Hvilken gamingskjerm er best for spilling?

Hvilken gamingskjerm er best for spilling?
Nettbutikker

For å få mest mulig ut av de nyeste førstepersonsskytespillene (FPS), sport, racing og andre fartsfylte spill, trenger du ikke bare en gaming-PC med et kraftig grafikkort, men også en gamingskjerm som kan reprodusere handlingen uten å gi deg uskarpe bilder, flimrende bilder og andre dårlige visninger.

I denne guiden vil vi hjelpe deg med å velge en skjerm som vil gi deg et forsprang over motstanderne dine, samtidig som du oppnår en jevn, realistisk spillopplevelse. Bør du for eksempel velge en curved PC-skjerm? Og hvilken størrelse er den beste? Dette noen av faktorene du bør vurdere når du skal velge PC-skjerm. Les videre for å lære mer om våre nåværende favoritter fra testene våre.

Størrelsen og oppløsningen på gamingskjermen

Når det kommer til gaming skjermer, er større nesten alltid bedre. Når det er sagt, kan det være lurt å holde skjermstørrelsen på 27 tommer, eller mindre i noen utvalgte tilfeller.

Hvis du har fulgt noen esports-turneringer de siste årene, har du sannsynligvis lagt merke til at alle spillerne spiller på skjermer som er mindre enn den størrelsen. (En 24-tommers skjerm ser ut til å være den ideelle verdien.) Hvorfor? Hvis du spiller en veldig konkurransedyktig tittel som Counter Strike: Global Offensive eller League of Legends, betyr en mindre monitor at du kan holde skjermen nærmere øynene dine mens du ser mer av bildet. Å kunne se alle elementene på skjermen samtidig er en viktig fordel i et konkurransedyktig flerspillermiljø. Jo større skjermen er, desto vanskeligere er det å holde kontroll på alle motspillerne.

Hvis du derimot har plass og ikke er så interessert i den konkurransedyktige spillverdenen, gir en større dataskjerm god plass for karakterene dine å spre seg på skjermen og gir mulighet for full HD. Mange nyere modeller er WQHD-skjermer (Wide Quad High-Definition) med en maksimal oppløsning på 2 560 x 1440 piksler (også kalt "1440p"). Det høyere antallet piksler gir mye skarpere bilder enn HD i full oppløsning, men du trenger en ganske kraftig grafikkmotor for å spille de nyeste spillene med høyere oppløsning, spesielt hvis du har alle effektene aktivert.

Dette gjelder også 4K ULTRA-HIGH DEFINITION (UHD)-skjermer med en oppløsning på 3840 x 2160 piksler, for eksempel Acer Predator X27. Hvis skrivebordplass er et problem, finnes det mange 24-tommers skjermer, men med disse er du begrenset til en oppløsning på 1,920x 1,080 piksler i de fleste tilfeller. Les mer på ReviewsBird hvis du vil vite mer om gamingskjermer.

Panelteknologi på gamingskjerm

Ulike gamingskjermer bruker forskjellige teknologier, og hver har sine fordeler og ulemper.

Twisted-nematic paneler (TN) er de billigste og er populære blant spillere fordi de tilbyr raske pikselresponstider og oppdateringsfrekvenser. Deres største ulempe? De er utsatt for fargeskift når de vises fra en bestemt vinkel.

Vertikalt orienterte skjermer (VA) er kjent for sitt høye opprinnelige kontrastforhold, levende farger og evne til å vise dype svarte farger, men de er også kjent for å produsere merkbare spøkelseseffekter som kan påvirke spillytelsen (det avhenger av modellen, og det er der anmeldelsene kommer inn).

IPS (In-plane switching panels) gir den beste generelle fargekvaliteten, sterk gråtoneytelse og brede visningsvinkler, men kan ikke samsvare med pikselresponsen til TN-paneler og er utsatt for bevegelsesartefakter. De er den beste paneltypen for generell bruk, men spillere med høye krav eller konkurrerende esports-typer kan ha problemer med IPS.

Denne trenden begynner imidlertid å endre seg. LG har utviklet et nytt IPS-panel (kalt "nano IPS" som lover en 1 millisekund grå-til-grå responstid med overdrive slått på. Den første skjermen med denne teknologien er allerede på markedet, LG 27GL850. Imidlertid fant innledende vurderinger at blant annet ghosting er betydelig verre, noe som kan oppheve fordelene med en responstid på 1 ms. Siden 27GL850 er en pioner, antar vi likevel at disse problemene vil bli løst over tid.

Siden TN, VA og IPS hver har sine egne egenskaper, anbefaler vi om mulig å gå til din lokale elektronikkbutikk for å se på noen få prøver for å få en ide om følelsen og finne ut hvilke spesifikke avveininger som er minst viktige for deg. Husk også at ikke alle skjermer av en bestemt type er de samme. Det er alltid selvfølgelig en god ide å sjekke ut skjermen personlig hvis det er mulig.

Pikselrespons, inndatalag og oppdateringsfrekvens på gamingskjermen

Gamingskjermer bør ha en rask pikselresponstid og en høy oppdateringsfrekvens, hvorav sistnevnte skal samsvare med bildefrekvensene PCen din kan oppnå (mer om dette snart).

Den mest brukte spesifikasjonen for pikselrespons er grått til grått, som måles i millisekunder (ms), og angir hvor lang tid det tar en piksel å bytte fra én gråtone til en annen (noen få firmaer bruker fortsatt den eldre svart-hvitt-målingen). En respons med lavt bildepunkt bidrar til å forhindre utvasking av bevegelige bilder og gir et jevnere generelt bilde enn en høyere pikselrespons. En grå-til-grå respons på 2 ms eller mindre er ideell, men selv en grå-til-grå respons på 4 ms er vanligvis tilstrekkelig for spill.

HDR: Brightness Deluxe på gamingskjerm

HDR-teknologi får ikke bare filmer og serier (TV) til å se bra ut. Det kan også forvandle et svakt opplyst, utvasket spill til noe levende og kontrastfylt, med skarpe definerte kanter rundt alle deler av miljøet. Det er for tiden fire nivåer av HDR på skjermer: DisplayHDR 400, DisplayHDR 600, DisplayHDR 1000 og DisplayHDR 1600. Tallet refererer til antall nits, eller lysstyrkenivået, som skjermen skal nå maksimalt.

Selv om det finnes et bredt spekter av HDR 4K-skjermer tilgjengelig i disse dager, er implementeringen av HDR i Windows fortsatt... Ille, for å si det mildt. Hvis det fungerer som det skal, vil apper som er kompatible med Windows (apper fra Windows App Store ser ut til å være mer kompatible med HDR enn de utenfor det økosystemet) få HDR-behandlingen, akkurat som Windows selv. Det finnes mange nettbutikker som selger forskjellige utstyr, inkludert gaming-PCer og gamingbord, slik at du kan fullføre settet ditt.


Mer Nettbutikker