Tørketrommel: ulike modeller og tips for de som alltid har det travelt

Selv om det ikke er nødvendig, er en tørketrommel en gave fra himmelen hvis du har en stor familie som kommer gjennom mye klesvask hver uke, eller hvis du ikke har plass til å henge opp tøyet til tørk. Det er faktisk en av de beste hvitevarene du kan kjøpe deg, og hos ReviewsBird kan du få hjelpen du behøver!

De fleste modellene har også den nyeste sensorteknologien. Disse sensorene, som finnes inne i trommelen, oppdager mengden fuktighet i trommelen og skreddersyr automatisk programmet og lengden på syklusen basert på sensoravlesningen. Sensorene bidrar til å redusere tørketidene, og gir større energieffektivitet og sparer tid.

Før du kjøper en ny tørketrommel

Tenk på hvor tørketrommelen din skal sitte. Det trenger ikke å være på kjøkkenet, det kan være i vaskerommet, sammen med vaskemaskin, eller til og med et ekstra rom. Bare sørg for at rommet er godt ventilert.

Frittstående tørketromler: En frittstående tørketrommel gir mest fleksibilitet hvis du vil ha muligheten til å flytte den fra ett sted til et annet. Standardmål bør passe under de fleste kjøkkenbenkeplater i en høyde på 85cm og en bredde og dybde på 60cm.

Integrerte tørketromler: Disse maskinene er designet for å installeres i en kjøkkenenhet og gjemt bak en dør som passer til dine andre skap. Denne typen kan være dyrere og litt mindre enn frittstående maskiner, med samme høyde og bredde som frittstående, men mindre dybde, på 53 cm.

Halvintegrerte tørketromler: Disse kan også koste mer enn frittstående modeller. Kontrollpanelet er synlig, mens tørketrommelen er skjult bak en dør. Du trenger et dørpanel fra kjøkkenleverandøren din for å matche kjøkkenenhetene dine.

Mange av disse kan du finne i butikker som ComputerSalg og Elkjøp, to gode butikker for dette!

Det er tre typer tørketrommel å velge mellom:

Kondensator

Med kondensatorer trenger du ikke koble eksosslangen gjennom en ventil til utsiden, og disse tørketromlene kan plasseres hvor som helst i hjemmet ditt som er godt ventilert. De fungerer ved å kondensere dampen inne i maskinen og gjøre den om til vann. Dette samles i en avtakbar beholder eller reservoar. Beholderne trekkes enkelt ut og kan tømmes i vasken når de er fulle. De fleste maskiner vil ha en indikatorlampe for å fortelle deg når beholderen må tømmes.

Varmepumpe

De nyeste varmepumpedrevne modellene bruker smart teknologi for å tørke tøyet ditt ved å bruke varm luft til å trekke ut vann fra lasten, som deretter fordamper i en tank. Disse pleier å være de dyreste modellene med de mest sofistikerte funksjonene. Varmepumpetørkere er også mer energieffektive enn de andre typene.

Hva du bør vurdere før du kjøper en tørketrommel

Det er mange nettbutikker som selger elektronikk som dette, hvor man har blant annet CDON og Netonnet når man vil tørke klær på best mulig måte, også om du er ute etter en liten tørketrommel. Se bare nedenfor for visse forslag!

Sensorteknologi

Tørketrommel har alltid vært sett på som apparater som bruker mye energi. Merkene som produserer dem har forsøkt å løse dette ved å lage sensorer. Disse sensorene overvåker fuktigheten i trommelen gjennom hele syklusen og stopper tørketrommelen så snart tøyet er tørt, noe som sparer deg for tid og penger. På test fant vi at på noen modeller kom tøyet fortsatt ut litt fuktig. Mens tørketromler med sensorer generelt er dyrere, bør de hjelpe deg med å spare driftskostnader når de fungerer bra i det lange løp.

Manuelle og tidsstyrte tørketromler

Disse er generelt billigere enn sensortørkere, men du må programmere maskinen selv og kan finne ut at du tørker lasten lenger enn nødvendig. Overtørking av tøy kan legge til ekstra kostnader på strømregningen og skade klærne dine.

Programmering

Tørketrommel er enkel å betjene. Det er to hovedtyper: manuell og sensor. Manuelle modeller har minst to eller tre innstillinger: bomull, syntetisk og delikat. Sensortørkere har vanligvis flere programmer, slik at du kan velge den mest passende innstillingen. Husk at på samme måte som oppvaskmaskin, så er også tørketrommel symbol på selve maskinen, som du kan få hjelp fra.

De fleste tørketromler vil ha tre tørrhetsgrader for både bomull og syntetiske innstillinger:

  • Stryketørt: Denne innstillingen etterlater tøyet litt fuktig, for å gjøre det enklere å stryke – du må stryke så snart syklusen er ferdig
  • Skaptørt: Denne innstillingen sørger for at tøyet er tørt nok til å legges vekk når syklusen er avsluttet, som når man bruker tørkeskap
  • Ekstra tørr: Dette er best for større gjenstander som dyner eller puter da det sørger for at alt er helt tørt.
Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid er e-handelsspesialist og forbrukervarekonsulent spesialisert i handelsrett og forbrukeratferd. Hun har erfaring innen leverandørkjederådgivning og produktutvikling, og har jobbet i e-handelsbransjen... Les videre