Slik velger du fineste pensko for alle slags antrekk og anledninger

Ingen ønsker å gå ut i feil sko, hvertfall ikke til en spesiell begivenhet. Å velge flatterende og formelt fottøy krever at du kombinerer riktig sko med riktig antrekk, slik at du unngår motefeil. Ta hensyn til både stil, farge og materiale for å gjøre et gode valg neste gang finner deg selv i skoavdelingen.

Du vil oppleve mange formelle fester, bursdager, eventer og andre anledninger som krever at du kler opp gjennom livet. Du vil gå til bryllup, forlovelsesfester, fancy middager, skoleball og mye mer. Dette er tider hvor alle må kle seg opp og se best mulig ut. Dette er begivenhetene hvor mote er utrolig avgjørende. Din første bekymring er nok antrekket, da denne delen utgjør en stor del av den totale looken. Likevel er det en annen del som også er veldig viktig, nemlig skoene. De er det som binder hele looken sammen og kan lage eller bryte et antrekk. Det er nøkkelen at de matcher anledningen og de matcher resten av antrekket ditt.

Vurder antrekket ditt

Avhengig av arrangementet ditt, vil du sannsynligvis bruke en cocktailkjole, en hel kjole eller en elegant dress, og antrekket ditt vil diktere skovalget ditt. Hvis det er et kveldsarrangement, fungerer hvert av disse antrekkene godt med en strappy hæl. For et arrangement på dagtid, eller en forretningssamling, er pumps ofte det beste valget, andre ganger kan sneakers passe bedre, og noen ganger vil det være behov for vintersko.

Vurder farge

Metallikk som gull, sølv og bronse tilfører den spesielle gnisten som løfter en vanlig hverdagssko til det mer elegante utseendet som komplementerer formell slitasje. Sølv er spesielt sofistikert med både svarte og hvite antrekk, mens gull og bronse komplimenterer de fleste annen fargepalett. Når du er i tvil, kan du imidlertid stole på at svart gir et subtilt elegant utsagn. Nedenfor finner du en rekke ulike skotyper du burde ha i din kolleksjon. Du kan finne en rekke varianter av ulike sko hos butikker som Nelly og Ssense. Les anmeldelser av disse nettbutikkene hos ReviewsBird.no. Schutz-shoes selger mange pensko du kanskje vil like.

Klassiske pumps

Du kan aldri gå galt med slik en klassiker. Svarte pumps er en ikonisk sko som har bestått tidens tann. De viser frem hvor elegant og stilig du er, i tillegg til at du kan mote. De er ikke for varme for sommeren og ikke for åpne for vinteren. Noen vil kanskje si at de er grunnleggende, men grunnleggende er aldri for kjedelige. Dette er pålitelige sko som vil fungere med ethvert antrekk. Alle farger og kjoler i alle lengder vil fungere bra med disse skoene. De fleste arrangementer vil være passende for disse skoene, da de vil passe inn overalt. Du kommer til å rocke disse skoene, og alle vil beundre elegansen din. Du kan gå vill med kjolen din, men fortsatt være en gammel sjel med stor sans for mote.

Plattformsandaler

Noen ganger kan elegante sko, som mange av de på denne listen, være litt mye. Du vil kanskje ikke at skoene dine skal være så ekstreme, og det er greit. Dette er en sko som ikke vil få deg til å skille deg ut på en negativ måte på et arrangement, men som ikke vil være for ubehagelige. Dette er en sandal med hæl som fungerer for fancy eventer og vil fungere for hyggelige arrangementer. Den gir inntrykk av å være fancy, siden den er en veldig fin nøytral for sko. Den har også hæler som ikke vil være for ubehagelig å gå i, men fortsatt en hæl hvis det er det du ønsker. Dette er kanskje ikke en sko for et skoleball, men den vil fortsatt fungere for de fleste fester. Den fungerer med de fleste farger, kanskje til og med mønster for et flott utseende.

Flate sko

Sandaler og flate sko er fortsatt flotte formelle sko når hæler ikke fungerer for deg. Det er ingen regler når det gjelder å finne det perfekte paret formelle sko, så ikke føl deg presset til å bruke hæler når du kan finne et par sandaler som vil komplementere det spesielle antrekket ditt! Noen sko på denne listen har lagt vekt på å skille seg ut. Disse skoene kan også gjøre det, men du trenger ikke ha hæler for å oppnå dette. Ikke alle er liker sko med hæler, da de noen ganger kan være ubehagelige. Kanskje noen mennesker ikke vil ha den ekstra høyden. Flate sko kan også gi ekstravaganse, men nærmere bakken. Det beste er at de ikke vil være for overveldende for resten av antrekket ditt. Siden de er flate, ville en lang kjole fungere veldig bra siden det ikke er fare som i hæler. Du trenger ikke å bekymre deg for å snuble eller miste balansen i like stor grad som med hæler.

Kvinner har et mylder av alternativer for formelle sko. Det er imidlertid veldig lett å la seg rive med med for mange valg. Det kan være et par virkelig flotte sko for akkurat ditt antrekk. Men du må ta fornuftige valg om hvor passende det er for arrangementet. Du trenger ikke alltid bruke hæler – Flate sko kan være en ganske formell look for kvinner. Til syvende og sist avhenger det av typen arrangement du deltar på, og ikke minst hvordan stilen din er.

Anne Sigrid Jakobsen Av Anne Sigrid Jakobsen

Anne Sigrid er e-handelsspesialist og forbrukervarekonsulent spesialisert i handelsrett og forbrukeratferd. Hun har erfaring innen leverandørkjederådgivning og produktutvikling, og har jobbet i e-handelsbransjen... Les videre