Hvilken gaming-PC trenger jeg for spilling?

Å kjøpe en gaming-PC trenger ikke å være en slitsom opplevelse, selv om det kan se sånn ut i blant. Motivasjonen vil helt sikkert være faktum at du velger en maskin som er tilpasset dine ønsker og behov og vil gi deg det ultimate spillopplevelse. Hvis du velger å gå for en forhåndsbygd konfigurasjon fra merker som HP, MSI eller Alienware, kan du få mest mulig ut av gaming-PCen. På ReviewsBird kan du også lese mer om dette.

Å bygge en PC er faktisk ikke så vanskelig, men det kan være skremmende for nye PC-spillere og frustrerende selv for spillveteraner som ikke vil håndtere leveringsforsinkelser på individuelle komponenter. I motsetning til hva mange tror så betyr ikke en avansert GPU som en Nvidia GeForce RTX 3090 at den nye spillsystem-PCen din automatisk er den beste. Det som betyr noe er CPU-en og hvor mye RAM og minne konfigurasjonen din har. Tross alt er selv en eldre GTX 1660 Super eller RTX 2070 fortsatt i stand til å kjøre krevende triple-A-titler. Her handler det mer om hvilken retning du velger å gå og hvilke spill du vil spille.

Det er slik at både gaming- og vanlige kontor-PCer bruker enten Intel- eller AMD-prosessorer og kompatible komponenter, og Intel pleide å være det klart beste valget. Men med de nye Ryzen 6000 CPUene og GPU-ene har AMD bevist at de er i stand til seriøs ytelse på et helt annet nivå. Hvis du vil vite mer om de forskjellige CPUene som er tilgjengelige for gaming-PCer, kan du sjekke ut partnerne våre med de beste gaming-CPUene.

Hvordan velger jeg den beste gaming-PCen?

Når du er klar for en oppgradering og er ute etter den beste gaming-PCen nå til dags må du først ha klart for deg hva du faktisk har behov for. Det er viktig å tenke på nettopp behov og ikke hva som er det aller nyeste eller beste på markedet. Noen av oss velger den sterkeste maskinen fordi spill vi velger virkelig krever det. Dette kan gjelde både online og offline spill. Skytespill, racing spill, moderne RPG kan fort kreve dyrere deler, 4K-oppløsning og utstyr for å kjøpe på de høyeste innstillingene. Velger du strategi, rolige low-pace eller eldre spill, kan du spare mye på å velge rimeligere deler.

Offisielle systembyggere, blant de Corsair, Alienware, HP og Lenovo vil gi deg en mye bedre sjanse til å få den bestemte CPU eller GPU du ønsker. Derfor er de ferdige PC-ene sannsynligvis det beste alternativet for å kjøpe en kraftig, moderne gaming-PC uten å vente måneder på en enkelt del, betale store beløp til ulike forhandlere eller slite med å bygge alt for hånd.

Begge alternativene: bygge selv eller kjøpe en ferdigbygd maskin har både fordeler og ulemper i seg, så det er helt opp til deg hva du foretrekker og prioriterer. I blant kan enkelte deler for bygg koste både mye og lite, det kan være avhengig av forhandlere, prisforskjeller, salg og mye mer. Vente på alle delene kan også ta mye tid, spesielt om du bestiller fra ulike nettsider. Skal du kjøpe en som er klar for spill på en gang, her kan også gå både billig og dyrt. Er du heldig, kan du finne et fantastisk tilbud og sparer mye. Du bestiller alt på en gang og venter kun på en forhandler - du sparer tid. Men får du en pc som vil dekke alle dine behov da? Hva om en av delene er ikke helt den du ønsket deg? Det er mye å tenke på og vi håper du klarer å gjøre det riktige valget og er fornøyd til slutt.

Husk at teknologien stadig utvikler seg. Vi ser nye modeller hele tiden, sterkere, raskere, bedre. Det er lurt å følge med på denne utviklingen, spesielt for de av oss som vil gjøre en ordentlig investering i våre opplevelser som skal vare lenge og være relevant for mange år. Enkleste måten av alt er å følge med på nyeste modeller tilgjengelig på nettbutikker.

Bør jeg kjøpe en forhåndsbygd gaming-PC?

Som nevnt tidligere, det er både fordeler og ulemper med alle alternativer. Noen fordeler eller ulemper er mer eller mindre viktige for hver enkel av oss. Riktige spørsmålet her er: hva forventer du av den perfekte gaming-pc?

Om ikke du vil bruke tiden til å lete etter enkeltdeler og deretter bygge selv, vil en forhåndsbygd pc passe deg best. Når det gjelder pris, så finnes det priser for alle slags budsjetter. Som vi har sagt før, prislappen vil avhenge av ditt valg av spill og dine forventninger til ytelse.

Alt du trenger å gjøre er å lage liste av prioriteter. Det er det aller viktigste å forstå akkurat hva du er ute etter. Så fort du har bestemt deg, kan du begynne å se på de ulike modellene på markedet. Vi kan ikke utelukke at du finner en modell som virker perfekt, men kanskje du ikke er helt fornøyd med prisen, eller en av funksjonene eller delene er ikke akkurat det ønsket. Om dette skjer, må du nok forberede deg til å gjøre et kompromiss.

Er forhåndsbygde gaming-PCer god valuta for pengene?

Når du betaler ekstra for å sette opp eller kjøpe en forhåndsbygd stasjonær eller bærbar gaming-PC, betaler du for mer enn bare delene. Du betaler også for garantiservice, kundestøtte og forsikring om at systemet ble satt sammen av fagfolk. Dette er noen av punktene vi legger vekt på når vi velger den beste spillsystem-PCen. Vi er også klar over andre unike salgsargumenter som design, oppgraderingsmuligheter og alternativer og alt annet du ikke kan gjøre når du bygger din egen.

Forhåndsbygd vs. hjemmebygd gaming-PC

En av hovedfaktorene som skiller PCer fra andre konkurrenter er ofte design. Forhåndsbygde systemer som Alienware Aurora R11 eller Corsair One bruker unike interne kassedesign som du ikke ville kunne kjøpe hvis du bygde din egen maskin. Men det er lurt å huske at disse systemene er designet og bygget spesielt for konfigurasjonen din, selv om det kan bli litt tungvint å oppgradere senere.

Vi forstår at det ender med å bli en overveldende stor liste å tenke på, men vi anbefaler deg å tenke nøye før du gjør et valg. Du kan sette prioriterer og velge en gaming-pc ut av ytelse og kraft, verdi og design, pålitelighet og tilbakemeldinger fra andre under, og selvfølgelig basert på ditt eget budsjett. Du kan også sjekke nettbutikker for annet tilbehør som gamingheadset og gamingmus.

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid er e-handelsspesialist og forbrukervarekonsulent spesialisert i handelsrett og forbrukeratferd. Hun har erfaring innen leverandørkjederådgivning og produktutvikling, og har jobbet i e-handelsbransjen... Les videre