultat. En tradisjonell ovn kan dessverre ikke konkurrere med dette. Airfryere er også svært gode for oppvarming av rester av mat, som pommes frites og pizza, som er kjent for å bli altfor myke og bløte i mikrobølgeovnen.

Airfryere vi valgte luftstekte mat til en sprø tekstur med et fuktig indre og var enkel å bruke med store, lett forståelige betjeningselementer som var så brukervennlige at de knapt krevde brukerhåndboken. Dette er de beste airfryerne i 2022 som du kan kjøpe akkurat nå. Clas Ohlson, Kjell & Co og 24hshop.no er kjent for sitt store utvalg av airfryere.

Ninja Air Fryer Max XL

En verdig kandidat for denne artikkelen er nemlig 5,5-liters Ninja Air Fryer Max XL. Den gir den aller beste resultat i vår airfryertest for kurvstilen. Den fikk toppkarakter over hele linjen for brukervennlighet takket være de intuitive, lettforståelige knappene. Det hele gir godt inntrykk av klare og nyttige instruksjoner for bruk. Under testingen skled airfryerkurven enkelt inn og ut, uten å sitte fast eller falle ut lett. Dette er noe som gjør håndteringen til en lek. Vi er fans av kurvens avtakbare brett og glatte, keramiske interiør, noe som gjør den nonstick. Brettet sitter også tett og sikkert nederst i kurven, slik at du ikke trenger å bekymre deg for at det faller ut når du slår maten ut på en tallerken. Til slutt, begge kan vaskes i oppvaskmaskin og er enkle å rengjøre, selv om du velger å vaske for hånd.

I tillegg til å være enkel maskin å bruke, scoret Ninja Air Fryer Max XL aller høyest i ytelse. Det ga et resultat av sprø og jevnt kokte frosne fritters, hjemmelagde pommes frites og kyllingvinger som var fuktige i midten. Modellen vi testet kommer også med en stekehylle for enda raskere og saftigere resultater. Vi mener det et er en rask og enkel måte å lage smeltet ost på. Den har også flere matlagingsalternativer, inkludert Max Crisp og Air Broil og dehydrering. De forskjellige innstillingene er programmert med unike maksimums- og minimumstemperaturer, slik at du kan velge dem for å oppnå ulike matlagingsresultater du ønsker å nå. En annen unik funksjon er tidtakeren, som teller helt ned til sekundet. Men om du ønsker å gå for større kapasitet bør du vurdere Ninja Foodi 6-i-1 2-Basket airfryer. Den fungerer fortsatt like bra som Air Fryer Max XL med enda mer allsidighet. Det er den vi personlig vender oss mest til, da vi for oftest velger å steke små porsjoner mat omg gangen. Fordelen her er også at de mindre kurvene er lettere å rengjøre og tar mindre plass i oppvaskmaskinen.

Cosori Luft Fryer

Selv om det ikke er den billigste airfryeren på listen vår, har denne Cosori airfryer en stor verdi: den er grei, enkel å bruke, kan tilberede mat til en hel familie og vil generelt ikke koste deg en formue. Den har en 3,7 liters firkantet kurv, som tilbyr mye plass til maten, spesielt sammenlignet med de runde konkurrentene som andre modeller ofte har. Kurven er avtakbar og lett, med mange ventiler for optimal luftsirkulasjon. Kontrollpanelet er fullpakket med forhåndsinnstillinger programmert med anbefalte koketemperaturer og koketider, inkludert et forvarmingsalternativ. Cosori airfryer kan også brukes på en manuell innstilling hvis ingen av forhåndsinnstillingene passer perfekt eller oppskriften krever en spesiell innstilling.

I testen vår scoret Cosori ganske høyt for brukervennlighet. Den lagde også gode og sprøe pommes frites og kyllingvinger. Frosne pommes frites krevde nesten 10 minutter mindre enn produsentens instruksjoner, så det er veldig lurt å følge med på prosessen. Noe vi merket er at dampen kom ut av airfryeren under tilberedningen og derform har kondensen utviklet seg på skuffen, men heldigvis virket ikke det som det har noe påvirkning på resultatene.

Instant Vortex Plus ClearCook

Om du tidligere har hørt om instant og kanskje Instant Pot, lager de også airfryere. Disse har vært inkludert i modeller som vi ønsket og teste. De endte med å være ganske enkle til å programmere og hadde høy ytelse. Etter 20 minutter i denne 6-liters ClearCook-modellen kom kyllingvingene ut saftige, gylne og sprø. Frosne pommes frittes skuffet heller ikke, de ble stekt jevnt selv uten risting under prosessen. Denne airfryeren passer også godt for de som har det travelt, da oppvarming til maks temperatur tok kun noen få minutter. Fordeler med denne modellen inkluderer også at den sier ifra når du bør ta ut kurven og riste på maten. Det kan være til stor hjelp for de som multitasker på kjøkkenet og kan lett glemme ting. I tillegg, for de som liker å følge med på hele prosessen, kommer denne modellen med gjennomsiktig kurv, noe som ikke alltid er vanlig for lignende airfryer modeller.

Til vår glede, er det digitale kontrollpanelet veldig responsivt, og et knappetrykk gjør det enkelt å programmere temperaturen og tiden raskt. Den har seks innstillinger som er forhåndsinnstilt med anbefalte temperaturer og tider, inkludert Air Fry, Bake, Roast, Reheat, Broil og Dehydrate. Disse innstillingene er også justerbare om du vil gjøre noen endringer. Den firkantede kurven får mest ut av kapasiteten, er enkel å skyve ut og manøvrere, og best av alt, passer den komfortabelt i oppvaskmaskinen. Den har en avtakbar skuff, i motsetning til en separat kurv som sitter inne i en skuff. Vi ser på det som en stor fordel i form av enklere rengjøring - færre store deler å vaske!

Cuisinart Konvektion Brødrister Ovn Airfryer

Visste du at Cuisinart var et av de aller første merkene som introduserte oss til en airfryer med brødrister? Den lar deg riste, bake og luftsteke mat med varmluft. For denne testen prøvde vi digitale versjonen, som ikke bare lagde den sprøeste og deiligste luftstekte maten på kortest tid, men også noe av den mest solide fargede toasten i vår brødristerovnstest. Den rektangulære 15,5 x 16 tommers luftstekingsristen gir en stor kokeplate og sitter på toppen av et drypp / smulebrett for enkel og rask rengjøring. Siden den suksessfulle lanseringen av brødristerens airfryer introduserte Cuisinart også en mindre, ikke-digital modell med samme funksjoner og kvalitetsytelse. Og for de som øsnker litt mer, slapp de ut en modell av samme størrelse med en grillpanne, som vi er så ivrige til å teste.

Philips Compact Airfryer

Vår airfryer best i testkarakteristikken til Philips Premium Air Fryer er den kompakte formen, som fortsatt tilbereder nok mat til to porsjoner. Med 2,5 liter er det den minste av Philips airfryere, som også kommer i XL- og XXL-størrelser. Det er også den eneste airfryeren vi har testet med sprutelokk. I testen vår bidro lokket til å lage sprø frosne pommes frites som var fuktige på innsiden og jevnt gylden. Det er også mulighet for tilberedning av fet mat, for eksempel pølser, som vanligvis ikke anbefales i en airfryer fordi de kan forårsake røyk. I tillegg til lokket er Philips veldig enkel å betjene med et brukervennlig kontrollpanel og fire forhåndsinnstilte innstillinger. Kurvhåndtaket fjernes for enkel rengjøring.

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid er e-handelsspesialist og forbrukervarekonsulent spesialisert i handelsrett og forbrukeratferd. Hun har erfaring innen leverandørkjederådgivning og produktutvikling, og har jobbet i e-handelsbransjen... Les videre