Er et gamingtastatur best for spill?

Er et gamingtastatur best for spill?
Nettbutikker

Det beste gaming tastaturet er et som er responsivt, pålitelig og mest sannsynlig har RGB-belysning. Selvfølgelig ville også super-duper mediekontroller, volumhjul, tastaturhetter og ekstra brytere ikke være feil.

Det finnes ikke noe standard gamingtastatur; preferansene varierer fra spiller til spiller, og antall alternativer for gamingtastaturer kan være overveldende. Selv de underliggende tastaturbryterne kommer i uendelige varianter av farger og typer. Finn ut om mer de beste mekaniske tastaturbryterne hvis du vil ta en informert beslutning.

Hvis du velger et 60 % brett eller en TKL, vil du gjenvinne verdifull plass på skrivebordet, eller gå for et tastatur i full størrelse med mange mediekontroller. Hvis du fortsatt er usikker på hva du ønsker, kan vi hjelpe deg med å finne riktig tastatur for deg.

Enten du liker Cherry Red eller Razer Green tastatur, finnes det noe for deg. Disse er alle gamingtastaturer som vi har testet personlig og grundig. Og vi har også testet de beste billige gamingtastaturene for de som har et budsjett. På ReviewsBird kan du lese mer om de forskjellige gamingtastaturene for spill.

Hva er det som er så bra med mekaniske brytere på gamingtastaturet?

Vi kan snakke i timevis om følelsen av mekaniske brytere kontra membranbrytere, men til slutt er det et personlig valg. Det som som gjør mekaniske brytere objektivt overlegne, er deres mye lengre levetid. De kan tolerere mye mer og fortsette å reagere lenge etter at en membranbryter har kollapset inn i seg selv.

Switch-typen er sannsynligvis det viktigste valget du må ta når du skal velge nytt gamingkeyboard. Kirsebær mekaniske brytere er de vanligste og mest kjente, men det finnes en rekke alternativer, samt en rekke dyre spesielle brytere å velge mellom.

Er dedikerte mediekontroller en nødvendighet for gamingtastatur?

Det er bare du som kan avgjøre hvilket tastatur som passer best for deg, men vi vil foreslå at du i det minste velger noe som gir deg muligheten til å bytte mellom funksjoner og medieadministrasjon av høy kvalitet - det ville være vårt valg. Imidlertid kan et diskret volumhjul være veldig nyttig. Tenk også over om du ønsker et kablet eller trådløst tastatur.

Hvilken størrelse bør jeg velge for gamingtastaturet?

Størrelsen på tastaturet er en avgjørende faktor. Store tastaturer tilbyr vanligvis flest funksjoner og et numerisk tastatur, men hvis du ikke har plass, er alt ekstrautstyret du betalte for ubrukelig. Tenkeyless boards (uten numerisk tastatur) og kompakte tastaturer kan også være et godt valg hvis du ikke bryr deg om alt ekstrautstyret, eller ikke trenger alt-koder.

Aktiveringspunkt: Nivået en tast må trykkes ned før den aktiveres, og sender et inngangssignal til en enhet.

Clicky: En kontakt som gir et hørbart klikk hver gang den trykkes, vanligvis på det nøyaktige punktet når den trykkes.

Hus: Skallet som omgir de interne komponentene i en switch.

Hysterese: Resultatet når aktiveringspunktet og tilbakestillingspunktet til en bryter som ikke er riktig justert. Dette betyr generelt at en knapp må løftes lenger enn vanlig før den kan aktiveres igjen.

Lineær: En bryter som beveger seg direkte opp og ned, og som vanligvis gir et jevnt tastetrykk uten støy eller taktil feedback.

Mekanisk tastatur: Et tastatur som består av individuelle brytere for hver tast i stedet for en membran montert på et kretskort.

Membrantastatur: Et tastatur der alle tastaturhetter er montert på en membranhylse. Når du trykker på en tast, presser en gummikuppel mot hylsen og kretskortet under og aktiverer tasten.

Stilk: Komponenten til en bryter som tastehettene er montert på et mekanisk tastatur.

Bryter: Den fysiske komponenten til et mekanisk tastatur som er plassert under tastaturet til et mekanisk tastatur. Bryteren bestemmer hvordan en tast trykkes, om den gir hørbar eller taktil tilbakemelding med hvert trykk og mer.

Optisk bryter: Dette er en type mekanisk bryter som bruker lys i stedet for en fysisk metallbryter for å måle når den trykkes. Disse bryterne er også mer konfigurerbare når det gjelder allsidighet, som tillater ikke bare av og på-moduser, men også analoge design og til og med doble handlinger for en enkelt knapp, avhengig av hvor langt bryteren trykkes.

Taktil: En bryter som gir en "trykk"-tilbakemelding hver gang den trykkes.

Tenkeyless (TKL): Et tastatur som mangler riktig numerisk tastatur.

Er du også interessert i et gamingtastatur? Da bør du sjekke ut forskjellige nettbutikker som for eksempel max gaming der du også kan finne andre tilbehør som for eksempel gamingmus, gamingheadset, etc.

Mer Nettbutikker