Forbered deg til vinteren med nye, varme og komfortable vintersko

Det er flere viktige funksjoner å vurdere når du handler nye vintersko. Stilen din vil selvsagt spille en stor rolle i beslutningsprosessen, men de tekniske egenskapene er også viktige. Du må vurdere alt fra komfort og grep til vekt og isolasjon. Derfor forteller vi hvordan du velger de beste vinterskoene for dine behov!

For de som bor i kalde land som Norge, er et godt skopar for vinterklima avgjørende. De hjelper til med å holde føttene varme, tørre og plantet på bakken i måneder med snø og glatte forhold. Nedenfor bryter vi ned viktige hensyn ved å velge riktig vintersko for deg, inkludert varme, høyde, vekt, passform og mer. Som vi vet, er vinteren generelt kaldere enn resten av årstidene, avhengig av klimaet der du bor, så tilstrekkelig utstyr er avgjørende. På grunn av de mer ekstreme temperaturene, er dette ikke bare viktig for komfort, men også for sikkerhet. Så sørg for at du velger riktig par vintersko ved hjelp av denne artikkelen.

Når skal du bruke skoene?

Det første trinnet i å velge en vintersko innebærer å tenke på tiltenkt bruk. Det er for det meste to alternativer. Det ene er et par uformelle vinterstøvler som er flotte for hverdagsbruk, pendling og lett utendørsbruk. Det andre er mer modeller som egentlig ser ut som tursko, men med ekstra isolasjon og vinterspesifikke såler til glatte forhold. Som du kanskje forventer, har mange vintersko for hverdagsbruk et slankere utseende som er mer urbant. I tillegg gir disse designene vanligvis anstendig grep under de fleste snøforhold, og isolasjonen skal holde føttene dine rimelig varme, med mindre du er ute lenge. Nesten alle er vanntette, og kan bli brukt under våte forhold, som å gå gjennom lett snø og sølepytter. Men hvis været og terrenget er spesielt tøft eller du skal være ute i lengre strekninger, er det verdt å oppgradere til en sko som er bedre egnet for slike forhold.

Hvor kaldt er det?

En god vinterstøvel må være varm, og det kan være stor forskjell mellom ulike sko. Først skal vi merke oss at en rekke skomerker gir en temperaturvurdering. Selv om vi anbefaler at du tar denne anbefalingen med en klype salt, er den verdt å merke seg. Du kan se imponerende vurderinger som, men sannheten er at det ikke er noe standardisert vurderingssystem for å måle varmen til fottøy. Mange faktorer har betydning her, som aktivitetsnivået ditt, sirkulasjonen, sokken du har på og til og med passformen til støvelen. Isolasjonsmessig er der en rekke forskjellige typer. Det vanligste er syntetisk fyll. Vi liker syntetiske stoffer, spesielt for fottøy. I Motsetning til dun, motstår det vann og fortsetter å isolere selv når det er vått, noe som er viktig om det kommer vann inn i støvelen eller føttene blir svette. Mange lette og mellomvektige støvler har 200 til 400 grams isolasjon. Effektiviteten til isolasjonstypene varierer betydelig fra modell til modell, og de fleste bruker syntetiske stoffer. Er du også på utkikk etter andre sko? Kanskje trenger du nye pensko eller tøfler? Sjekk ut Nelly og Ellos for noen lekre forslag! ReviewsBird har også anmeldelser av en rekke andre nettbutikker som selger sko. Om du er ute etter vintersko kan Stormberg være et merke for deg!

Høyde

I tillegg å holde deg varm, er vinterskoen din designet for å holde snø og is ute. Med andre ord betyr dette at dersom du ikke er en av de som bruker lange boblebukser over skoene dine, eller bruker gamasjer, vil høyden på skoene ha mye å si. Høyden påvirker også designet. De lave skoene vil ha en høyde på rundt 15-17 cm, noe som fungerer godt med mindre snøen er dyp. Vi finner også en rekke eksempel på sko som har en høyde på 25-30 cm. Disse skoene passer bra for de som bor steder med mye snø, eller andre forhold som krever beskyttelse lenger oppe enn kun på føttene. Vi oppfordrer deg til å tenke på hvordan du har tenkt å bruke skoen for å velge en ideell høyde. Tenk på hva slags klær du kommer til å bruke sammen med skoene dine.

Stil og passform

Noen bruker vintersko til fotturer i skogen, men mange flere bruker dem rundt i byen, på jobb og til og med ute på kvelden. Dette er produsentene klare over, og det er nå mange stilige alternativer som kan passe slike anledninger. For kvinner finner vi populære valg som Uggs. Hunter støvletter og ankelstøvletter er andre sko du sikkert har sett. Om du vil kjøre et safe valg kan kanskje støvler være noe for deg. Støvler er kanskje ikke det mest isolerende eller trygge på glatte underlag, men gjør jobben med tanke på både snø og regn.

En komfortabel vinterstøvel bør gi litt støtte til foten og fremme riktig gangstilling. Noen vinterstøvler kan føles tyngre og litt trege, så det er best å sjekke en rekke modeller for å finne det som fungerer best for deg. Noen bruker mer lette materialer slik at du ikke drar føttene dine for hvert skritt. Hvis du ikke er vant til tungt fottøy fordi du bruker sandaler eller joggesko mesteparten av tiden, kan det hende at de tyngre vinterstøvlene vil gjøre bena slitne mens du bruker dem. Hvis du kan, er det alltid best å prøve skoene sammen med sokkene som du kommer til å bruke oftest. Det er en vanlig feiltolkning at vinterstøvler bør kjøpes en størrelse større for å få plass til tykkere sokker. Start alltid med å prøve skostørrelsen din og jobb deg opp eller ned derfra. Størrelser kan variere ganske betydelig innen forskjellige merker, og noen stiler vil forandre seg over tid.

Finn vinterskoene som dekker dine behov

Som du ser er det en del ting du bør vurdere når du skal kjøpe et par vintersko for sesongen. Ta alle de ovennevnte punktene til betraktning, og prøv gjerne en rekke ulike sko før du er sikker på hvem som passer foten din best.

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid er e-handelsspesialist og forbrukervarekonsulent spesialisert i handelsrett og forbrukeratferd. Hun har erfaring innen leverandørkjederådgivning og produktutvikling, og har jobbet i e-handelsbransjen... Les videre