Hvilken komfyr der ute er best for deg, kjøkkenet og middagen?

Det er mye å tenke på ved å kjøpe nye hvitevarer til hjemmet, spesielt komfyren. Det er jo den som skal lage maten din, og gjøre den god. Les vår artikkel her, og ta en titt hos ReviewsBird for å se hva kunder om alle nettbutikkene sier også! Da får du definitivt hjelpen du behøver!

Enten du skal pusse opp kjøkkenet ditt eller skifte ut gamle hvitevarer, er komfyrer og ovner avgjørende. Avhengig av boareal og personlige behov, kan du velge mellom en frittstående komfyr, innebygde enkelt- eller doble ovner, eller hvis du trenger ekstra kokeplater eller ekstra ovner, kan en komfyr, og gasskomfyr være det rette valget for deg.

Enkeltovner

Enkeltovner er et godt valg hvis det er trangt om plassen, hvis du pleier å lage mat i en eller to eller ikke bruker for mye tid på matlaging. Enkeltovner er ca. 60 cm høye og kan stikkes under benken eller i øyehøyde. Husk imidlertid at du ikke kan lage mat og bruke grillen samtidig.

Dette kan du finne ofte i butikker som Whiteaway, som har full kontroll, men da bør du også kjøpe til en ventilator! CDON er også en du bør ta en titt på!

Doble ovner

For familiematlaging og underholdning kan en dobbel ovn være et bedre valg. Disse tilbyr mer allsidighet og er bra for familier. Det er to typer dobbel ovner tilgjengelig. Det er doble innebygde modeller, som måler ca. 90 cm høye og er innebygget i øyehøyde, og den mindre doble innebygde modellen, som måler 70 cm høy, som er innebygget under disken.

Innebygde doble ovner er vanligvis romsligere enn de mindre, doble ovnene som er bygget under benken. Du kan ha det bedre med en større enkeltovn som generelt gir mer plass til søndagssteiken. Når det er en modell under disk, betyr ikke dobbel nødvendigvis dobbel størrelse. Noen modeller kommer med en veldig liten andre ovn - mer egnet for grilling enn til å lage større retter. Du kan finne ut at du har det bedre med en enkeltovn med stor kapasitet. Doble ovner synker også i popularitet, så det er mindre sannsynlig at du finner nye modeller på markedet. Hvis du har en større familie med mye munn å mette eller liker å arrangere middagsselskaper, kan du finne to enkle ovner som er et mer passende alternativ.

Smarte ovner

Ved hjelp av wi-fi eller Bluetooth kan du koble til disse nyere ovnene ved hjelp av en smarttelefon, slik at du kan styre den enten fra et annet rom i hjemmet ditt eller eksternt. Avhengig av modell og spesifikke funksjoner kan du betjene ovnen på avstand - du kan slå den av og på eller justere innstillingene fra sofaen din, eller du kan forvarme den på vei hjem fra jobb. Elektronikk i dag gir deg så mye mer enn bare for noen få år siden!

Ikea har jo egne kjøkken du kan kjøpe der, som er smarte, og da får du naturlig nok også en mikrobølgeovn, fryser, kjøleskap og annet med. Husk å kjøpe kjøkkenvifte også, eller om det er en platetopp med ventilator er det ikke like nødvendig.

Du kan programmere en smart ovn til å lagre innstillingene dine til neste gang, slik at tilberedningsprogrammene dine er skreddersydd for deg. Smarte ovner har også forhåndsinnstilte tilberedningsfunksjoner for ulike matvarer, så bryet med å velge riktig innstilling og temperatur er ute av hendene dine ved å trykke på en knapp. De kan også fortsatt brukes manuelt som en standard ovn.

Elektriske ovner

Viftedrevet

De fleste elektriske ovner har en intern vifte for å sirkulere varmen jevnere, slik at temperaturen er jevn gjennom hele ovnen. I vifteassisterte ovner varmes luften opp av elektriske elementer i toppen og/eller bunnen av ovnen med en vifte bak. Med vifteassisterte ovner er det vanligvis mulighet for å slå viften på eller av avhengig av hva du lager mat.

I konveksjonsovner er varmeelementet viklet rundt viften. Fordelene med viftedrevne ovner er:

  • Matlaging er raskere
  • Forvarming er vanligvis unødvendig
  • Fargingen er jevn, men vanligvis blekere og mindre blank enn mat tilberedt i en vanlig ovn
  • Flytting av hyller er unødvendig, og det samme er å bytte brett halvveis i matlagingen
  • God til flerhyllebaking på grunn av jevn varmefordeling
  • Steketider og temperaturer er mindre enn tradisjonelle ovner – følg produsentens instruksjoner nøye da de varierer avhengig av merke og modell
  • Mat med sterke smaker kan tilberedes i samme ovn uten at smaker blandes eller overføres
  • Matoverflaten kan være tørrere og mindre sprø

Induksjonstopper

Induksjonstopper varmer opp platen direkte via en spiral kobberspiral under glassoverflaten, som overfører energi direkte til platen. Spolen aktiveres ikke før en jernbasert magnetisk panne er plassert på den, så selve glasset trenger ikke å varmes opp for matlaging. Når pannen fjernes, avkjøles koketoppen, noe som reduserer risikoen for brannskader. Slike platetopper blir stadig mer populære ettersom de er enkle å bruke, svært responsive, svært energieffektive og raske å rengjøre.

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid er e-handelsspesialist og forbrukervarekonsulent spesialisert i handelsrett og forbrukeratferd. Hun har erfaring innen leverandørkjederådgivning og produktutvikling, og har jobbet i e-handelsbransjen... Les videre