På tide med en ny klokke? Utforsk den store klokkeverden!

Å bli kjent med klokkeverden kan virke overveldende i begynnelsen. Hvordan er de forskjellige mekanismene og klokkestilene? Hva med de mest kjente merkene? Hva står de for, og hva er prislappen deres? Hvis du kan null om klokker, og du har stilt deg selv slike spørsmål før, er denne artikkelen skapt for deg. Vi vil hjelpe deg med å finne ut hvordan du kan finne en klokke som passer dine behov.

Hva slags form passer best?

Det er viktig å tenke på hva slags stil du ønsker for din klokke. Den klassiske formen er som vi alle vet rund, men noen foretrekker den mer dristige, muligens mer "maskuline" firkantede klokken. Rektangulære klokker kan være veldig elegante, mens klokker i kurvede eller andre ekstraordinære former også kan være mye moro, og absolutt skille seg ut med unike former. De forskjellige klokketypene kan variere fra hverdagsklokker, til mer funksjonelle sportsklokker med en rekke ulike funksjoner. Aktive mennesker på farten har en tendens til å favorisere disse to typene klokker.

Sportsklokke eller pynteklokke?

Dette er et dilemma du kanskje vil møte under jakten på din neste klokke. Eller kanskje du allerede vet hva du er ute etter? Om ikke er det et par ting du burde vite. Sportsklokker vil ofte ha en større “skjerm”. Dette er for enkel lesing, og er foretrukket av sporty, fysisk aktive mennesker. En Garmin klokke eller Polar klokke er eksempler på dette. Slike klokker er også kjent under navnet “smartwatch”, da de har en rekke ulike funksjoner. På den andre siden kan pynteklokker eller formelle klokker ofte inneholde gull eller platina, diamanter, perler, safirer og andre edelstener eller halvedelstener, og er vanligvis langt mer formelle og kan være kostbare og eksklusive i sitt design. Urskivedekorasjoner har en tendens til å være vakrere og utsmykkede i disse klokkene, veldig ofte med perlemoreffekter, som kan være veldig fengende og gi klokken en patina av eleganse. Disse mer eksklusive klokkene blir heller ikke overraskende referert til som formelle klokker. Til slutt er det moteklokker (også noen ganger kalt dresswatches), som har en tendens til å være trendy og ofte utgitt av kjente high fashion-merker. Disse klokkene kan være både til uformell/daglig bruk og mer kledelige, formelle anledninger. Vekten med disse klokkene er på trendiness, visuell appell og merkenavngjenkjenning.

Hva slags stropp burde du velge?

Det finnes mange typer stropper å velge mellom. Siden de fleste generelt foretrekker ulike antrekk, er det anbefalt at du enten har flere klokker, eller har utskiftbare stropper for å passe flere situasjoner. Skinnstropper kan være et elegant valg. Fargen på lærremmene til klokkene dine bør matche de andre elementene i antrekkene dine. Har du for eksempel en sort skinnveske eller sorte høye hæler, er det ingen tvil om at du bør velge en svart lærreim til klokken. Du finner stropper i mange ulike størrelser og farger. Det beste vil være om du ser etter et par som kan passe til mange av klærene du eier. På den måten blir den samme klokken veldig allsidig, uten at det blir for dyrt. Du kan ofte kombinere klokken din med andre Accessories, som smykker og vekser.

Kvarts eller Mekanisk klokke?

Ved kjøp av en hvilken som helst klokke, er en av de første tingene å bestemme seg for om du skal gå for mekanisk eller kvarts. Et mekanisk urverk innebærer presis konstruksjon og er mest vanlig hos klokker slik vi tradisjonelt kjenner dem. De kan imidlertid tape tid og er ikke like presise som en kvartsklokke. Slike klokker er en innovasjon som tok urmakerverdenen med storm på 1970-tallet. Kvartsklokker er faktisk mer praktiske, pålitelige, koster vanligvis mindre og krever mindre vedlikehold. Imidlertid fortsetter mange mennesker i dag å velge klokker med et mekanisk urverk, på grunn av deres appell, samt tradisjon og håndverk som ligger bak. Et ur kan bli laget på begge måtene uten at det har noe å si for kvaliteten. Vi finner gode klokker av begge varianter, som er grunnen til at de begge er i bruk i dag. Om du er på utkikk etter en ny klokke kan du kjøpe det hos Zalando. Andre populære butikker er Ssense og Asos. Om du er usikker på hva slags butikk du kan stole på, anbefaler vi at du leser gjennom anmeldelser hos ReviewsBird!

Fargerike klokker

Fargen på en klokke kan være svært viktig for brukeren. For eksempel, kan en hvit klokke se bedre ut på en kvinne med lys hudfarge eller på en som ofte har på seg lyse klær. Svarte klokker, derimot, komplementerer mørkere eller solbrun hud, så vel som kvinner med dristigere fysiske egenskaper. En mer nøytral tone, som sølv eller beige, kan gå bra med en rekke forskjellige hudtoner og fysiske egenskaper hos kvinner. Gull og platina har også en tendens til å være ganske allsidig i denne forbindelsen - noe som er like greit, med tanke på hvor mange dyre klokker som kommer i disse fargene! Disse fargene har imidlertid en tendens til å være mer subtile og milde enn de mer "ekstreme" fargene som svart og hvitt, for ikke å nevne enda mer dominerende farger som rødt, rosa og blått. Farge er veldig personlig, til og med følelsesmessig og stemningsrelatert – noe mange kvinner er godt klar over. Det er derfor det er viktig å ha en intensjon bak valget av farge. Passer kokken sammen med klærene du pleier å gå med? Komplimenterer den utseenet ditt?

En klokke har sin skjønnhet, og det er greit å se på en klokke som et tilbehør. Å kjøpe en klokke for et bestemt utseende eller til og med for et bestemt antrekk eller arrangement er helt akseptabelt, hvis det er din hensikt, og noe du ønsker å prioritere. Tross alt er tilbehør det en viktig del av antrekket, og utgjør en stor forskjell. Fine luksusklokker bør ikke være noe unntak. En vakker klokke, enten den er unik eller minimalistisk, kan skape et særegent utseende for brukeren.

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid er e-handelsspesialist og forbrukervarekonsulent spesialisert i handelsrett og forbrukeratferd. Hun har erfaring innen leverandørkjederådgivning og produktutvikling, og har jobbet i e-handelsbransjen... Les videre