Klar og pålitelig lyd er viktig: Hva er de beste gamingheadsettene?

Det er ingen hemmelighet at du trenger et godt gamingheadset for online spill. Uten et slikt headset vil du ikke ha en enkel og rask måte for å kommunisere eller koordinere strategier med ditt lag eller medspillere. Overraskende nok, gaming headset er også et ganske godt verktøy for hjemmekontoret ditt.

Det er et hav av alternativer og ulike typer. Du finner alt fra vanlige hodetelefoner med kabler til trådløse headset med surroundlyd og innebygd mikrofon. Du kan finne de over alt, fra billige modeller til under hundrelappen til dyre varianter som koster flere tusen kroner. Når du skal tenke på hvilket du skal velge, kan du basere dine valg på dine behov og, selvfølgelig, budsjettet.

Takket være gigantisk utvalg på markedet, trenger heldigvis du ikke å bruke mye penger på et hodesett av høy kvalitet. På ReviewsBird kan du lese mer om de forskjellige headsettene for gaming.

Gamingheadset med kabel kontra trådløse gamingheadset

Du vet nok fra før av at gamingheadset kan enten være kablede eller trådløse. Trådløse modeller koster vanligvis mer, og det kan være litt styr med å huske på å lade de. Men hvor deilig er det ikke å slippe lange kabler som krøller seg når du absolutt ikke har tid til deg? Enda viktigere er det at i dag er det helt vanlig at hvert gamingheadset støtter forskjellige system-, håndholdte og datamaskintilkoblinger. Med et trådløst headset kan du koble til en PlayStation 5, Xbox Series X, Xbox Series S og Nintendo Switch via Bluetooth samt de fleste mobile enheter og enkelte datamaskiner. Likevel, anbefaler vi deg å sjekke det på forhånd, andre systemer krever en annen trådløs tilkobling. For eksempel i enkelte tilfeller, en separat basestasjon må kobles til konsollen eller datamaskinen.

Trådløse enheter blir stadig vanligere og Bluetooth har gjort store fremskritt de siste årene. Visste du at proprietære trådløse tilkoblinger gir generelt bedre lydkvalitet, raskere respons og et sterkere signal? Proprietære trådløse tilkoblinger er vanligvis utformet for bare én konsoll eller én konsoll og én PC. For de fleste trådløse variantene må du velge mellom et Xbox- eller Playstation headset.

Hvis du foretrekker konsoller og spiller på PlayStation 4 eller 5, Nintendo Switch, nyere Xbox-modeller eller de fleste håndholdte modeller, kan du ganske enkelt koble en 3,5 mm hodetelefonkontakt til kontrolleren eller systemet og spille. Xbox One- og X/S-serien fungerer på samme måte, men hvis du i tileffe har en eldre (før 2016) Xbox One-gamepad, må du kanskje bruke Microsofts Xbox One Stereo Headset Adapter til å bruke et kablet headset med den. De fleste hodetelefonene på denne listen kan kobles til ditt foretrukne system på en eller annen måte.

Hvis du vil bruke et gamingheadset med siste generasjons systemer som PS3 og Xbox 360, kan du finne ut om headsettet støtter disse kontaktene eller om adaptere er tilgjengelige. PC-er er som regel de mest fleksible når det gjelder gamingheadset, ettersom de fungerer med USB-hodetelefoner, 3,5 mm analoge kontakter og ofte tilbyr optisk lyd.

Trenger du surroundlyd i et gamingheadset?

De aller fleste av avanserte gamingheadset hevder å tilby en eller annen form for surroundlyd, men ikke stol på det 100% da det er ikke alltid teknisk korrekt. Gamingheadset må ha stereodrivere, én for hvert øre, til å lage lyd, og de kan dessverre ikke skape ekte surroundlyd som flere høyttalere spredt rundt deg.

Gaming-surround-aspektet kommer fra Dolby-, DTS- og/eller THX-prosesseringsteknologier som gjør at headsettet kan blande lyden mellom ørene dine for å gi ordentlig inntrykk av 360-graders lyd. I dag har denne maskineringen har blitt ganske bra, og når den gjøres riktig, kan den gi en sterk følelse av direksjonalitet. Tenk på fordelene du kan få om du skal spille skytespill!

Om prislappen spiller ingen rolle for deg, kan du se på dyre gamingheadset, som JBL Quantum One. Den tilbyr en mer oppslukende lydopplevelse ved å integrere hovedsporing. De gir deg fortsatt den samme simulerte surroundlyden som andre hodetelefoner som støtter denne funksjonen, men de panorerer og endrer lyden avhengig av hvordan du beveger hodet, noe som gjør surroundeffekten mye mer realistisk.

Kompatibilitet av gamingheadset med konsoller

For øyeblikket ser det ut til at mange headset på denne listen støtter PS4/5-systemer bedre enn Xbox-systemer. Man må likevel huske at avanserte hodetelefoner kommer ofte i forskjellige, konsollspesifikke versjoner. Hvis et headset primært markedsføres for PC, kan det fungere med en konsoll via USB, men headsettet støtter kanskje ikke alle funksjoner den vil støtte for sin primære system. Selvfølgelig kan ethvert headset med en 3,5 mm jack-kabel fungere med hvilken som helst konsoll gjennom headsetkontakten på kontrolleren, så om du ofte bytter plattformer, kan du bruke den samme for flere av de. Det er nemlig USB-kompatibiliteten som kan forårsake problemer med forskjellige versjoner og det er lurt å være klar over det. Les emballasjen nøye, undersøk og besøk produktsiden for å kontrollere at headsettet du vil bruke er kompatibelt med systemet du vil bruke det med.

Den beste mikrofonen for spill

Er kommunikasjon viktig for deg, vil du naturligvis trenge en mikrofon. Derfor, når det gjelder hodetefonmikrofoner, har vi prøvd ulike modeller og blitt mest imponert over modellene til Razer i linjene Kraken og Nari. Astro gamingmikrofoner er også en sikker vinner. Er du interessert i Logitech og Turtle Beach, er de også fantastiske. Alle disse modellene kan desverre koste en del, men om du foretrekker utmerket stemmekvalitet, kan de være verdt investeringen.

Om ikke helt du liker headset som har egen mikrofon, kan også vurdere Antlion Audio ModMic. Dette er en boom-mikrofon som du enkelt kan feste til favoritthodetelefonene dine og fjerne den når du ikke trenger den. Dette er mulig takket være en todelt magnetisk montering.

Om du er interessert i streaming og vil gjerne streame selv, kan det være lurt å investere i en dedikert USB-mikrofon. Disse kan i blant ligge på et helt annet nivå når det gjelder kvalitet og ytelse og vil kunne glede dine seere med klar lyd av stemmen din, samt gi det hele et naturlig resultat. For å få god lyd må du passe på å velge riktige innstillinger og tenke nøye hvor du skal plassere mikrofonen.

Nettbutikker har et stort utvalg av andre produkter, inkludert gamingskjerm og gamingmus, slik at du kan skaffe deg et helt sett på et og samme sted.

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid er e-handelsspesialist og forbrukervarekonsulent spesialisert i handelsrett og forbrukeratferd. Hun har erfaring innen leverandørkjederådgivning og produktutvikling, og har jobbet i e-handelsbransjen... Les videre