Liten, stor eller integrert? Slik kan du velge riktig fryseboks

Gitt deres sentrale rolle i våre kjøkken, er det å kjøpe en ny fryser en avgjørelse du ønsker å ta riktig, Da det er så utrolig viktig. La en side som ReviewsBird hjelpe deg når det gjelder kjøp av hvitevarer, som fryser og for eksempel komfyr! Les videre her!

Typer kjøleskap med fryser

Et frittstående kjøleskap med fryser bør enkelt passe inn i de fleste standard kjøkken, siden du kan plassere dem hvor som helst forutsatt at det er en stikkontakt i nærheten.

Det er likevel verdt å sjekke at målene fungerer for plassen din, siden de kan være over 200 cm høye. Standard bredde er rundt 55-60cm.

Tenk på matlagingsvanene dine også, siden du må bestemme om du vil ha mer plass til kjølt mat, frossen mat eller en lik fordeling av de to.

Du kan også velge mellom modeller som har kjøleskap øverst og fryser nederst, eller omvendt. Se også etter en kjøler i isbitform, som er litt annerledes enn de nevnt ovenfor.

Integrert fryseskap

For å koordinere kjøleskapet og fryseren med resten av kjøkkenet ditt, velg en integrert design. Den vil sitte inne i et skap slik at apparatet er skjult for innsyn.

Dette kan begrense ditt valg av modeller ettersom du må finne en som passer til skapet ditt – de fleste er designet for et standardskap som er 178 cm høyt og 60 cm i diameter. Det finnes også lite fryseskap, eller en liten fryseboks for den del.

På grunn av disse begrensningene kan det hende du må nøye deg med en litt mindre kapasitet, så igjen sørg for at kjøl/frysedelen passer til matlagingsbehovene dine. En rask titt på nettbutikker som Elkjøp og Netonnet kan hjelpe sånn sett med å finne frem!

Hva er et smart kjøleskap og trenger jeg et?

Moderne Internett-tilkoblede kjøleskap med frysere har smarte funksjoner som oppdager innholdet i kjøleskapet ditt og viser deg hva som er der eksternt via en smarttelefonapp.

Dette hjelper deg med å overvåke når maten må brukes av eller når du må fylle på. Noen smarte modeller lar deg også laste ned oppskrifter for å få mest mulig ut av det som er i kjøleskapet ditt.

Hvis du har budsjettet, er de et flott kjøkkentilskudd, men smarte funksjoner er ikke avgjørende.

Kjøp av et frittstående kjøleskap eller fryser

Hvis du allerede har en fryser og er på utkikk etter et kjøleskap som har god kapasitet, men som ikke tar for mye plass på kjøkkenet, vil et spisekammer være et ideelt valg. De kommer i forskjellige størrelser fra rundt 85 cm høye, slik at de kan passe under en benkeplate.

Frittstående frysere er også populære siden de tilbyr mye plass til frossen mat og kan bo på kjøkkenet, vaskerommet eller garasjen.

Kummefrysere er verdt å vurdere hvis du liker å fryse mat i bulk, men merk at de ikke har hyller, så det kan være vanskeligere å organisere og finne mat.

Kjøleskap med fryser funksjoner å vurdere

  • Størrelse: Når du sjekker at kjøleskapet med fryseren passer inn i kjøkkenet ditt, må du sørge for å gi plass på baksiden, sidene og toppen av fryseren for ventilasjon.
  • Digitale displayer: Sammen med indikatorlamper og lydsignaler lar disse deg enkelt overvåke temperaturen og fortelle deg om døren har stått åpen eller om det er en feil med apparatet.
  • Automatisk avriming og frostfritt: Tint vann i kjøleskapsdelen vil renne ned i et trau på baksiden av apparatet og fordampe for å forhindre at kjøleskapet fryser og blir fuktig.
  • Hvis du kjøper en frostfri fryser, er det ikke nødvendig å tine den selv, siden den kommer med en varmeovn for å av og til bli kvitt is og en vifte for å sirkulere kjølig luft.
  • Frostfrie modeller er stadig vanligere, men de kan være litt dyrere og mer støyende å kjøre enn standardmodeller.
  • Solide skuffer i fryseren og glasshyller i kjøleskapet: Fryseskuffer kan være dyre å bytte ut, så sjekk at de er laget av solid plast for å sikre lengre levetid.
  • For kjøleskapet ditt holder glasshyller kulden mest effektivt og er lettere å pakke og rengjøre.
  • Døralarmer: Dette vil varsle deg når du har latt en av dørene stå åpen, og hjelper til med å unngå uønskede sølepytter med tint vann eller tint mat.
  • Barnesikre funksjoner: Forhindrer at temperaturen endres ved et uhell, se etter modeller med temperaturhjul som bare kan dreies med en mynt, knapper eller digitale kontroller som krever opplåsing før innstillinger kan endres.

Skal du kjøpe slik elektronikk bør du alltid passe på å gjøre det på de beste butikkene, som for eksempel Whiteaway og CDON. Da får du også mest ut av pengene dine!

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid er e-handelsspesialist og forbrukervarekonsulent spesialisert i handelsrett og forbrukeratferd. Hun har erfaring innen leverandørkjederådgivning og produktutvikling, og har jobbet i e-handelsbransjen... Les videre