Hvordan sende og bestille blomster på nettet

Det er rett og slett ikke noe å nekte for at alt kan kjøpes online i disse dager. Fra hverdagslige behov som måltider og dagligvarer, til varer for spesielle anledninger som blomster og gaver. Enten du ser etter blomster til morsdagen, bestiller en blomsterbukett til en bursdag, eller bare for å si at du bryr deg, er det mange blomsterbutikker på nett å velge mellom.

Å kjøpe blomster på nett har blitt mer og mer vanlig i disse dager av mange gode grunner. Hvis du ikke har prøvd å kjøpe blomster på nettet og ønsker å prøve å gi din spesielle person friske blomster til en spesiell anledning, så har du kommet til rett sted.

Hvorfor du bør kjøpe blomster på nett

Det er mange grunner til at folk kjøper blomster på nettet. Selvsagt er det mer personlig å selv dra til en blomsterbutikk og plukke ut de vakreste blomstene, og deretter levere dem selv. Sannheten er at dette ikke alltid lar seg gjøre, og i slike tilfeller kan blomster bestilt fra nettet bety like mye, om ikke mer. Her er noen av grunnene til at du kan ende opp med å kjøpe og sende blomster på nettet.

Hvis du har mangel på tid

Som med alle nettjenester, er hastighet og bekvemmelighet de største fordelene ved å kjøpe blomster på nettet. Har du ikke tid til å ta en tur i butikken? Kjøp blomster på nett. Glemt å få en gave til partneren din på jubileet? Bestill en bukett på nett! Alt som trengs er et par klikk, og du kan bestille og sende en vakker bunt med blomster til din kjære.

Hvis du ikke aner hvilke blomster du skal velge

Det som er bra med å kjøpe fra en blomsterbutikk på nett er at du umiddelbart kan se og plukke fra en rekke blomster. Ikke mer å gjette om mottakerens favorittroser eller liljer er tilgjengelige eller ikke. Du kan umiddelbart bla gjennom alternativene dine og sende dem til din kjære. Hvis du ikke har noen anelse om hvilke blomster som passer for en bestemt anledning, kan du alltid be om noen anbefalinger fra din online blomsterhandler.

Hvis du ønsker å sammenligne priser

Ulike blomster og arrangementer kommer med forskjellige priser. Ved å bruke en online blomsterleveringstjeneste kan du enkelt sammenligne priser og deretter bestemme hvor du skal kjøpe.

Hvis du vil sette et personlig preg på gaven

En annen grunn til at du bør vurdere blomsterlevering på nett er at du enkelt kan gjøre det ekstra spesielt med tillegg. En blomsterforhandler kan hjelpe deg med å forsterke gaven din enda mer med et utvalg av tilleggs- og designergaver som gavekort, friske og stilige kurver, fine viner og mer.

Har du en interesse for blomster? Les også om kunstige blomster og spiselige blomster.

Tips til når du bestiller blomster

Selv om en blomsterbestilling kan virke lett, er det ikke alltid så rett frem som man skulle tro. Problemer kan variere fra mangel på kommunikasjon, feil i bestilling, timeplan til eventuell mottaker og mye mer. Her finner du noen viktige tips for at din bestilling skal bli gjennomført uten noen form for komplikasjon.

Kommunikasjon med forhandler

Det er ikke noe feil valg når det gjelder å bestille blomster. Men hvis du føler deg ute av elementet ditt og ikke er sikker på hva du bør bestille, kan en god blomsterhandler sette deg i ro. Etter å ha samlet noen detaljer, kan blomsterhandleren din gi anbefalinger basert på anledning, budsjett og viktigst av alt, hvilke blomster som er i sesongen og på lager på det tidspunktet. Mange butikker sender til og med e-post eller tekst et bilde av blomsteroppsatsen når den er ferdig for å være sikker på at du får akkurat det du ønsker. Her er noen ting du bør huske på om du skal kjøpe blomster på nettet.

Les anmeldelser

Anmeldelser kan hjelpe deg finne ut hva slags forhandler du kan stole på. Som med alle nettkjøp, er det best å sjekke anmeldelser hos blomsterhandlere og tjenesteleverandører på nett før du fullfører transaksjonen. En god og pålitelig blomsterhandler vil uten tvil ha tonnevis av strålende anmeldelser fra fornøyde kunder. Unngå å forholde seg til blomsterhandlere som har fått mange dårlige tilbakemeldinger, da dette kan indikere en service som ikke er fantastisk.

I Norge har vi mange blomsterbutikker. Les kundeanmeldelser av butikker som Euroflorist og Rema1000. Les også anmeldelser av andre selskaper hos ReviewsBird!

Velg passende leveringstid

Dette vil være avhengig av hvem du sender blomstene til og hvorfor. Det kan for eksempel være en god idé å få levert blomster til kjæresten din. Hvis denne personen er lærer, vil du sørge for at bestillingen blir levert i skoletiden. Det kan være lurt å få blomsterarrangementet levert til en persons hjem. Hvis det er tilfelle, prøv å velge et tidspunkt når du vet at en person vil være hjemme, for eksempel om kvelden.

Del spesielle instruksjoner

Når du bruker Teleflora, vil du få muligheten til å ikke ha noen spesielle instruksjoner som kan være nødvendig for å levere blomstene til mottak. Ta med veiledning som «Gå til bakdøren» eller legge igjen en kode for personvernporten slik at leveringspersonen kan nå inngangsdøren. Ikke glem å oppgi informasjon om mottak som kan hjelpe leveringspersonen også. For eksempel er det lurt å nevne om mottakeren er blind eller tunghørt.

Legg til noe ekstra

En av de beste delene med å bestille blomster på nettet er at du enkelt kan velge ut tilbehør som passer til den vakre buketten din. Vær på utkikk etter alternativer som en sjokoladeboks eller en teddybjørn når du sjekker ut. Med bare noen få ekstra klikk kan du gjøre en enkel bukett om til en bursdagsgave bare ved å legge til en liten gjenstand.

Av Frida