Hvordan lage pommes frites i en airfryer

Hvordan lage pommes frites i en airfryer
Nettbutikker

Hvis du leter etter et enkelt tilbehør å kombinere med veggieburgerne dine denne helgen, er disse pommes fritesene perfekt for deg! Jeg vet det, jeg vet det. Når det gjelder grilling av kjøttstykker foretrekker jeg vanligvis salater eller maiskolber, men noen ganger får jeg trangen til en salt, knasende matbit som selv den beste sommersalaten ikke kan tilfredsstille. Det er der disse airfryer pommes fritesene kommer inn. Du trenger bare et lett dryss olje for å lage sprø pommes frites i airfryer. Som et resultat er disse pommes fritesene langt sunnere enn gjennomsnittet.

Dette er gode nyheter for meg og partneren min, fordi vi har laget (og spist) airfryer pommes frites på repetisjon i det siste. De krever bare 3 grunnleggende ingredienser, og de er ferdig på kort tid. Ferske ut av airfryeren er de varme, sprø og helt vanedannende. Prøv dem en gang, så blir du hekta. På ReviewsBird kan du lese spennende artikler om mat og drikke og finne forhandlere der du kan bestille på nett.

Hvordan lage Air Fryer pommes frites

Når du er klar til å lage mat, må du gjøre dette:

Først må du kutte potetene dine. Prøv å kutt dem i lik størrelse, ca 1/4 tommers tykk. På den måten vil de blir ferdig på samme tid. Jeg anbefaler å ikke skrelle potetene dine - skinnet vil hjelpe dem til å bli enda sprøere når de stekes. Etter å ha kuttet potetene i mindre biter blander du dem sammen med olivenolje og salt.

Stek deretter den første porsjonen. Fordel de kuttede potetene i et enkelt lag i airfryerkurven med litt plass mellom hver. Ikke stapp dem inn! Avstanden gjør at den varme luften kommer i kontakt med alle sider av pommes fritesene, noe som gjør dem gyllenbrune og sprø. Luftstek dem på 380 grader i 12 til 15 minutter, snu dem halvveis. Ta dem ut når de er sprø og brune ved kantene.

Gjenta med de resterende potetene og stek så mange partier som nødvendig for å gi dem nok plass i kurven.

Rist dem underveis! Når du er ferdig med å lage den siste porsjonen, legger du alle pommes fritesene tilbake i airfryerkurven (du trenger ikke å bekymre deg for et enkelt lag denne gangen) og steker dem i 1 til 2 minutter for å varme opp de forrige partiene. Når alle airfryer pommes fritesene er varme kan du ta dem ut og servere dem!

Beste tips om Air Fryer pommes frites

Arbeid i partier. Det er viktig at du fordeler potetene i et enkelt lag i airfryerkurven og at du lar det være avstand mellom hvert lag. Hvis de er for overfylte, vil potetene bli dampet inne i airfryeren og de blir ikke sprø. For å gi dem tilstrekkelig plass, må du mest sannsynlig jobbe i partier. Når jeg bruker 2 rødbrune poteter, steker jeg 3 omganger med pommes frites.

Ikke sprø ennå? Fortsett å stek! Den nøyaktige timingen vil variere avhengig av din spesifikke airfryer. Jeg anbefaler at du sjekker ditt første parti etter rundt 12 minutter og justerer timingen din basert på hvordan de ser ut da. Hvis de fortsatt ikke er sprø, fortsett å stek til de blir slik du ønsker dem.

Når det gjelder sluttresultatet er smak viktigere enn utseende. Jeg har oppdaget at airfryer pommes frites begynner å se ferdig ut før de faktisk er ferdige. Smak på en fra hvert parti for å være sikker på at den er myk på innsiden og sprø på utsiden før du går videre til et nytt parti.

Rist alle til slutt. Fordi du må jobbe i partier, må noen av pommes fritesene sitte litt før du er ferdig med å lage mat. Ingen liker kalde, gjennomvåte pommes frites, så kast alle pommes fritesene i airfryeren sammen (ingen grunn til å bekymre deg for plass denne gangen) i 1 til 2 minutter før du spiser. Dette raske trinnet vil varme opp pommes frites fra de forrige partiene og gjøre dem perfekte og sprø. Deilig! For flere oppskrifter eller mer inspirasjon til måltider kan du gå til Bakeren og Kokken, Rema 1000 eller Godtlevert.

Forslag til servering av Air Fryer pommes frites

Airfryer best i test pommes frites er super morsom matbit eller forrett. Bare server dem med salt og pepper, eller pynt dem med friske urter, chilipulver, hvitløkspulver eller løkpulver. De er også fantastiske med dip saus! Jeg elsker de med ketchup og sennep, men de er velsmakende med mer utradisjonelle valg som chipotle saus, chimichurri eller vegansk ost.

Selvfølgelig er disse airfryer pommes fritesene også et flott tilbehør. Par dem med en av disse airfryer oppskriftene for et morsomt, deilig måltid:

- Beste Veggie Burger
- Portobello sopp burger
- Svart bønneburger
- Sprø blomkål Po' Boy Sandwich
- BBQ Jackfruit sandwich

Mer Nettbutikker