Fremhev stilen din med smykker som passer akkurat deg!

Smykker er avgjørende for et antrekk. Riktige smykker kan bringe et helt antrekk sammen, og komplementere både fargen og stilen. På samme måte kan feil smykker ødelegge et ellers vakkert utseende. Dårlige smykker kan enkelt få et antrekk til å se klønete ut. Det kan gjøre arbeidsantrekket ditt uprofesjonelt og potensielt gi et dårlig inntrykk av deg. Den fantastiske cocktailkjolen din kan se klønete ut når den kombineres med feil plagg. Det er derfor det er viktig å lære hvordan man kan velge rett accessories for ditt antrekk til enhver anledning! Derfor har vi samlet sammen noen nyttige tips for å hjelpe deg ta riktige valg!

Tenk på anledningen

Som med ethvert antrekk du velger, bør du vurdere anledningen når du velger smykkene dine. Det er noen stykker som er for enkle for formelle arrangementer, og noen stykker som er altfor ekstravagante for hverdagsbruk. Når du matcher smykkene dine, vil anledningen avgjøre hvilke stykker du velger ut. Hvis du kler deg ut til en begivenhet som et bryllup, et cocktailparty eller en datekveld, er stykker som er elegante og formelle det du bør velge. Hverdagsantrekk krever smykker som er litt mindre fancy. Det er her du kan leke med ulike trender og eksperimentere med stiler. Et tilbakelent antrekk med jeans og en t-skjorte tåler mye mer lekne smykketyper.

Tenk på halsområdet

Når det kommer til halskjeder, bør du være oppmerksom på halsområdet på topper og kjoler. Ideelt sett vil disse to samspille uten at det ene overskygger den andre. Feil kjede som kolliderer med toppen din kan skape en dissonans som ødelegger hele utseendet. Som en tommelfingerregel bør halskjedet ditt stoppe noen centimeter over der halsen starter. Lengre halskjeder ser best ut med utringninger som ikke er kompliserte, og har lite detaljer og funksjoner. Jo mer hud du viser, jo mer komplekst kan kjedet ditt være.

Definer stilen din

Måten du definerer klesstilen din på kan også brukes til smykkene dine. Hvis det er en viss estetikk du liker å følge, kan det gjøre det mye enklere å kjøpe smykker. Så hvordan definerer du måten du kler deg på? Er klærne edgy med mye sort og skinn? Eller kler du deg mer sofistikert med enkle linjer og rene, polerte plagg? Eller kanskje du liker en tilbakelent stil med boho-påvirkninger, med jeans og spesielle topper? Hvis du kan definere måten du kler deg på i beskrivende ord, vil det gjøre det mye enklere å finne smykker som matcher. Noen med et mer edgy utseende kan velge halskjeder med flere lag, mye metall og muligens noen dristige øredobber. Mens et sofistikert utseende kan bruke klassiske stykker.

Og hvis du er en som liker å prøve ut massevis av forskjellige stiler, kan det fortsatt hjelpe å kategorisere smykkene dine. Du vil ha ting du vet fungerer for en viss estetikk. Men når du vil være litt vill og blande stiler, vet du fortsatt hvilke biter du skal ta.

Finn hudtonen din

Hudtonen din er kanskje ikke en del av antrekket ditt, men det spiller fortsatt en rolle i å få en til å se bra ut. Du har sannsynligvis allerede farger du ikke liker å bruke, eller du synes ikke komplimenterer deg. Kanskje rosa gir deg en døll look, eller oransje er for drastisk for deg. Akkurat som fargen på klærne dine kan få hudtonen din til å se bra ut, kan smykker komplimentere deg også.

Kaldere hudtoner passer godt sammen med hvitt, gull og sølv. Juveltoner som rød, lilla og blå komplimenterer også kjøligere toner. Gull passer best med varmere toner og skiller seg ut fra mørkere hår. Gule, oransje og grønne farger er optimale for varme toner. Nøytrale hudtoner passer godt sammen med både gull og sølv og de fleste edelstensfarger. Dette betyr ikke at du ikke kan bruke den andre. Det betyr bare at gull og sølv fremhever og utfyller to forskjellige toner. Hva passer best til din hud? Kanskje et sølvsmykke eller gullsmykke? Vil du kombinere halskjedet ditt med en ring? En gullring, eller kanskje en diamantring? Du kan finne en rekke accessories hos Ssense, bonprix, Ivrose og andre nettbutikker. Les anmeldelser hos ReviewsBird!

Velg et fokus

For å få antrekket ditt til å se gjennomtenkt ut, er det best å velge ett enkelt fokuspunkt. Å pare flere dristige deler kan få antrekket ditt til å se forhastet og tilfeldig ut. Og smykkene dine kan overvelde utseendet ditt i stedet for å komplementere det. Tenk på de viktigste smykketypene dine, øredobber, halskjeder, solbriller, armbånd og ringer. Kanskje du er en klokke dame? Med hvert antrekk bør du velge en eller maksimalt to kategorier hvor smykket regnes som “statement pieces”. Hvis du velger to statement-stykker, er det best å spre dem ut. Dette betyr at du bør unngå å bruke et par statement-øreringer og et dristig kjede. Du vil overvelde den øverste delen av antrekket ditt, og la underdelen føles ubalansert. Prøv heller et par dristige øredobber med et enkelt halskjede. Hvis du vil ha to deler, er dristige øredobber best kombinert med et større armbånd og ringer. Det burde være ett stykke som skiller seg ut og andre smykker som utfyller fokuspunktet.

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid er e-handelsspesialist og forbrukervarekonsulent spesialisert i handelsrett og forbrukeratferd. Hun har erfaring innen leverandørkjederådgivning og produktutvikling, og har jobbet i e-handelsbransjen... Les videre