Er et gamingtastatur et godt alternativ for beste spillopplevelser?

For å nå det ultimate gaming opplevelse trenger du et gaming tastatur er et som er responsivt og pålitelig. Er du interessert i kule farger og fargeeffekter, kan du velge et som har RGB-belysning. Selvfølgelig ville også mediekontroller, volumhjul, tastaturhetter og ekstra brytere ikke være feil heller.

Det finnes ikke noe gullstandard for et gamingtastatur i og med at preferansene varierer fra spiller til spiller. I dag får vi et ganske bredt utvalg av antall ulike alternativer for gamingtastaturer og det kan være overveldende. Selv de underliggende taster kommer i uendelige varianter av farger og typer og det finnes mange små bedrifter som produserer unike design for taster laget av ulike materialer med skreddersydd design. Finn ut om mer de beste mekaniske taster hvis du vil ta en informert beslutning.

Hvis du velger et 60 % brett eller en TKL, vil du gjenvinne verdifull plass på skrivebordet, eller gå for et tastatur i full størrelse med mange mediekontroller. Hvis du fortsatt er usikker på hva du ønsker, kan vi hjelpe deg med å finne riktig tastatur for deg.

Om du liker Cherry Red eller Razer Green tastatur eller ingen av dem, finnes det alltid noe for deg. Vi har testet alt fra dyre og avanserte til budsjettvennlige tastaturer. På ReviewsBird kan du lese mer om de forskjellige gamingtastaturene for spill.

Hva er det som er så bra med mekaniske taster på gamingtastaturet?

Diskusjoner om mekaniske brytere kontra membranbrytere kan være uendelige, men til slutt kommer det til et personlig valg. Et bestemt egenskap som gjør mekaniske brytere objektivt overlegne, er deres lange levetid. De kan tolerere mye mer og fortsette å reagere like raskt lenge etter at en membranbryter har gitt seg.

Switch-typen er sannsynligvis det viktigste valget du må ta når du skal velge nytt gamingkeyboard. Mekaniske taster til Cherry er de vanligste og mest kjente på markedet, men det finnes en rekke alternativer, samt en rekke dyre og unike taster å velge mellom.

Trådløs eller ikke

Akkurat som gamingmus og gamingheadset finnes det også trådløse gamingtastaturer. Om du skal gå for en eller ikke, er det opp til deg. I dag er det helt vanlig at enheter som er trådløse blir generelt mer og mer populære blant forbrukere. Men spørsmålet er: trådløse tastaturer like praktiske som andre enheter?

Svaret er både ja og nei, det avhenger mer av dine behov enn alt annet, men vi lener mest mot “nei”, de er ikke like praktiske. La oss først se på fordeler du får ved å velge en slik tastatur. Først og fremst slipper du kablene som i noen tilfeller kan være i veien, de kan irritere og forstyrre når vi fokuserer oss. Trådløse alternativer vil også gi et renere utseende på gamingoppsettet ditt, noe som er viktig for noen av oss. Og til slutt, med en trådløs tastatur har du mulighet til å bruke den sammen med enkelte konsoller. Det er spesielt praktisk for de som ikke vil strekke kabelen over hele stua når man sitter på sofaen og konsollen står ved tv-en, de kablene er typisk ikke så lange heller.

La oss nå se på ulemper, for det er dessverre ganske mange av dem. Det er jo åpenbart at alle trådløse må enten lades eller bruker batterier. Disse batteriene vil ofte ikke vare så altfor lenge, og det kan være spesielt irriterende om du er midt i et online spill og å pause spillet er ikke et privilegium. Akkurat dette kan allerede være irriterende nok fra før om du bruker trådløs mus eller gamingheadset. Disse enhetene er flinke til å gå tom for strøm når det minst passer oss, er du klar for å bekymre deg for enda en enhet som må lades?

Når vi snakker om strømforbruk, tenk over hvor avanserte gamingtastatur kan være. Deres funksjoner, ikke minst RGB-belysning kan tomme batterien på kort tid, noe som vil lede til konstant lading og ta vekk dyrebare spilletiden. Selvfølgelig vil det som regel følge en kabel med tastaturet ditt, og du kan lade den opp samtidig som du bruker den. Likevel, om du planlegger å ha en trådløs tastatur koblet inn konstant, er det noe poeng i den da? De koster som regel mer enn vanlige tastaturer, men valget er ditt.

Til slutt vil vi minne deg om noe du selv vet allerede. Sammenlignet med mus og headset, et tastatur er en av enhetene dine som krever minst bevegelse. Hvorvidt tastaturet er koblet inn eller ikke, tviler vi på at du vil merke forskjellen. Kanskje, i stedet for å bruke ekstra penger på et trådløst tastatur kan du heller investere i en av de andre enhetene for den beste opplevelsen?

Er dedikerte mediekontroller en nødvendighet for gamingtastatur?

Vi kan bare gå så langt med våre anbefalinger, da det er bare du som kan avgjøre hvilket tastatur passer akkurat for deg. Likevel, kan vi gjerne hjelpe deg å gjøre et velinformert valg. Om du foretrekker multitasking, bør du velge noe som gir deg en mulighet til å lett og raskt bytte mellom funksjoner og utgjøre medieadministrasjon.

Når du spiller, tenk over hvilke funksjoner du bruker mest, hvilke savner du å ha lett tilgjengelige? Å forstå dine behov vil hjelpe deg å ta det rette valget. Som sagt, er multitaskin en del av opplevelsen din, eller om du er en streamer, kan mediekontroller være et godt valg.

Hvilken størrelse bør jeg velge for gamingtastaturet?

Størrelsen på tastaturet kan være en avgjørende faktor for noen. Naturligvis, tilbyr store tastaturer flest funksjoner og et numerisk tastatur, men det vil også kreve mer plass på bordet. Det finnes mange gode kompakte tastaturer kan og de være et godt valg hvis du ikke bryr deg om ekstrafunksjoner.

Er du fortsatt interessert i et gamingtastatur? Da bør du sjekke ut forskjellige nettbutikker som for eksempel max gaming der du også kan finne andre tilbehør som for eksempel gamingmus, gamingheadset, etc.

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid er e-handelsspesialist og forbrukervarekonsulent spesialisert i handelsrett og forbrukeratferd. Hun har erfaring innen leverandørkjederådgivning og produktutvikling, og har jobbet i e-handelsbransjen... Les videre