Hvordan lage pommes frites i en airfryer

For deg som leter etter det perfekte tilbehøret for veggieburger, så fant vi de beste pommes frits for deg. Ja, det er ingen tvil at grilla maiskolber og salater går fantastisk sammen med burger, men i blant ønsker man den fantastiske knasende potet-klassikeren. Den er også ekstra fristende med tanke på hvor lite ingredienser du trenger og hvor lite tid du tar. Og alt du trenger er en airfryer, et lett dryss av olje og ditt favoritt krydder. Som resultat får du deilige og sprø fries, som er typisk litt sunnere enn de du får frityrkokt og hjemmelaget mat smaker alltid bedre. Nå er du nesten klar til å nyte burgeren din!

Typisk vil pommes frites kreve bare 3 grunnleggende ingredienser, og de er ferdig på kort tid. Ferske ut av airfryeren er de varme, sprø og helt vanedannende. Prøv dem en gang, så blir du hekta. På ReviewsBird kan du lese spennende artikler om mat og drikke og finne forhandlere der du kan bestille på nett.

Hvordan lage Air Fryer pommes frites

Først må vaske potetene dine grundig og kutte de. Prøv å kutt dem i lik størrelse, ca 1/4 tommers tykk. På den måten vil de bli kokt jevnt og er ferdige på samme tid. Du kan la være å skrelle potetene, ikke bare sparer det tid, men også gir en fantastisk gyllen og sprø resultat. Legg potetbitene i airfryeren for 12 - 15 minutter på ca 190 grader. Husk å riste og snu på potetene i ny og ne. Og når du tar de ut, kan du nyte sprø og bruke frites .

Må du lage flere en en porsjon, men airfryeren tillater kun et mindre antall om gangen? Ingen problem, du kan forberede flere porsjoner etter hverandre, og når alle er ferdige, kan du legge alle dine fries tilbake i airfryer kurven og la de steke for 1-2 minutter. Dette vil varme opp porsjonene du har tilberedt i begynnelsen som kanskje er allerede litt kalde nå. Og vipps, så har du ferske hjemmelagede pommes frites for burgerfesten din.

Beste tips om Air Fryer pommes frites

Husk at kvantitet vil påvirke kvalitet når det gjelder airfryers. Det er derfor lurt å være tålmodig og lage mindre om gangen. Pass på at det er nok avstand mellom bitene, slik at alle de har en mulighet til å få jevn dekning av varm luft. Lager du for mange på en gang, vil det alltid være noen som blir halvkokte, myke og bløte. Skal du bruke 2 rødbrune poteter, for eksempel, bør du prøve å få til tre omganger.

Vi vet at alle airfryers og poteter er forskjellige og det er lurt å ha det i tankene når du tilbereder maten. Ikke stol 100% på alle oppskrifter, noen ganger trenger enkelte varer mer eller mindre tid. Derfor er det lurt å følge med på prosessen. Om airfryeren piper ferdig og potetene er ikke sprø ennå, bare gi de litt mer tid og fortsett å stek til ønsket resultat.

Når det gjelder sluttresultatet er smak viktigere enn utseende. I blant ser potetene ferdige ut uten å være det. Derfor kan du fort gi retten din en smaksprøve og basert på den kan du bestemme selv om du er fornøyd med resultatet ennå eller ikke.

Som nevnt tidligere, lager du flere partier, kan du lett varme opp alle til slutt. Deilig! For flere oppskrifter eller mer inspirasjon til måltider kan du gå til Bakeren og Kokken, Rema 1000 eller Godtlevert.

Forslag til servering av Air Fryer pommes frites

Airfryer best i test pommes frites er super morsom matbit eller forrett. Bare server dem med salt og pepper, eller pynt dem med friske urter, chilipulver, paprikapulver, hvitløkspulver eller løkpulver. De er også fantastiske med dip saus og fersk dill! Som saus kan du prøve ketchup og sennep, men de er velsmakende med mer utradisjonelle valg som chipotle saus, chimichurri eller vegansk ost.

Selvfølgelig er disse airfryer pommes fritesene også et flott tilbehør. Par dem med en av disse airfryer oppskriftene for et morsomt, deilig måltid:

- Beste Veggie Burger
- Portobello sopp burger
- Svart bønneburger
- Sprø blomkål Po' Boy Sandwich
- BBQ Jackfruit sandwich

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid er e-handelsspesialist og forbrukervarekonsulent spesialisert i handelsrett og forbrukeratferd. Hun har erfaring innen leverandørkjederådgivning og produktutvikling, og har jobbet i e-handelsbransjen... Les videre