Hvorfor er accessories viktige og hvordan velger du de beste for deg?

Moteverdenen er ikke begrenset til bare klær. I dag er motetilbehør en essensiell del av antrekket. Hvis du vil se stilig ut, er det avgjørende å kombinere stilige motetilbehør med din outfit for å piffe opp utseendet ditt. Men hvorfor er dette så viktig? Og hva slags accessories burde du vurdere? Les alt om accessories her!

Når det kommer til mote, er tilbehøret viktig for hele utseendet. Det kan ødelegge eller skape hele looken din. Håndvesker, smykker og sko spiller en viktig rolle for å legge til en wow-faktor. Hvis du ønsker gi et inntrykk av å være en fasjonabel er det viktig at du er bevisst på tilbehøret du velger. Det er ikke nødvendig at du kun velger nye trendy ting for å se annerledes ut. Du kan eksperimentere med unike farger og former. Men først er det viktig å vite hvorfor du bruker tilbehør.

Hvorfor bruke accessories?

Motetilbehør er perfekt for å forbedre utseendet ditt ved enhver anledning. Fra shopping med venninnene dine til en uformell kveldsmiddag, smart og rimelig motetilbehør får utseendet til å skille seg ut. De lar deg uttrykke din personlighet For å uttrykke og stemple hvem du er, er motetilbehør din beste venn. Tilbehør som halskjeder, vesker, skjerf og mye mer understreker din personlige stil, smak og preferanser. Tilbehør skaper et annet utseende. Trenger du å gjenta samme antrekk? Ikke et problem! Med stilig og trendy motetilbehør kan du bruke samme antrekk i forskjellig stil ved forskjellige anledninger. Populære tilbehør inkluderer caps, vesker, smykker, solbriller, klokker og mer.

Du sparer penger og tid ved å bruke tilbehør. Vi er alle veldig kresne når vi kjøper klærne våre, og uten tvil trenger det mer tid sammenlignet med å handle tilbehør. Motetilbehør er lettere å kjøpe og er billig sammenlignet med klær vi elsker. Som sagt tidligere, kan du lage forskjellige med enkelt tilbehør, så til syvende og sist vil dette spare tid og penger. Å pare antrekket med riktig tilbehør for riktig anledning er alltid morsomt og spennende. Hvis du ønsker å fornye utseendet til det vanlige antrekket ditt, vil tilbehør som skjerf, halskjeder, solbriller hjelpe deg med å oppnå en vakker stil. Nettbutikker som selger tilbehør og annen mote inkluderer Ssense, bonprix, Ivrose og andre nettbutikker. Les anmeldelser hos ReviewsBird.

Viktige elementer

Det er mange elementer som inngår i å velge accessories. Farge er den første viktigste faktoren som er har en stor effekt på utseende. Når du styler tilbehør med antrekket ditt, husk en ting som ikke velger samme farge av begge. For et eksempel - hvis du har på deg svart, rød eller hvit farge i klærne, så ikke prøv den samme fargen på tilbehør som kolliderer. Lær det grunnleggende om primær og sekundær farge. Primær- og sekundærfarger er analoge med hverandre. De fungerer utmerket sammen hvis du matcher dem i samme forhold mellom lys og mørke.

Hvordan velge rett accessories for deg?

Den kjente motedesigneren Oscar De la Renta sa: "En kvinne gjør et antrekk til sitt eget med tilbehør". Viktigheten av tilbehør kan ikke oppsummeres bedre enn dette, og dette er sant for menn og kvinner. Tilbehør forsterker effekten av klærne du bruker. Om de lykkes eller ikke avhenger av stilsansen din, motetrenden på det aktuelle tidspunktet og konteksten. Så hvordan velger du rett accessories? Nedenfor finner du ut hva du burde tenke på innenfor hver kategori!

Vesker

En veske er et veldig viktig motetilbehør. Ingen garderobe er komplett uten en vakker håndveske. Noen vesker går med de fleste antrekk, andre passer mer til bestemte klesstiler. Ikke bare er det en essensiell del av et antrekk, men en veske er også praktisk. Hvis du ber en kvinne velge hennes viktigste tilbehør, vil vesken mest sannsynlig komme på toppen, eller i det minste blant topp tre. Er du ute etter et pent antrekk til middag? Selvfølgelig trenger du en veske som passer med klærne dine! Det finnes så mange forskjellige typer vesker. Uansett hva slags størrelse du ønsker på din veske er det en rekke ting du må ta hensyn til.

Det er alltid best å velge en veske som representerer din stil eller personlighet fordi det er mer sannsynlig at du bruker denne. Ikke kast bort penger på en dyr veske for å følge trender, siden du mest sannsynlig ikke vil bruke den mye, og den vil ende opp med å samle støv hjemme. Når du matcher fargen på vesken til antrekket ditt, bør du vurdere garderoben din og se hvilke farger du bruker mye. Dette er slik at du kan matche vesken med mer enn ett antrekk – noe som gir deg flere alternativer!

Det er ingen faste regler for hva vesken din skal matche, men det er noen vanlige måter å matche vesken din på. Hvis du for eksempel matcher fargen til skoene dine, blir et antrekk mer sammenhengende og lar deg bygge opp tilbehør i en bestemt farge. Du kan også matche vesken til kåpen eller jakken. Dette er en flott match å lage hvis du ønsker å bruke en rekke klær med vesken, da bare jakken og vesken trenger å matche.

Klokker

Når det kommer til styling av klokken din, er det ingen grenser! Du kan style den med omtrent alle typer smykker du ønsker. Men før du begynner å handle armbånd og halskjeder, er det et par ting du må vurdere. Når du kjøper en dameklokke, må du først vurdere hvilken type klokke du vil ha. Det er tre hovedtyper av klokker: sport, kjole og mote. Hver type klokke har sin egen unike stil og funksjoner.

En viktig faktor er spesifikasjonene til klokken. Klokker kommer i en rekke størrelser, fra små til store. Du må velge en størrelse som er behagelig for deg å bruke. En mindre klokke vil være mer egnet hvis du har et lite håndledd. Den siste tingen å vurdere er prisen. Klokker kan variere i pris fra hundrevis av dollar til tusenvis av dollar. Alt avhenger av klokkens merke, stil og funksjoner. Hvis du har et budsjett, kan du finne gode tilbud på dameklokker.

Hvordan kan du kombinere klokker og smykker?

Det første du må vurdere er materialet til klokken. Hvis du har en gull- eller sølvklokke, kan det være lurt å vurdere gull- eller sølvsmykker. Hvis du har en klokke i rustfritt stål, bør du kanskje vurdere smykker i rustfritt stål. Det neste du må vurdere er stilen på klokken. Hvis du har en elegant klokke, bør du kanskje vurdere mer elegante smykker. Hvis du har en uformell klokke, bør du kanskje vurdere mer uformelle smykker. Det siste du må vurdere er prisen. Klokker kan variere i pris fra hundrevis av dollar til tusenvis av dollar. Alt avhenger av klokkens merke, stil og funksjoner. Hvis du har et budsjett, bør du kanskje vurdere rimeligere smykker. Det viktigeste er at klokken og smykkene passer sammen. Noen ganger vil du finne en uforventet match, andre ganger ikke. Realiteten er at det ofte er lett å se om noe passer sammen eller ikke.

Caps

Du har nok hørt folk si "jeg ser ikke bra ut i caps". Det er helt feil. Det handler om størrelsen og stilen på capsen din. Når du har funnet den perfekte passformen, vil den nye capsen fremheve visse deler av ansiktet ditt som vil komplimentere ansiktet ditt. En Caps får deg til å se selvsikker ut, da den hjelper deg med å trekke oppmerksomhet og få deg til å skille deg ut fra mengden. Å bruke en caps vil hjelpe utseendet ditt og det er et enkelt, men flott tilbehør som får deg til å se selvsikker ut. Enten du foretrekker å bruke den som et sporty tilbehør eller et “fashion statement”, vil capsen få deg til å føle deg selvsikker i mengden.

Solbeskyttelse med caps

En av de viktigste fordelene med å bruke en caps er at den kan beskytte øynene dine mot sollys. Takket være capsen din har du solbeskyttelse for øynene dine og mye av ansiktet ditt. Å bruke en caps vil beskytte øynene dine mot solen, slik at du ikke får alvorlige solskader på øynene tidligere enn forventet. Det er bevist at solskader på øynene dine er like alvorlige som solskader på huden din. Soleksponering for øynene kan til og med føre til grå stær senere i livet. Personer som tilbringer mye tid utendørs eller spiller utendørssport har høyere risiko for solskader på øynene. Heldigvis hjelper det å ha på seg en caps for å bekjempe dette problemet.

Belter

Et belte er et tilbehør du bærer rundt midjen. Det kan hjelpe med å stramme linningen på plagget du har på deg. I tillegg kan det holde plagget oppe. Jo lengre overkropp du har, jo lettere er det å bruke belte. Grunnen er at en kort overkropp betyr at det er mindre plass til et belte. Jeans kan enkelt kombineres med belter, enten gjennom belteløkkene med en skjorte eller en annen topp. Det viktigste når du velger et belte er funksjonen. Finn et belte som komplimenterer ditt antrekk. Mange antrekk er komplette uten belter, og det kan i noen tilfeller lønne seg å heller fokusere på å kjøpe formpassende klær, eller eventuelt kjøpe skreddersydde bukser.

Briller

Briller er ikke bare vakre tilbehør, de har også selvsagt en funksjon. Om vi ser på briller som tilbehør i mote, er det en del hensyn å ta. Briller brukes for å korrigere synsproblemer, men kan også komplimentere ditt utseende. De består av en innfatning som holder to glass. Går du til en brillebutikk finner du tusenvis av forskjellige typer innfatninger til brillene dine.

Solbriller

Solbriller er også en type briller. Forskjellen er at disse er beskyttelsesbriller som er ment å beskytte øynene mot ultrafiolette (UV) stråler. Bortsett fra den svært funksjonelle bruken, er solbriller et flott tilbehør som kan endre måten du ser ut på. Vi finner også solbriller med styrke. Dette vil si at du får to funksjoner i et par - både beskyttelse og synskorreksjon. Den generelle tommelfingerregelen er å velge solbriller som har motsatt form som ansiktet ditt. Så hvis du har et firkantet ansikt, se etter avrundede buede rammer, og hvis du har et rundt ansikt, se etter firkantede geometriske rammer. Hjerteformede ansikter passer best til cat-eye-stiler. Uansett er det viktigste at du føler at brillene passer til ditt ansikt.

Smykker

Smykker kan bidra til formaliteten til et antrekk, de kan også bringe interesse og fokus til et enkelt eller nøytralt antrekk, eller bare legge til en fargetone og glans til antrekk som ellers kan være kjedelig. Smykker er tidløse og klassiske, og noe enhver moteentusiast trenger i samlingen sin. Imidlertid kan det vise seg å være vanskelig å pare et bestemt antrekk med de riktige smykkene som bidrar til å forbedre det uten å stjele showet. Så hvordan vet du hva slags smykker du burde velge?

Armbånd

Armbånd er motetilbehør som bæres rundt håndleddet. Forskjellen mellom et armbånd og en armring er at et armring er mer stivt enn et armbånd og er mer sirkulært i formen. Å velge riktig armbånd kan være litt utfordrende siden det finnes mange alternativer. Det er imidlertid alltid greit å ha en kolleksjonen med ulike varianter tilgjengelig, selv om det bare er 2-3 armbånd. Du kan kjøpe dem alle fra bare en av favorittdesignerne dine eller finne individuelle stykker fra hele verden. Det viktigeste er at du opplever at de komplimenterer ditt antrekk.

Halskjeder

Et halskjede er et viktig tilbehør i mote. Halskjeder er tilbehør som bæres rundt halsen. Halskjeder kan være korte eller lange, de kan pares med anheng og medaljonger, eller stå alene. Halskjeder kan være en enkel kjede med et ensomt anheng eller fullt med perler. Det kan være minimalistisk eller kreativt og utformede, laget av plast eller metall. De er et av de viktigste tilbehørene som kan komplimentere helheten til antrekket i kombinasjon med kroppen og ansiktet. Smykker er noe som må samspille med antrekket ditt. Det er viktig at lengden på smykket har en hensikt. Ikke alle antrekk passer med halskjeder. Det kan ofte være fint, men noen ganger kan det virke rotete eller tilfeldig, noe man helst ønsker å unngå når det kommer til mote.

Ringer

Ringer er flotte som tilbehør. Den vanlige gifteringen har sin plass på venstre hånd på ringefingeren for kvinner; Menn bærer gifteringen på høyre hånd. For å finne de beste ringere for deg bør du teste ulike ting. Prøv forskjellige ringer og se hvilke former og stiler som passer best for deg. Til slutt er du den beste dommeren for den perfekte forlovelsesringen for fingeren din. Ringer er også veldig vakre tilbehør selv om du ikke er gift. I såfall har du mye mer frihet med tanke på hva slags finger du ønsker å pynte. Kanskje vil du ha en tommelring? Det viktigste er at du velger en ring som passer med din personlige stil, og at du ikke velger noe som krasjer med det andre tilbehøret du har valgt. Om du for eksempel har et gullsmykke og et gullarmbånd vil det ikke være så lurt å velge ringer i sølv. Det vil passe bedre for antrekket ditt å velge ringer i samme farge som resten av tilbehøret ditt. Det samme gjelder det meste av tilbehør. Du ønsker ikke å blande for mange farger og mønstre, da dette kan oppfattes som rotete.

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid er e-handelsspesialist og forbrukervarekonsulent spesialisert i handelsrett og forbrukeratferd. Hun har erfaring innen leverandørkjederådgivning og produktutvikling, og har jobbet i e-handelsbransjen... Les videre