Hva er de beste gamingheadsettene?

Hva er de beste gamingheadsettene?
Nettbutikker

Du trenger et godt gamingheadset for online spill. Uten et slikt headset vil du ikke ha en pålitelig måte for å kommunisere eller koordinere strategier med ditt lag eller guild. Overraskende nok er gaming headset et ganske godt verktøy for hjemmekontoret ditt.

Alternativene spenner fra vanlige hodetelefoner med kabler og headset med mikrofon du kan kjøpe i kiosken (eller som følger med spillkonsollen) til dyre, trådløse over-ear hodetelefoner med simulert surroundlyd tilgjengelig på e-sportssider. Du bør velge de hodetelefonene som passer budsjettet og behovene dine. Heldigvis trenger du ikke å bruke mye penger på et hodesett av høy kvalitet. På ReviewsBird kan du lese mer om de forskjellige headsettene for gaming.

Gamingheadset med kabel kontra trådløse gamingheadset

Gamingheadset kan enten være kablede eller trådløse, trådløse modeller koster vanligvis mer penger. Enda viktigere er det at hvert gamingheadset støtter forskjellige system-, håndholdte og datamaskintilkoblinger. Med et trådløst headset kan du koble til en PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S via Bluetooth, de fleste mobile enheter og enkelte datamaskiner (den originale Xbox One støtter imidlertid ikke Bluetooth). Andre systemer krever en annen trådløs tilkobling, ofte med en separat basestasjon som kobles til konsollen eller datamaskinen.

Bluetooth har gjort store fremskritt de siste årene, men proprietære trådløse tilkoblinger gir generelt bedre lydkvalitet, raskere respons og et sterkere signal. Proprietære trådløse tilkoblinger er vanligvis utformet for bare én konsoll eller én konsoll og én PC. For de fleste trådløse variantene må du velge mellom et Xbox- eller Playstation headset.

Hvis du spiller på PlayStation 4/5, Nintendo Switch, nyere Xbox-modeller eller de fleste håndholdte modeller, kan du ganske enkelt koble en 3,5 mm hodetelefonkontakt til kontrolleren eller systemet og spille. Xbox One- og X/S-serien fungerer på samme måte, men hvis du har en eldre (før 2016) Xbox One-gamepad, må du kanskje bruke Microsofts Xbox One Stereo Headset Adapter til å bruke et kablet headset med den. De fleste hodetelefonene på denne listen kan kobles til ditt foretrukne system på en eller annen måte.

Hvis du vil bruke et gamingheadset med siste generasjons systemer som PS3 og Xbox 360, kan du finne ut om headsettet støtter disse kontaktene eller om adaptere er tilgjengelige. PC-er er de mest fleksible når det gjelder gamingheadset, ettersom de fungerer med USB-hodetelefoner (som vanligvis bare er kompatible med PCer), 3,5 mm analoge kontakter (selv om du kanskje trenger en splitteradapter hvis headsettet bare har én kontakt), og ofte optisk lyd.

Trenger du surroundlyd i et gamingheadset?

De fleste avanserte gamingheadset hevder å tilby en eller annen form for surroundlyd, men det er ikke teknisk korrekt. Gamingheadset bruker stereodrivere (én for hvert øre) til å lage lyd, og de kan ikke skape ekte surroundlyd som flere høyttalere spredt rundt deg. Gaming-surround-aspektet kommer fra Dolby-, DTS- og/eller THX-prosesseringsteknologier som gjør at headsettet kan blande lyden mellom ørene dine for å gi inntrykk av 360-graders lyd. Denne maskineringen har blitt ganske bra, og når den gjøres riktig, kan den gi en sterk følelse av direksjonalitet. Hvis et headset ikke tilbyr denne behandlingen i seg selv, vil PlayStation 5 fortsatt produsere den med alle tilkoblede hodetelefoner, og du kan få Dolby Atmos eller THX Spatial Audio på PC-en eller Xbox-en med betalte apper.

Noen dyre gamingheadset, som JBL Quantum One, tilbyr en mer oppslukende lydopplevelse ved å integrere hovedsporing. De gir fortsatt den samme simulerte surroundlyden som andre hodetelefoner som støtter denne funksjonen, men de panorerer og endrer lyden avhengig av hvordan du beveger hodet, noe som gjør surroundeffekten mye mer realistisk.

Kompatibilitet av gamingheadset med konsoller

For øyeblikket ser det ut til at mange headset på denne listen støtter PS4/5-systemer bedre enn Xbox-systemer, men avanserte hodetelefoner kommer ofte i forskjellige, konsollspesifikke versjoner. Hvis et headset primært markedsføres for PC, kan det fungere med en konsoll via USB, men headsettet støtter kanskje ikke alle funksjoner. Selvfølgelig kan ethvert headset med en 3,5 mm jack-kabel fungere med hvilken som helst konsoll gjennom headsetkontakten på kontrolleren. Det er USB-kompatibiliteten som kan forårsake problemer med forskjellige versjoner. Kontroller emballasjen og produktsiden for å kontrollere at headsettet du vil bruke er kompatibelt med systemet du vil bruke det med.

Det finnes noen konsollspesifikke gamingheadset og varianter du kan vurdere, for eksempel Xbox Wireless Headset, som gir sterk ytelse. Likevel vil du vanligvis ikke finne et "beste" headset som bare passer for en konsoll; Toppmodellene har en tendens til å ha flere, systemspesifikke versjoner.

Den beste mikrofonen for spill

Når det gjelder hodetelefonmikrofoner, har vi konsekvent blitt imponert over mikrofonene som Razer legger i sine avanserte Kraken- og Nari-hodetelefoner, samt Astro Gamings mikrofoner. Logitech og Turtle Beachs flaggskipheadset. Disse modellene kan være ganske dyre, men de tilbyr utmerket stemmekvalitet.

Du kan også vurdere Antlion Audio ModMic. Dette er en boom-mikrofon som du enkelt kan feste til favoritthodetelefonene dine og fjerne den når du ikke trenger den, takket være en todelt magnetisk montering. Selv om ModMic ikke har de spillspesifikke funksjonene som dedikerte gamingheadset, så kan du likevel bruke de gamle hodetelefonene dine til talechat. Bare sørg for at du har riktig kontakt eller adapter for å bruke den med din favoritt spillplattform.

Hvis du virkelig mener alvor med streaming eller andre spillkommentarer, kan det være lurt å gi avkall på boom-mikrofonen fullstendig og skaffe deg en dedikert USB-mikrofon. Anstendige USB-mikrofoner er tilgjengelige, og de tilbyr langt klarere, rikere og mer naturlig lydkvalitet enn noen boom-mikrofon. Det er imidlertid vanskeligere å stille inn mikrofonen riktig for å få god lyd. Du må være oppmerksom på plasseringen av mikrofonen og hvor du er i forhold til den. Nettbutikker har et stort utvalg av andre produkter, inkludert gamingskjerm og gamingmus, slik at du kan skaffe deg et helt sett på et og samme sted.

Mer Nettbutikker