Slik kan du velge de beste solbriller for deg og dine behov

Mens solbriller først og fremst beskytter øynene mot solens skadelige stråler og andre partikler som kan komme inn i øynene, kan de også forvandle utseendet ditt og gi et flott moteuttrykk på en lys, solrik dag. Å velge stilige briller kan se uanstrengt ut, men det er ikke alltid lett å velge riktig par solbriller for ansiktsform, hårfarge, hudtone og matche det med antrekket ditt! Det kan være lett å velge feil form, farge eller design og ende opp med et par som ikke perfekt utfyller ansiktstrekk og stil.

Det er viktig å vite hva du skal se etter når du skal kjøpe et par solbriller for kvinner eller for menn. Noen av de primære hensynene er ansiktsform, hudtone og hårfarge, samt form, størrelse og farge på selve solbrillene.

Finn ansiktsformen din

Det første trinnet er å identifisere ansiktsformen din, og det er en enkel ting å gjøre! Ta en leppestift eller en annen markør. Hvis du ikke har noen av dem, kan du bruke en såpebit. Stå foran speilet, og spor omrisset av ansiktet ditt på overflaten. Prøv å holde hånden din fra å forville seg. Ta et skritt tilbake og se på formen. Er det et ovalt ansikt, hjerteformet ansikt, firkantet ansikt eller rundt ansikt?

De fleste har en oval ansiktsform. Egenskapene til denne formen inkluderer ofte avrundede hårkanter samt et avrundet kjeveområde. Har du et ovalt ansikt er du heldig, for det betyr at du stort sett kan bruke de fleste solbriller uavhengig av formen på brillene. Se etter en stil som passer til bredden på ansiktet ditt, uten at brillene blir for små eller for store.

Rammen skal være like bred som det bredeste punktet i ansiktet ditt, noe som vil få deg til å se bra ut fra alle vinkler. Se etter rektangulære eller firkantede solbriller. Hvis ansiktet ditt er nesten like høyt som det er bredt, har du et rundt ansikt. Med et rundt ansikt, gå for et par solbriller som oppveier de myke trekk. Vi anbefaler at du går for et par firkantede solbriller, og gjerne litt brede. Det vil få ansiktet ditt til å virke smalere og skape harmoni i ansiktstrekkene dine.

Har du et firkantetansikt? Hvis du har et mer markert kjeveområde enn vanlig, er ansiktet ditt firkantet. Et markert ansikt vil se bra ut med solbriller som myker opp kantene. Noen firkantede ansikter kan bære tunge rammer, mens tynne rammer kan være bedre for andre. Det er forskjeller i firkantede ansiktsformer, men de har en del likhetstrekk som fører til at de ender opp i samme kategori.

Med en hjerteformetansiktsform, som er mer trekantet, kan du med fordel velge et par solbriller med myke former. Det vil skape et litt bredere kjeveområde, og du vil dermed skape harmoni mellom din smale kjeve og dine litt bredere kinnbein og panne. Solbriller med en kraftig og myk innfatning vil myke opp ansiktslinjene dine. Populære butikker for solbriller inkluderer Asos, bonprix og Ivrose. Om du er usikker på om du kan stole på disse butikkene burde du ta en titt på kundeanmeldelsene hos ReviewsBird!

Solbriller med styrke

Om du velger å kjøpe solbriller med styrke, får du et to-i-ett-brillepar. Forbedret syn i dagslys er en av de største fordelene. Folk synes vanligvis det er utfordrende å bruke briller når de er ute, men de kan nå gå for et bedre alternativ. Reseptbelagte solbriller kan også se stilige ut. Samtidig gir de klart syn og beskytter øynene mot skadelige lysstråler. Disse brillene gir faktisk mye bedre syn enn vanlige solbriller. De skadelige solstrålene kan skade øynene dine, reseptbelagtesolbriller vil ikke bare gi deg klart syn, men også beskytte øynene dine mot ultrafiolett stråling fra solen.

Du blir også beskyttet mot irriterende gjenskinn og refleksjoner. I tillegg til å tilby 100 % UV-beskyttelse, reduserer reseptbelagte solbriller også irritasjonen av refleksjoner som distraherer synet. Solbriller unngår at lyset spretter tilbake på brillene og påvirker synet. Den eliminerer refleksjonen som genereres fra sollys, strålelys, snø eller vann. Du kan velge rammer som passer ditt ansikt. Reseptbelagte solbriller gir deg friheten til å velge din egen stil, det er ingen begrensninger siden de nyeste brillene nå er tilgjengelige i en rekke alternativer. Reseptbelagte solbriller med flygerstil er best ettersom de er komfortable og gir klart syn i alle retninger. Mange vil si det er et bedre alternativ enn kontaktlinser. Solbriller vil også passe sammen med andre accessories. Er du en klokke dame? Liker du å bruke caps? Kanskje en matchende klokke eller et hodeplagg er noe som vil være prikken over i'en for antrekket ditt!

Reseptbelagte solbriller

er ofte mer praktisk for de som vanligvis er avhengig av briller med styrke eller linser. Det er ikke nødvendig å bruke kontaktlinser og solbriller sammen når du går ut, reseptbelagte solbriller alene kan tilby deg fordelene med både klart syn og UV-beskyttelse. Med reseptbelagte solbriller kan du også beskytte øynene dine fra støv og bakterier. Om du ofte oppholder deg steder med mye sol, bli smittet fra fremmede materialer som bakterier, støv og andre skadelige partikler. Solbriller med styrke er et populært valg. Rayban solbriller, Gucci solbriller og Oakley solbriller er også veldig populære.

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid er e-handelsspesialist og forbrukervarekonsulent spesialisert i handelsrett og forbrukeratferd. Hun har erfaring innen leverandørkjederådgivning og produktutvikling, og har jobbet i e-handelsbransjen... Les videre