Slik velger du kjøleskap som passer deg, husstanden og budsjettet

Det er noen ganger når man trenger noe, så er man usikker på hva man skal kjøpe. Du vet du behøver et kjøleskap, men hvilket skal du kjøpe? Et annet spørsmål som er viktig er også ikke minst det at hvor man skal kjøpe? La ReviewsBird hjelpe til med det, så får du all hjelpen du behøver.

For det er nemlig en side som samler sammen anmeldelser fra ekte kunder om produkter som hvitevarer, fra ulike nettbutikker. Det gjør det mye enklere for deg som potensiell kunde å finne frem!

Kjøleskap er en av de essensielle kjøkkenapparatene i et hus, på samme måte som en komfyr er det. Ikke bare holder et kjøleskap maten din fersk, det har også blitt et dekorativt element i seg selv. Med den raske utviklingen av teknologi har kjøleskap nå kommet i forskjellige former og størrelser. Her er syv viktige tips for å velge den rette. Vurder dem godt for å sikre at kjøleskapet du velger varer lenge og passer dine behov!

Størrelse

Det første du bør vurdere er størrelsen. Du bør vurdere ikke bare lagringskapasiteten til selve kjøleskapet, men også dimensjonen. Det er mulig å finne kjøleskap med samme volum, men med forskjellig dimensjon. Forskjellen kan være enten høyden eller bredden. Sørg derfor for å måle området som skal huse kjøleskapet før du foretar et kjøp.

Det er klart, dersom du behøver bare et mini kjøleskap, eller et lite kjøleskap, så er det mye enklere å finne, uten å bekymre seg altfor mye!

Stilling

Neste ting å gjøre er å planlegge plasseringen av kjøleskapet på kjøkkenet ditt. Dette er viktig for å bestemme hvilken type kjøleskap eller antall dører du vil velge. Hvis du velger et side-ved-side-kjøleskap, sørg for at du har nok plass på kjøkkenet til å svinge klaringen til kjøleskapsdøren.

Ikea pleier å ha gode kombinasjoner sånn sett, hvor du også kan kjøpe kombiskap for å gjøre det lettere for deg selv om nødvendig.

Energiforbruk

Kjøleskap er et elektronisk apparat som hele tiden går på strøm. Derfor bør energiforbruket til et kjøleskap vurderes godt for å unngå å overbelaste hjemmets strømkapasitet. Velg eventuelt et kjøleskap med miljøvennlig funksjon og inverterteknologi. Denne typen kjøleskap bruker mindre energi, slik at det ikke vil medføre ekstra kostnader på strømregningen.

Elektronikk og energiforbruk i disse dager må man være veldig nøye på, når man tenker på hvor dyrt strøm er. Og da kan elektronikk i de rette butikkene virkelig hjelpe deg, i hvert fall med prisen og kvaliteten med et kjøleskap.

Lagringsfunksjoner

Før du kjøper et kjøleskap, sjekk hvilke oppbevaringsrom som er tilgjengelige. Tenk på hva slags matingredienser du vanligvis oppbevarer i kjøleskapet. Hvis du lagrer mer frossen mat, velg et kjøleskap med fryser. For de av dere som liker å oppbevare frukt, velg et kjøleskap som kommer med dedikert fruktrom for å holde fruktene friske. D

Det er dog noe som er viktig å tenke nøye gjennom, hvorvidt man for eksempel vil ha en ren fryseboks, eller om man føler det passer bedre med kun et kjøleskap med fryser. Butikker som CDON har begge deler, og det til gode priser!

Supplerende teknologi

De fleste kjøleskap i disse dager er bygget med ekstra høyteknologiske funksjoner. En av de vanligste funksjonene i moderne kjøleskap er en innebygd vanndispenser. Hvis du har ekstra budsjett, kan du velge et smart kjøleskap som gir mye bekvemmelighet ved bruk av apparatet. En smart kjøleskapsfunksjon som kobles til smarttelefonen din lar deg justere temperaturen og til og med sjekke hva som er inne i kjøleskapet ditt eksternt.

Og du vet jo at mange folk også vil ha kjøleskap med isbitmaskin, for de stundene da man vil ha det litt ekstra kaldt med en gang! Det er noe de aller fleste butikker selger dog, som for eksempel Whiteaway. Og husk at det også finnes kjøleskap som er laget spesifikt som vinkjøleskap, for å gi deg den ekstra gode smaken!

Design

Et kjøleskap har utviklet seg til et estetisk element i et kjøkkendesign. Kjøleskap finnes i ulike design, fra de med luksuriøs glanset finish til de med flere fargealternativer. Om nødvendig, match fargen på kjøleskapet til ditt kjøkkendesignkonsept. Men hvis du vil slippe bryet, velger du bare et kjøleskap med nøytral farge. For å få kjøkkenet ditt til å se mer muntert ut, kan du klistre noen kjøleskapsklistremerker som for tiden er i trenden. Har du ekstra budsjett kan du også vurdere et innebygget kjøleskap som festes i kjøkkenskapet.

Merke og garanti

En annen vurdering du ikke bør gå glipp av er merket. Kjøleskap er produsert av store merker og tilbyr garantert en sikrere garanti og ettersalgstjenester. Dette kan være praktisk når det er problemer med kjøleskapet. Før du bestemmer deg, spør salgsagenten tydelig om garantiperioden, servicesenterets beliggenhet og kravsprosedyren hvis kjøleskapet ikke fungerer som det skal.

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid er e-handelsspesialist og forbrukervarekonsulent spesialisert i handelsrett og forbrukeratferd. Hun har erfaring innen leverandørkjederådgivning og produktutvikling, og har jobbet i e-handelsbransjen... Les videre