Hvilken mikrobølgeovn er best for å lage et raskt og enkelt måltid?

Hvis du trodde oppvarming, grilling og grunnleggende baking var den eneste oppgaven en mikrobølgeovn kunne utføre, så bruker du apparatet for lite og er ikke klar over nytten. Det lille apparatet kan hjelpe deg med å få perfekte posjerte egg, varme opp gammelt brød, riste nøtter og krydder og gjøre mye mer. Les vår artikkel, og gjerne hos ReviewsBird også, hvor du får enda mer hjelp!

Hvis du er på markedet for å kjøpe en ny mikroovn, integrert mikrobølgeovn eller annet, har du sannsynligvis nå forstått at utvalget av modeller og alternativer kan være forvirrende. Hva er den beste størrelsen og strømkapasiteten for dine behov? Hvordan skiller en konveksjonsovn seg fra en konvensjonell mikrobølgeovn?

Mikrobølger kombinerer hastighet med allsidighet og teknologi for å skape et smart kjøkkenapparat, i en rekke stiler og farger. Med nettbutikker som ComputerSalg, Bakeren og Kokken, og Elkjøp så finner du i hvert fall hva du trenger!

Typer mikrobølgeovn

Den mest utfordrende delen av å kjøpe en mikrobølgeovn er å velge hvilken mikrobølgeovn du skal kjøpe. Det finnes tre typer mikrobølgeovner på markedet.

Grill Mikrobølgeovn

Grill Mikrobølgeovner leveres med flere ekstra grilltilbehør. De egner seg best til å grille kjøtt og myke grønnsaker.

Funksjoner til grillmikrobølgeovn:

Grillmikrobølgeovner kan brukes til enkel matlaging, som å lage popcorn, koke ris eller pasta, eller brygge melk, kaffe eller te. De kan også varme opp mat og drikke, samt tine opp mat.

Solo mikrobølgeovn

Solo mikrobølgeovner er inngangsmodeller i kategorien mikrobølgeovn for enkel matlaging. Disse er ideelle for gjenoppvarming og enkel matlaging.

Funksjoner til Solo mikrobølgeovn:

En solo mikrobølgeovn er en mer grunnleggende mikrobølgeovn. Den er flott for jevn oppvarming, matlaging og tining, men kan ikke grille eller bake. For noens grunnleggende mikrobølgebehov vil en solo-mikrobølgeovn fungere, men den har ingen spesielle funksjoner. Du kan også bare bruke mikrobølgesikkert glass eller plast i en solo-mikroovn.

Konveksjon Mikrobølgeovn

Konveksjonsmikrobølgeovner har en vifte og et varmeelement som skaper luftstrømningsmønstre inne i din mikro. Disse er ideelle for grilling og baking.

Funksjoner til konveksjonsmikrobølgeovn:

En konveksjonsmikrobølge kan utføre alle funksjonene til en solo-mikrobølge, men har også tilleggsfunksjoner. Konveksjonsmikrobølger kan grille, bake, steke, brune og til og med sprø mat. Hvis du stoler på mikrobølgeovnen din for mer enn bare enkel oppvarming, er konveksjonsalternativet noe for deg. Imidlertid har disse modellene en tendens til å være dyrere enn de andre alternativene.

Funksjoner i mikrobølgeovn

Her er noen av de vanlige funksjonene du bør se etter når du kjøper en mikrobølgeovn til deg selv:

Strømforbruk

Nesten mikrobølgeovner kommer med en effektinnstilling, jo høyere spenning, jo mer effektiv og raskere vil den være. Hvis du tilbereder tunge matvarer eller i store mengder, bør du vurdere å velge en kraftigere mikrobølgeovn. Hvis du tilbereder mat bare for en eller to personer, er en mindre kraftig mikrobølgeovn nok.

Med elektronikk er det alltid viktig å tenke på strømforbruket, spesielt med hvordan prisene er i dag. Det gjelder ikke bare for hvitevarer som mikrobølgeovn, men også for oppvaskmaskin, eller vaskemaskin for den del!

Auto Cook

Hvis du er noen som ønsker å forenkle matlagingen, er en mikrobølgeovn med et automatisk kokealternativ det du trenger. Low-end har normalt ikke denne funksjonen. I slike mikrobølgeovner trenger du ikke stille inn tid og effektkonfigurasjon, alt du trenger å gjøre er å spesifisere type tallerken, det er det.

Tine

Det er en mikrobølgefunksjon som er spesialisert på oppvarming av frossen mat.

Barnesikring

Hvis du har barn hjemme, kan det skje ulykker der de legger hendene i mikrobølgeovnen. Så disse har barnesikring. Vanligvis er denne barnesikringen tilrettelagt ved hjelp av kode som fungerer som et passord for å låse opp.

Forvarm

Før du begynner å lage mat og følger oppskriftene, må ovnen ha en viss temperatur. Så du må slå på mikrobølgeovnen og vente en stund til den er varm eller nådd ønsket temperatur, og denne prosessen kalles forvarming.

Timer

Lar deg konfigurere tilberedningstiden. Du kan angi hvor lenge mikrobølgeovnen skal fungere fra 30 sekunder til 10 minutter. Avhengig av paneltypen, enten med knotten eller med LCD-berøring, kan du spesifisere varigheten av tilberedningen.

Paneltyper

Det er tre typer kontrollpaneltyper, nemlig Mechanical, Tact Dial Type, Fjærtouch. Mekanisk, Tact Dial kommer vanligvis i lavprismodeller og kan håndtere røff bruk. Feather Touch-paneler legger til designen til mikrobølgeovnen din. Den kan føle fingrene dine, akkurat som en telefon med berøringsskjerm. Feather Touch kommer vanligvis i en high-end modell.

Mikrobølgeovn tilbehør

Nettbutikker er fulle av forskjellig mikrobølgeovntilbehør, inkludert mikrobølgeovnshansker, mikrobølgeovnsikre kokekar, kasseroller, boller, kar, mikrobølgeovnstativ for å montere på veggen i tilfelle du ikke har nok plass på kjøkkeninstrumentbordet. Mikrobølgeovnsdeksel er også nyttig å dekke hvis mikrobølgeovnen brukes sjelden. 24shop.no er en flott butikk for dette, som du virkelig bør ta en titt på!

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid er e-handelsspesialist og forbrukervarekonsulent spesialisert i handelsrett og forbrukeratferd. Hun har erfaring innen leverandørkjederådgivning og produktutvikling, og har jobbet i e-handelsbransjen... Les videre