Gaming 101: Alt du trenger å vite om gaming

Gaming 101: Alt du trenger å vite om gaming
Nettbutikker

Å komme inn på PC-spillscenen er ikke bare bare, og det finnes mye man burde tenke over på forhånd. Det kan fort virke overveldende å lete etter produkter i vanlige eller nettbutikker. Først og fremst må du vite noen grunnleggende ting, og det er det vi gir informasjon om på ReviewsBird.

Å komme inn på PC-spillscenen er ikke bare bare. Med maskinvarespesifikasjoner som er vanskelige å forstå, en rekke leverandører og hundrevis av spill, er det mye å vurdere, og det kan gjerne virke litt overveldende å lete i vanlige eller nettbutikker. At du har en interesse for PC betyr likevel ikke at du må bruke timer på å lese deg opp på hva et grafikkort kan gjøre. Først og fremst må du vite noen grunnleggende ting, og det er det vi gir informasjon om på ReviewsBird.no.

Det er mange grunner til å velge å holde på med PC-gaming. Spill ser ut og fungerer bedre på PC enn på en spillkonsoll (forutsatt at du bruker nok penger på maskinvaren din til å støtte den), du kan kontrollere spill med tastatur og mus (spesielt bra for skytespill og strategispill), og du har ganske enkelt flere muligheter når det kommer til hva du ønsker å spille.

Gaming maskinvare for PC

Først og fremst vil PC-komponentene du skal bruke være avhengig av hvilke spill du vil spille. Hvis du vil spille de mest intense spillene som Red Dead Redemption 2 eller Cyberpunk 2077 med maksimale innstillinger, trenger du et ekte beist av en gaming-PC, fordi disse spillene har utrolig grafikk og har tilsvarende høye systemkrav. Enklere spill kan derimot kjøre på mindre kraftige datamaskiner.

Hvis du ønsker å kjøpe en bærbar gaming-PC, har du også flere muligheter når det gjelder spesifikasjoner. Du kan få stort sett alt produsenten tilbyr deg i sin prisklasse. Hvis du planlegger å oppgradere den bærbare datamaskinen, men ikke kan bruke mye penger på en høyt spesialisert modell, bør du se etter Ryzen 4000 og Intel Xe bærbare datamaskiner, der den integrerte grafikken til moderne spill tilbyr imponerende ytelse for prisen.

Når det gjelder stasjonære gamingdatamaskiner, er det mye mer å sette seg inn i, men her skal vi gjøre det så enkelt som mulig. La oss bare snakke om de viktigste tingene å vurdere når det gjelder spesifikasjoner - nemlig grafikkortet (GPU), prosessoren (CPU), minne og RAM. Når det gjelder mer kompliserte spill, fungerer GPU og CPU som et slags team, GPU-en håndterer grafikken og CPU-en stort sett alt annet.

Dette kan få deg til å tro at det er verdt å bruke mye penger på en super god CPU i bytte mot et billig grafikkort, men dette er ikke tilfelle. Du vil helst at begge skal være rimelig balansert - at den ene delen er langt bedre enn den andre er bare bortkastet i de fleste tilfeller. Du bør imidlertid vite at GPU-en er mye enklere å oppgradere senere, siden erstatning av CPU vanligvis også krever bytte av hovedkort. Totalt sett fungerer systemet som en helhet - det finnes ikke en enkel "viktigste" komponent når det kommer til gaming-PCer.

Gamingmerker

Når det kommer til spesifikke merker, tilbyr AMD det beste for pengene når det gjelder prosessorer. Intel er den andre store aktøren på dette området, og selv om prosessorene på ingen måte er dårlige, kan de ganske enkelt ikke konkurrere med AMD når det kommer til spill.

Når det gjelder GPU-er, er NVIDIA favoritten til mange fordi selskapet var en pioner innen mange teknologier (for eksempel RTX ray tracing), og kortene fungerer bra med moderne spill AAA. AMD lager imidlertid også grafikkort som kan konkurrere med NVIDIAs tilbud - disse kan du heller ikke gå galt med. Det er også verdt å merke seg at du kan mikse og matche alt. Bare fordi du kjøper en AMD-prosessor, betyr ikke det at du også bør kjøpe et AMD-grafikkort.

Gaming minne (RAM)

Når det kommer til minne, er det hastighet som gjelder. Dette påvirker ikke bare hvor raskt spillene lastes inn, men også hvor raskt de kan hente data i spillet. Moderne spill må hente utallige data og teksturer mens du spiller for å laste inn verden riktig - hvis PCens minne ikke kan holde tritt, vil det påvirke spillets ytelse negativt. Av denne grunn trenger du en passende størrelse SSD (solid state-drive) i PCen for spillene dine.

SSDer pleide å være ganske dyre, men prisen har falt betydelig de siste årene. Vi anbefaler på det sterkeste å kjøpe minst en terabyte-drive (fordi spilling er stort i disse dager) fra et selskap som Samsung eller Western Digital for alle lagringsbehovene dine. Hvis du trenger mer lagringsplass for overflødige filer, fungerer en billig harddisk (HDD) bra for det som en sekundær lagringsstasjon – selv om den er tregere enn SSD-en.

Det finnes også NVMe-SSDer (Non-Volatile Memory Express) som gir enda raskere lastetider. Disse er dyrere, men de er absolutt verdt det hvis du prøver oppnå maksimal ytelse. Du trenger også nok RAM til PCen, vanligvis i form av DDR4 RAM, men noen hovedkort krever også DDR3 (du kan sjekke hovedkortets håndbok for å se hvilken type det krever). Generelt er 16 GB RAM nok for en spill-PC og er det vi vil anbefale for nybegynnere. Hvis du ønsker så kan du også ha flere, men det er ikke nødvendig med mindre du jobber med andre ting som bilderedigering.

Til slutt skal vi se på spesialtilpassede datamaskiner. En stor prosentandel av PC-spillere velger å kjøpe sine egne deler og bygge en gaming-PC fra bunnen av. Dette er noen ganger billigere enn å kjøpe en forhåndsbygd datamaskin fra en butikk som Best Buy eller Amazon, men ofte velger spillere å gjøre dette for å kunne velge akkurat de delene og spesifikasjonene de ønsker.

Hvilket tilbehør trenger du for gaming?

Du vil se mange elementer merket som "gaming"-relaterte enheter eller gaming utstyr, som blant annet tastaturer, mus, skjermer og hodetelefoner. Du kan trygt kjøpe tilbehør som ikke er merket som "gaming"-relatert da disse pleier å være ganske dyre - men de tilbyr noen funksjoner som spesielt konkurransedyktige spillere vil sette pris på, eller ønsker for å oppnå sitt ideelle gaming setup.

Gaming-tastaturer og mus tilbyr vanligvis de samme fordelene og ofte finner kan du kjøpe begge deler i et gaming set. De har mindre inngangslag enn sine ikke-gamer-kollegaer, du kan omprogrammere tastene for å gjøre hva du vil og de pleier å være mer presise når det kommer til å registrere tastetrykk. For noen spill, for eksempel racingspill eller tredjepersons actionspill, kan det hende at du også trenger en konsoll. Den offisielle Xbox-konsollen fungerer med nesten alle spill.

Gamingskjerm

Når det kommer til gamingskjermer bør du være spesielt oppmerksom på oppdateringsfrekvensen (målt i hertz). Oppdateringsfrekvensen angir den maksimale bildefrekvensen som skjermen kan vise, for eksempel når en 60 hertz-skjerm har en maksimal oppdateringsfrekvens på 60 FPS. Dette er viktig for å få fult utbytte av din kraftige PC og få spillene til å se bra ut. Noen skjermer har også ekstra integrasjoner med visse GPU-er gjennom programmer som NVIDIA G-SYNC, som gir en jevnere spillopplevelse.

I tillegg må du tenke over oppløsning - vil du ha en 1080p, 1440p eller kanskje til og med en 4K-skjerm? Husk at jo høyere oppløsning du velger, jo mer belastning legger den på GPU-en din. Hvis du vil bruke 4K, 60 FPS i moderne spill, trenger du et ganske kraftig skjermkort, for eksempel NVIDIA RTX 3080.

Det er også viktig at du husker på gamingheadsettet. Et headset er en god idé hvis du planlegger å spille online og trenger å snakke med andre spillere. Enkelte spillvarianter kan tilby noen få små fordeler, for eksempel 3D-lyd, slik at du kan høre hvilken retning lyder kommer fra. Bortsett fra det finnes det ikke særlig store forskjeller mellom vanlige hodetelefoner og spillmodeller, men gamingheadset utgjør mesteparten av avanserte alternativer i dette markedet uansett.

Til syvende og sist tilbyr ikke de fleste gaming-tilbehørene noe som vil forandre livet ditt. Likevel kan de fortsatt være nyttige hvis du har råd til dem - spesielt skjermer med høy oppdateringsfrekvens kan forbedre spillopplevelsen din betydelig.

Gamingmus

Gamingmusen er sannsynligvis det viktigste gaming-tilbehøret du kan kjøpe - spesielt for spillere som prøver å ta sin konkurransedyktige FPS til neste nivå. En god gamingmus vil gi bedre nøyaktighet, høyere byggekvalitet og mer allsidighet enn dårligere modeller. Vi vil alltid anbefale å investere i en god gamingmus fordi det bokstavelig talt gir deg en stor fordel i forhold til konkurrenter som bruker andre alternativer som er mindre egnet for oppgaven.

Musematte for gaming

Det første tilbehøret, som vi refererer til som et Tier 2-tilbehør, er musematten. En god musematte er mye viktigere enn du kanskje tror. Det gir deg grepet og manøvrerbarheten du trenger for ikke bare å føle deg komfortabel, men også oppnå nøyaktigheten du trenger for å spille på høyeste nivå. Det finnes ganske mange passende musematter, så det kan ta litt tid å finne den rette.

Gamingtastatur

Deretter har vi gamingtastaturet, det viktigste nøkkelpunktet når det kommer til å bruke datamaskinen din til PC-spill. Gamingtastatur har blitt stadig mer populære det siste tiåret, og de nyere variantene tilbyr en fantastisk liste over funksjoner og fordeler. Avhengig av hvilken type spill du vil spille, kan gamingtastaturet ha stor innvirkning på oppsettet ditt. Noen spill, for eksempel RPG-er, krever at komplekse kommandoer knyttes til én enkelt tast, noe som gjør makroer enda viktigere. Andre spill, for eksempel FPS, krever lynrask responstid, noe som gjør kontakter til hovedprioriteten på tastaturet. Å kjøpe riktig tastatur for dine spesifikke behov er avgjørende fordi det ikke bare vil gjøre spillopplevelsen din morsommere, men det vil også øke sjansene dine til å spille godt.

Gamingheadset

Et godt gamingheadset gjør at du kan leve deg mer inn i selve spillopplevelsen. Forskjellen mellom et bra headset og et dårlig headset er som natt og dag. Enten du er en som bare spiller av og til eller en ekstremt konkurransedyktig spiller, er riktig gamingheadset helt avgjørende. De gir deg romlig bevissthet, innlevelse, klarhet og en dybde av spillnytelse som ikke kan matches av dårligere alternativer. Nedenfor finner du noen av favorittene våre.

Gaming-bungee

Et annet tilbehør som også kan være praktisk, gaming-bungee - et praktisk lite spilltilbehør som reduserer musekabelmotstanden i kampens hete. Muse-bungeen er utformet for konkurransedyktige spillere som ønsker å redusere alle distraksjoner mens de spiller. Den kan imidlertid også bidra til spillets underholdningsverdi ved å gi deg følelsen av en trådløs mus. De fleste muse-bungee tilbyr et lignende nivå av ytelse, så det som virkelig betyr noe når du kjøper bungee er kvaliteten. Nedenfor finner du noen av de beste blant dem.

Gamingstol

Det neste punktet på den lange listen over gamingtilbehør er gamingstolen. Det er mange spillere som ennå ikke har byttet til en gamingstol med perfekt sete, men dette kommer nok gjerne av prisen. Gamingstoler er noe av det dyreste tilbehøret du kan investere i. Imidlertid gir de utmerket ryggstøtte og komfort, slik at du kan spille lenger og mer intenst.

Gamingbord

Hvis du, som mange andre, tror at et skrivebord ikke er noe mer enn en tre - / stålramme å plassere PCen på, vil du bli overrasket over hvor mange fordeler et gamingbord som er skreddersydd spesielt for spill kan tilby deg. Ikke bare forsterkes de for å tåle en spillers daglige krav, men de har også kule funksjoner som høydejustering, god klaring og god plass. Skrivebordet bør ikke overses når det kommer til gaming, spesielt hvis du bruker lav følsomhet og trenger stor plass til musen.

Gamingkonsoller

Konsoll-spillere vil ikke nyte å spille sine favorittspill på PC uten en konsoll. Mens mange konsollkontrollere nå lar deg synkronisere med PCen din via USB / BlueTooth, vil ikke alle ha en kontroller som har en konsoll. Av denne grunn har vi presentert noen av de beste kontrollerne på markedet i dag.

Gaming-joystick

En gamer som har holdt på lenge kjenner godt til joysticken, særlig de som liker å spille tilpassede spill der denne er et krav. Hvis du liker flysimulatorspill eller andre gammeldagse spill med joystick, kan denne revolusjonere spillopplevelsen din på best mulig måte.

Gaming-RGB

Sist, men ikke minst, har vi RGB. Selv om dette ikke påvirker spillytelsen din, påvirker det miljøet ditt. RGB kan være så subtilt eller så spennende som du vil at det skal være, men til slutt er hovedmålet å lyse opp spillområdet ditt slik at det ser superkult ut. Nedenfor finner du noen gode RGB-alternativer som kan forvandle spillområdet ditt.

Konklusjon

Så der har du det, vår omfattende gjennomgang av det beste spilltilbehøret som vi tror vil gjøre spillopplevelsen din litt bedre. Selv om det ikke er alt som trengs for å oppnå en hyggelig spillopplevelse, kan noen få justeringer her og der definitivt forbedre livet ditt - og spillytelsen din. Ikke glem å lese kundeanmeldelser om nettbutikker som for eksempel Maxgaming eller shark gaming før du velger å handle fra dem.

Gi oss beskjed om hvilket spilltilbehør du synes er viktig ved å legge igjen en kommentar til oss i seksjonen nedenfor. Eller enda bedre, besøk fellesskapssenteret vårt der du kan diskutere med likesinnede om alt på PC.

Mer Nettbutikker